Ahojte, pred mesiacom som kupil novy GT avalanche 0,5 disc (najazdene cca 200km) a stale mi na nom blbne prehadzovacka. Mal som ho uz v servise na garancke, ale ani tam mi to poriadne nenastavili. Hlavne pri najtazsich prevodoch mi retaz klepoce vzadu aj v strede. Dokonca aj stred zacal vydavat zvlastne praskave zvuky. Neviete mi poradit nejaky slusny servis alebo nejakeho chlapika, ktory by to vedel nastavit????
Bud vo ZV alebo v BB. Diky.
Mato
ten isty zvuk vrr vrr vrr pri zaberani mi orbi na najtazsom prevode, rozculuje ma to, neviem co stym, idem menit najblizsie kazetu tak to necham tak a uvidim ako to porobia v servise po vymene kazety. Neviete co sposobuje tento zvuk? Robi to len pri zabere na najtazsom prevode...
... kedy ste naposledy precistili a hlavne namazali retaz???
po namazani retaze odporucam poprehadzovat po vsetkych prevodnikoch a pastorkoch ktore samozrejme je tiez dobre predtym aspon okefovat
A skuste si aj skontrolovat, ked je retaz na najvacsom prevodniku, ci je zadne horne plastove koliesko na prehadzovacke umiestnene presne na stred ozubenia.
ten vrr vrr zvuk ak je to co myslim, je sposobeny vacsinou trenim retaze o presmykac, vacsinou mi to robi na najtazsom prevode, co som sa pytal nejakych ludi, tak je to sposobene "makkym" stredom a v podstate co sa stym da urobit je kupit LX resp. XT stred
druhy typ vrr vrr zvuku ktory poznam je ked retaz "praska" stym sa da spravit jedine to ze preradis na lahsi prevod
To vrr,vrr robi retaz o presmykac a da sa to nastavit. Je tam viacero sobikov, s ktorymi as mozes pohrat, zacni so srobikom na packe radenia.
Inak je zvyklost, ze na prve tri prevody pouzivas velku sajbu, na dalsie tri, strednu a na posledne tri tu najmensiu. To vrzganie pocut aj vtedy, ked mas dajmetomu na najmensej sajbe a vzadu to hodis tiez na najmensie. Ale na to nepomoze ani sebelepsi presmykac....
Mozno som uplne mimo, ale ja som mal podobny problem. Mam FSA Megaexo (to su tie loziska vonku s mohutnou dutou oskou), ktore je tuhe ako slak => ziadne plavanie. Napriek tomu som na najtazsom prevode stale pocul vrrr, vrrr. Najprv som si myslel, ze drhne retaz o presmyk, ale nebolo to tak. Ten zvuk sposobovala retaz ako narazala na kazetu vzadu. Mam tam totiz 11 zubovy pastorok, ktoreho zuby su tak plytke, ze retaz narazi na kruzok medzi najmensim a druhym najmensim pastorkom. Nemas tento problem aj Ty? Jedine riesenie je zda sa "ojazdit" to tak, ze si tam retaz vytlaci prihlbinky, do ktorych bude zapadat.
Ten neprijemny zvuk moze sposobit aj to ze mas vykrivenu prehadzovacku.Nikedy sa stava ze ak lahnes tak sa esicko zatlaci do vnutra a potom ho je treba narovnat napr.francuzakom do roviny s kazetou.
Mne to robi tiez na spodnych prevodoch ked mam hodenu velku pilu a mam vybavu campagnolo veloce.Skusam to stelovat srubou na saltry ale stale to roby.....
tie praskave zvuky zo stredu mozu pochadzat zo zadneho kolesa ,kde moze byt znicene lozisko v naboji. Mne sa to stalo a tiez som citil v pedaloch akoby to bolo v stredovom zlozeni. Nakoniec som zistil ze gulicky v zadnom naboji kolesa su kockate:)
Mne tiez praskalo a dost intenzivne a zdalo sa mi ze to ide zo stredoveho loziska. Avsak problem bol ten ze v hlavovom zlozeni pri ohybani rama nieco preskakuje. Nie je to chyba ale tym ze som mal makky ram tak sa to ohybalo viac a ten zvuk sa siril ramovou trubicou a tak som mal pocit ze mi to praska v klukach. Isiel som do servisu a za 24 hod mi hlav. zlozenie zatmelili a bolo po probleme. Vacsinou po vydatnom zmoknuti bicykla sa to moze objavit. Mam Kellys Magnus.
Myslim ze Busic ma uplnu pravdu. Toto nieje az taky problem pokial to je este aj novy bike tak si musi kazeta s retazou trochu sadnut a hlavne to treba namazat aby to chodilo hladko a tiez moze byt ze ta retaz naraza na spodok pastorku. To by sa muselo vidieť takto sa to ťažko posudzuje.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
po namazani retaze odporucam poprehadzovat po vsetkych prevodnikoch a pastorkoch ktore samozrejme je tiez dobre predtym aspon okefovat
druhy typ vrr vrr zvuku ktory poznam je ked retaz "praska"
ak sa mylim, rad sa nieco nove naucim
Inak je zvyklost, ze na prve tri prevody pouzivas velku sajbu, na dalsie tri, strednu a na posledne tri tu najmensiu. To vrzganie pocut aj vtedy, ked mas dajmetomu na najmensej sajbe a vzadu to hodis tiez na najmensie. Ale na to nepomoze ani sebelepsi presmykac....
Ale aj na to existuje recept - radenie Sram Twist s mikroindexom
Zdar!
Mne to robi tiez na spodnych prevodoch ked mam hodenu velku pilu a mam vybavu campagnolo veloce.Skusam to stelovat srubou na saltry ale stale to roby.....