Chcem sa spytat ako nastavujete brzdy ak mi pri zatoceni kolesom platnicka v prasiatku šúcha o kotuc.Mam taky problem na prednom aj zadnom kolese.Nemam s tym ziadne skusenosti a tak sa chcem spytat o radu ako na to.Dakujem.
Nevidel som tam ziadnu sruby, ktorymi by sa to nastavovalo.
povol 2 matice na oboch stranách brzdy a vycentruj brzdu tak aky nešuchaj kotúč presnejšie by tam bola nejaká medzera medzi brdou a kotúčom potom iba šróby dotiahni a je hotovo .. ale može sa stať že po nejakých km sa to znovu stane ..
najlepsie sa to robi so svietidlom alebo aspon s bielou podlozkou nastavenou tak, aby ti odrazala svetlo cez prasa, aby si videl medzeru medzi platnickami a kotucom
čože ? vy nastavujete polohu priasiatka len tak na oko? ja povolím priasiatko a zatiahnem páku brzdovú. v tom to prasiatko zatiahnem a hotovo
no,pokial viem aj tento sposob je mozny ale len na niektorych typoch brzd, lebo ked povolis prasa, tak sa troska podvihne, v tom zabrzdis ale ked dotahujes zabrzdene podvihnute prasa, tak to nie je ok
čože ? vy nastavujete polohu priasiatka len tak na oko? ja povolím priasiatko a zatiahnem páku brzdovú. v tom to prasiatko zatiahnem a hotovo
Robím to ako droid, v začiatkoch som skúšal aj ,,tvoj" spôsob, no ,,droidovou" metódou je to neporovnateľne presnejšie nastavené (vozím Hayes Stroker Trail)...naní nad dobré oko
No však tak som to skúšal, stále to šucha. Strmeň je posunutý úplne ku kolesu a stále to brzdí-vnútorná doštička. A všimol som si, že páčka ma kratší chod-skôr zaberá, ako predná.
Všetko vyriešené. Zbrúsil som lak v mieste uchytenia adaptéra, niečo išlo dole aj z adaptéra. Potom trochu nastavovania podľa oka a podľa miesta kde to šúchlo. Keď som roztočil koleso na prázdno tak nič, ešte sa pôjdem previesť a uvidím.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
no,pokial viem aj tento sposob je mozny ale len na niektorych typoch brzd, lebo ked povolis prasa, tak sa troska podvihne, v tom zabrzdis ale ked dotahujes zabrzdene podvihnute prasa, tak to nie je ok
Robím to ako droid, v začiatkoch som skúšal aj ,,tvoj" spôsob, no ,,droidovou" metódou je to neporovnateľne presnejšie nastavené (vozím Hayes Stroker Trail)...naní nad dobré oko