na dnesnom vyjazde sa mi podarilo ohnut najvacsi 44z prevodnik, odstrelil mi kamem od kolesa a chcem sa spytat ci je mozne aby som to dokazal vyrovnat v domacich podmienkach???
kluky Truvativ 5D 3.0
vyrovnať v domacich podmienkach prevodnik ? .... no ja neviem neviem. už nikdy to nebude to čo byvalo ... asi to tak presne nevyrovnaš... a ako veeeeelmi sa ti ohol ?
to máš iný odpich radšej si kúp nový prevodník a vymeň, lebo bez defektoskopického RTG nezistíš, či tam nie je nejaké hlbšie poškodenie
na 5D - to by ani nemalo stáť veľa, len je to už starší model, tak neviem, či ešte sú (ale možno sa také isté píly používajú aj na novšie modely - nem tuším)
Dá sa to... Záleží však aj od stupňa poškodenia.
Mne na hrubej preskakovala reťaz, prevodník bol zohnuty dovnútra (k rámu), zasiahnuté boli cca 3-4 zuby. Vhodne umiestnený skrutkovač a primerane stupňovaná hrubá sila prevodník prehovorila. Prevodník nie je síce ideálne vyrovnaný, avšak plne funkčný.
zalezi, ci je ohnuty cely prevodnik, alebo len zub, zuby... mne sa stalo to iste ako tri3lobitovi, pricom pri vyrovnavani si to jeden zub zial odniesol, ale este dlho som jazdil bez neho a nechybal mi...
ja mam 44ku tiez mierne ohnutu , na niektorych prevodoch mi 'vdaka' tomu retaz v urcitej pozicii kluk sucha o presmykac, servisak mi ponukal ze to 'vyklepe' no ale radsej to necham tak lebo funkcne to je, sucha na dvoch prevodoch ktore zas tak velmi nepouzivam (a na 22x32 ale to nepouzivam skoro vobec ) . prehnuty je ten prevodnik mozno o 1-2 mm, takze narovnat by to zrejme slo.. cim som chcel povedat, ak to nieje velmi ohnute vyrovnavat ani netreba
ja tiez nemam uplne rovny prevodnik...a to mam novy bike hej jazdim na nom 2 mesiace a neni rovny...?to je pre mna dost zahadou...ako mozem ohnut prevodnik??sak bike nedavam ani na prevodniky a ani ich nenahrievam... tak ja neviem jak sa moze ten prevodnik tak ohnut...taky 1-2 mm sa vychyli stale...
no budem asi moc sikovny ked sa vsetci cudujete ze ci sa to da...
a to som nesiel ani moc rychlo takych 25km/h a nabehol som na taky vacsi suter a uz som len pocul ranu, vsetky zuby to vyrzali co som dost prekvapeny len sa to cele ohlo...
no vidim ze ste sa zhodli tak si asi pojdem kupit novy prevodnik...
re: tulenik vsak aj ty by si mal mat na biku take iste kluky, pokial si ich nevymenil...
hej, mám tie isté, ale to majú u Pell's asi nejaké na 5 rokov lacno nakúpené zbytky, lebo k 5D už nie je ani dostupná dokjumentejšn na webe SRAMu
a do budúcna plánujem asi tak 2 varianty fulla alebo ak si nechám tohoto fešáka (napr. ako zimný bike) tak výmenu za Shimano s dutou osou
ale majú k 2k km a nič im nie je, takže to počkááá
budem musiet vymenit ten prevodnik lebo ma to zacina srat...
tak sa chcem este spytat ci mozem kombinovat kluky Truvativ 5D 3.0
a MTB prevodník Deore LX 44 zubov M580
lebo som ho nasiel vcelku v dobrej cene http://www.kolokram.sk/product_info.php ... cts_id=987
pripadne aky by stew pouzili vy v rozumnej cene a kvalite?
Ja mam podobny problem mam kluky TRUVATIV FIREX 3.3 TM a najvrchnejsi ozubeny kotuc (44) som mierne ohol ked som vyrovnaval zub ktorym som predtym zavadil o kamen (mozno to bolo aj tym narazom...). Zub je uz viac-menej ok (kratsi ) ale uz to nieje uplne rovne v tom mieste. Neviem ci sa taky kotuc da nejako vyrovnat pripadne "docentrovat" a neviem nikde najst ani nejaku nahradu - predavaju sa na tieto kluky vobec aj nahradne ozubene kola (pre podobne pripady)??? Ci budem musiet kupovat cele kluky (Crankset) ?? Dik za odpovede
osobná skúsenosť z tohto roku. Pri zjazde zo Sliezskeho po chodníku som veľkú pílu ohol dovnútra tak, že pri každej otáčke pedálmi, mi reťaz prehodilo zo strednej píly na veľkú a spať. Tak som v Smokovci zobral zo zeme drevenú palicu a šuter miesto kladiva. No a na dve-tri rany cez drevo som tej píle dohovoril, tak že funguje úplne bez komplikácií doteraz.
JJ, je to taky "naprd" material - tiez som to vcera chcel vyrovnavat - tie zuby - jeden som ako tak vyrovnal a ten co bol natom horsie som som pri vyrovnavani naspat tretinu ulomil. Je to jak nejaky mazlavy hlinik
prave toto mi nieje jasne - mozem pouzit konkretne na truvativ firex 3.3 namiesto tych povodnych ozubenych kolies shimanacke napr nejake XTcka (staci ze tam je napisane ze to ma ten rozmer a 44 zubov) ked ich zoderiem alebo dolamem??? budu tam sediet rozmery tych dier v ktorych su tie imbusy alebo ten rozmer pavuka? Da sa truvativ kombinovat zo shimano dielmi?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
na 5D - to by ani nemalo stáť veľa, len je to už starší model, tak neviem, či ešte sú (ale možno sa také isté píly používajú aj na novšie modely - nem tuším)
Mne na hrubej preskakovala reťaz, prevodník bol zohnuty dovnútra (k rámu), zasiahnuté boli cca 3-4 zuby. Vhodne umiestnený skrutkovač a primerane stupňovaná hrubá sila prevodník prehovorila. Prevodník nie je síce ideálne vyrovnaný, avšak plne funkčný.
a to som nesiel ani moc rychlo takych 25km/h a nabehol som na taky vacsi suter a uz som len pocul ranu, vsetky zuby to vyrzali co som dost prekvapeny len sa to cele ohlo...
no vidim ze ste sa zhodli tak si asi pojdem kupit novy prevodnik...
re: tulenik vsak aj ty by si mal mat na biku take iste kluky, pokial si ich nevymenil...
a do budúcna plánujem asi tak 2 varianty
ale majú k 2k km a nič im nie je, takže to počkááá
tak sa chcem este spytat ci mozem kombinovat kluky Truvativ 5D 3.0
a MTB prevodník Deore LX 44 zubov M580
lebo som ho nasiel vcelku v dobrej cene http://www.kolokram.sk/product_info.php ... cts_id=987
pripadne aky by stew pouzili vy v rozumnej cene a kvalite?
prave toto mi nieje jasne - mozem pouzit konkretne na truvativ firex 3.3 namiesto tych povodnych ozubenych kolies shimanacke napr nejake XTcka (staci ze tam je napisane ze to ma ten rozmer a 44 zubov) ked ich zoderiem alebo dolamem??? budu tam sediet rozmery tych dier v ktorych su tie imbusy alebo ten rozmer pavuka? Da sa truvativ kombinovat zo shimano dielmi?