Prosim vas chcel by som si vyrobit tie pneu s hrotmi podla navodu co je tu http://www.mtbiker.sk/?modul=clanky&id=1137675490
Ma stym prosim vas niekdo skusenosti? Kolko vam trval jeden plast? narocne to sice nevyzera ale ma to ucinok? cize teda da sa to porovnavat s kupenymi plastami s hrotmi...
Nemyslím si, že bez stredových by sa ti na ňom dobre a bezpečne jazdilo. Ak si ťažší a pri 1,8 atm bol dostatočne sploštený, tak pri tom množstve hrotov čo má asi ozaj nechýbali (má ich ozaj dosť). A zase nieje ľad ako ľad. Od hladkého (slnečné strany) až po drsný (primrznutý sneh na poľadovici) sa jeho vlastnosti prudko menia. 3 zimy v obdobiach niekoľkých dní (aj viac krát za jednu zimu)som hroťák využil,keď po snehu prišiel odmäk a zamrzlo to.
vybral som shchvalne plast podobny tomu co je tu http://www.mtbiker.sk/clanky/rady/784/vyroba-zimnych-pneu-s-hrotmi.html
len ta dlzka hrotov ma trosku stve no...rozmyslal som ze dam medzi plast a skrutny dusu a ze cez nu to prevrtam aby boli o trochu kratsie...ajtak kratsie samorezky do kovu som uz ani nezohnal
tak este som sa stim potrapil a dal som medzi samorezku a plast este dusu a teraz maju cca 3mm ale este sa dako stim pohral a obrusim to
vyzera to dako takto copyrightimg842.imageshack.us img842.imageshack.us copyrightdesmond.imageshack.us desmond.imageshack.us
Ako tak pozerám, rozhodol som sa do toho ísť, len rozmýšľam aký plášť vybrať. Do 5. 1. 2012 nemôžem jazdiť, takže času je doosť Hrať sa na kutila ma baví!
Nemáte dáke tipy na plášť, nejaký lacnejší.
Ako tak pozerám, rozhodol som sa do toho ísť, len rozmýšľam aký plášť vybrať. Do 5. 1. 2012 nemôžem jazdiť, takže času je doosť Hrať sa na kutila ma baví!
Sú toho kvantá a z hrotmi to bude asi viac menej jedno.
Ale kedže valivý odpor bude hrozný tak či tak a z gúm asi moc ubúdať nebude tak pozeraj po niečom z agresívnym dezénom(Ako do blata) a z mäkkou zmesou.
A kde si ho jazdil? Podla mňa je dobrý! Ja ho mám teraz v predy a celkom slušne drží .škoda že ho nerobia väčší. Ale podla mňa je dobrý, samozrejme nie na tvrdý povrch!
no ja som ho mal vzadu mozno aj to a jazdil som vsade od cesty az po lesne cesticky...jedina vyhoda ze sa lahko vyzuva dakde v prdeli ked dostanem defekt
zle som sa vyjadril...tento plast nieje vhodny podla mna na vruty lebo je pren moc makky a vruty by sa v nom po prvej jazde pokrutili...chcel som aj do neho dat vruty ale ale to bolo ako keby som ich daval do duse
to MaRCy:
mam doma na klinci nejake plaste Tioga Blue Dragon, rozmer si teraz nepamätam (asi 2,2) musel som ich dat dolu, lebo mi suchala guma o zadnu stavbu, ked som ju nemal uplne nabombovanu
vecer sem mozem dat fotku a presny rozmer
za symbolicku cenu su tvoje (v ramci BA - dorucim)
takze:
rozmer je 26x2,10, max. sirka dezenu je 56mm
jaaaaj, este fotky ...
tutok:
zle som sa vyjadril...tento plast nieje vhodny podla mna na vruty lebo je pren moc makky a vruty by sa v nom po prvej jazde pokrutili...chcel som aj do neho dat vruty ale ale to bolo ako keby som ich daval do duse
Ja som si dal vruty práve do neho, 304 dopredu a 206 dozadu ale mäkký mi nepripadal. Teda uvidím, ale myslím, že to bude klasika a zle som neurobil. Podľa mňa sa tam nemá čo pokrútiť, v zime aj tak sa plášť s vrutmi dere minimálne. Uvidím, čo povie prvý ľad na priehrade
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
len ta dlzka hrotov ma trosku stve no...rozmyslal som ze dam medzi plast a skrutny dusu a ze cez nu to prevrtam aby boli o trochu kratsie...ajtak kratsie samorezky do kovu som uz ani nezohnal
vyzera to dako takto
http://www.koloshop.cz/pneumatiky--plaste-dh---fr-plaste-2-3-palcu-a-vice-131/schwalbe-muddy-mary-performance-plasť-drat.html tento mi pride ako dobry na umiestnenie samoreziek
Ale pekný chvostík.
Je lacný dopredu vraj nieje dobrý na normálne jazdenie ale z hrotmi ťažko povedať.
Alebo http://www.koloshop.cz/sk/pneumatiky--plaste-mtb-plaste-do-2-2-palcu-sirky-134/continental-mountain-king-plas%C5%A5,-drat,-sleva/
Alebo ak niečo širšie tak
http://www.koloshop.cz/sk/pneumatiky--plaste-dh---fr-plaste-2-3-palcu-a-vice-131/continental-vertical-plas%C5%A5,-drat,--2,3-/
http://www.koloshop.cz/sk/pneumatiky--plaste-dh---fr-plaste-2-3-palcu-a-vice-131/kenda-blue-groove-plas%C5%A5/
Sú toho kvantá a z hrotmi to bude asi viac menej jedno.
Ale kedže valivý odpor bude hrozný tak či tak a z gúm asi moc ubúdať nebude tak pozeraj po niečom z agresívnym dezénom(Ako do blata) a z mäkkou zmesou.
Continental Mountain King 26x2.3" ProTection plášť, TLR, kevlar
67,99 €
MOC 74,99 €tento plast som mal...je to otrasny plast zodral sa mi za 2 mesiace a je hrozne makky
Kvalitny plast musi byt vyrobeny z makkej zmesi
mam doma na klinci nejake plaste Tioga Blue Dragon, rozmer si teraz nepamätam (asi 2,2) musel som ich dat dolu, lebo mi suchala guma o zadnu stavbu, ked som ju nemal uplne nabombovanu
vecer sem mozem dat fotku a presny rozmer
za symbolicku cenu su tvoje (v ramci BA - dorucim)
takze:
rozmer je 26x2,10, max. sirka dezenu je 56mm
jaaaaj, este fotky ...
tutok:
kamarát predáva ak by si mal záujem
http://www.mtbiker.sk/bazar/komponenty-plaste/143438/merida-racelite-21-continental-vapor-21-s-vrutmi.html
Ja som si dal vruty práve do neho, 304 dopredu a 206 dozadu ale mäkký mi nepripadal. Teda uvidím, ale myslím, že to bude klasika a zle som neurobil. Podľa mňa sa tam nemá čo pokrútiť, v zime aj tak sa plášť s vrutmi dere minimálne. Uvidím, čo povie prvý ľad na priehrade
mas to aj v PM
pripadne daj navrh ...
Veľmi by mi pomohlo ak by sa niekto vyjadril, či ten dezén nieje málo agresívny do snehu.