Caute, poradte mi nove pohodlne sedlo na MTB (gel, siroke cca 155mm). Som amater, jazdim casto pre kondiciu cyklotrasy, niekedy samozrejme aj les. Chcem jazdit v neutralnej-relaxovanej polohe. Cena: nad 100euro je uz asi moc.
Zatial mam vyhliadnuty Specialized Avatar Gel, ktory som mal pozicany. Davam mu tak 7,5 bodov z 10, lebo je citit ze je urceny na cestak na predklonenu polohu.
Laro22 tebe by som prisúdil určite M a JAHMANsvk ty si na rozhraní S a M ...tažšie je radiť keď neviem aku máš váhu , šírku panvových kostí. Ja som uzemčistejší , dubakoid , vážim 91 kg a meriam 178 cm , široké ramená...Ak si štíhly chrtík ber S , ak máš priemernú výšku a váhu ber M. To L je vskutku " majestátne "
akoze Laro22 sa ti suchali stehna o boky nosu sedla? myslis ze mensia velkost ma uzsi nos? podla mna ani ne. mne vyslo mko ciste podla konfigu. sranda ze ked tam zmenis len posed z relax na sport, hned pol velkosti hore alebo dole
ps. plati sa tych 500cz za -50gramov za ten carbon model?? Ramon1 : vyska 176 vaha cca 75+ kg, ale v konfigu sa tieto veci neuvadzali..
akoze Laro22 sa ti suchali stehna o boky nosu sedla? myslis ze mensia velkost ma uzsi nos? podla mna ani ne. mne vyslo mko ciste podla konfigu. sranda ze ked tam zmenis len posed z relax na sport, hned pol velkosti hore alebo dole
ps. plati sa tych 500cz za -50gramov za ten carbon model??
Ramon : vyska 176 vaha cca 75+ kg, ale v konfigu sa tieto veci neuvadzali..
Nie nie ved predsa na sedle nesedíš na nose nie?šúcha mi to v tej širokej časti
ono to sedlo ma dost divny tvar - moc skoro sa rozsiruje hned na maximum a potom sa dlho zuzuje, takze tam to musi poriadne suchat o stehna ak je prilis siroke. Neskusal si ho posunut viac dozadu na sedlovke ?
presne ako píšeš, ten tvar nie je naj, ten uhol je dosť ostrý, na henge čo mám teraz je to plynulejšie...vieš čo skúšal som až na max to posunúť no nepomohlo a bojím sa či to bude pri M-ku už lepšie,ale podla obrázku práve tam sa to sedlo zmenšuje pri menšej velkosti tak dúfam...ale začal som si všímať že ma to tlači trochu aj na mojom 143mm sedle , možno 133 je pre mňa
Ďakujem za vaše odpovede. Keďže je rám priveľký, musel som zmeniť predstavec za kratší, ale podložky som tam nechal. A to z toho dôvodu, že po ich vybratí sa celý posed opäť natiahol a bolo to ešte horšie. Tie cm získané výmenou predstavca som de facto po vybratí podložiek stratil. Sedlo nemôže byť vyššie, lebo je rám veľký, preto je ako píšeš, zarazená v ráme. Večer odfotím bicykel a nahodím ho sem, nevyzerá, že by bol zase 20 cm nad sedlom, ale od ideálu to má ďaleko. Teraz som sa dočítal, že na dlhšie jazdy jednoznačne tvrdé sedlo a cyklonohavice s vložkou, takže to rekreačné gélové sedlo by som mal podľa tohto vymeniť: http://www.bemaniax.cz/eshop/cyklovlozky?PHPSESSID=fe6ef128f90f77a7a4c000974186b9af
Sedlo - 35 eur, cyklonohavice krátke 30 eur plus vložka do dlhých cyklonohavíc 15? Alebo je to celé v zlom posede, takže výmena riadidiel a kratší predstavec? Alebo iný rám? Alebo všetko?
Fakt keď mám experimentovať, neexistuje nejaký meter podľa ktorého si zmerám správnosť posedu?
no to sedlo je urcite makka fotelka, to je na dlhsie vyjazdy nepouzitelne. Ale rozmysli si ci ma vobec zmysel investovat peniaze do bicykla, ktory ti zjavne absolutne nesedi. Tym ze mas sedlo tak nizko, mas zaroven stredove zlozenie moc vzadu, takze aj ta biomechanika slapania bude mat od idealu hodne daleko. To nemoze byt dobre ani na kolena, clenky a vobec cele telo, ked musis proti bicyklu bojovat aby si sa ako-tak prisposobil jeho nevyhovujucej geometrii.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ps.
Ramon1 : vyska 176 vaha cca 75+ kg, ale v konfigu sa tieto veci neuvadzali..
ps.
Ramon : vyska 176 vaha cca 75+ kg, ale v konfigu sa tieto veci neuvadzali..
Nie nie ved predsa na sedle nesedíš na nose nie?šúcha mi to v tej širokej časti
http://www.bemaniax.cz/eshop/cyklovlozky?PHPSESSID=fe6ef128f90f77a7a4c000974186b9af
Sedlo - 35 eur, cyklonohavice krátke 30 eur plus vložka do dlhých cyklonohavíc 15? Alebo je to celé v zlom posede, takže výmena riadidiel a kratší predstavec? Alebo iný rám? Alebo všetko?
Fakt keď mám experimentovať, neexistuje nejaký meter podľa ktorého si zmerám správnosť posedu?
Jedno z mnoho videí napríklad toto:
youtube.com/watch?v=xIoxArOU4B8&t=0