Caute, poradte mi nove pohodlne sedlo na MTB (gel, siroke cca 155mm). Som amater, jazdim casto pre kondiciu cyklotrasy, niekedy samozrejme aj les. Chcem jazdit v neutralnej-relaxovanej polohe. Cena: nad 100euro je uz asi moc.
Zatial mam vyhliadnuty Specialized Avatar Gel, ktory som mal pozicany. Davam mu tak 7,5 bodov z 10, lebo je citit ze je urceny na cestak na predklonenu polohu.
Pozeral som to video a našiel som tiež zopár článkov o tom, ako nastaviť posed a sedlo a myslím si, že lepšie to už nenastavím. Buď je celý problém v tom, že je rám priveľký alebo jednoducho treba iné sedlo/cyklogate s vložkou, či kratší predstavec a iné riadidlá. Problém je v tom, že neviem v čom je chyba. Nechcem kupovať nové sedlo, cyklogate a nakoniec zisítm, že to stále nie je ideál, tak kúpim riadidlá, predstavec a aj tak zistím, že je rám jednoducho priveľký. Má niekto skúsenosti so službou BG fit od specializedu? Hmm 120 eur, či sa to v mojom prípade oplatí...
Pozeral som to video a našiel som tiež zopár článkov o tom, ako nastaviť posed a sedlo a myslím si, že lepšie to už nenastavím. Buď je celý problém v tom, že je rám priveľký alebo jednoducho treba iné sedlo/cyklogate s vložkou, či kratší predstavec a iné riadidlá. Problém je v tom, že neviem v čom je chyba. Nechcem kupovať nové sedlo, cyklogate a nakoniec zisítm, že to stále nie je ideál, tak kúpim riadidlá, predstavec a aj tak zistím, že je rám jednoducho priveľký. Má niekto skúsenosti so službou BG fit od specializedu? Hmm 120 eur, či sa to v mojom prípade oplatí...
....moja rada...už niekoľko strán tu špekuluješ ako Beta s pi..u a nechceš si pripustiť fakt , že ten tvoj biku je na teba priveľký. Tak ak máš ešte niečo k téme " pohodlne MTB sedlo" tak daj , ale donekonečna riešiť tvoj problém s geometriou rámu , veľkosťou rámu , predstavcom, riadítkami - ak chceš radu založ tému , lebo meno tejto je Pohodlne MTB sedlo a tvoja debata sa už značne odchýlila od spomenutej témy...
Ano lebo su to ***** U kupkolo bezna vec, co som si vsimol, ked im nieco ide, zvysia hned cenu.raz som sa zaujmal o nieco informativne mailom neviem co to bolo, malo to cenu dajme tomu xy a ked sme dotelefonovali resp.po odpisani mi na mail. tu cenu uz navysili . dalsia vec vyberaju balicky karbonovych past pri fsa k force z original baleni a predavaju ich zvlast aj ked su tak nepredajne, za nekrestanske love! Plut na nich..kuruje im uz ma to nasiera tento lacny pristup u nich k zakaznikovi a balansovanie s cenou podla zaujmu zakaznika, zakerne tesne pred objednani resp.po dakej dohode..
Tak pepící chcú za výmenu môjho L za M-ko doplatok 15e lebo zrazu už je M na stránke drahšie asi sejem na to
Zrus to posli ich do riti vynadaj im za karbonovu pastu a objednaj s druhej stranky kde je to este o 10kc lacnejsie niekto sem daval link maju s kazdej velkosti do 15 kusov
Tak pepící chcú za výmenu môjho L za M-ko doplatok 15e lebo zrazu už je M na stránke drahšie asi sejem na to
Volal jsem jim ještě před koupí (na bike-eshop) a bez vytáček mi řekli to samý že po upevnění sedla do zámku se ližiny automaticky poškrábou a už to nebudou moci prodávat jako nový sedlo, tudíž srážka kupní ceny podle stupně opotřebení, naštěstí mi velikost L nedělá vážnější problémy takže nevracím. U novýho sedla se ale s určitou ztrátou když nesedne musí počítat vždy.
to co offroader spominas je jasny fakt, ale ta bavime o niecom uplne inom o to o tom ze ked teraz zavolas do kup kola a povies ze chces ergon sedlo nech ti zmeraju dlzku, tak ked dovolas uz na tom spomínanom sedle napr. bude ina cena
Volal jsem jim ještě před koupí (na bike-eshop) a bez vytáček mi řekli to samý že po upevnění sedla do zámku se ližiny automaticky poškrábou a už to nebudou moci prodávat jako nový sedlo, tudíž srážka kupní ceny podle stupně opotřebení, naštěstí mi velikost L nedělá vážnější problémy takže nevracím. U novýho sedla se ale s určitou ztrátou když nesedne musí počítat vždy.
Mne vracajú plnú sumu za akú som ho kúpil ale ked som chcel M tak na M prihodili hned cca 8 eur
to co offroader spominas je jasny fakt, ale ta bavime o niecom uplne inom o to o tom ze ked teraz zavolas do kup kola a povies ze chces ergon sedlo nech ti zmeraju dlzku, tak ked dovolas uz na tom spomínanom sedle napr. bude ina cena
To je ale věc eshopu jaxi mění ceny, když kupuješ něco s tím že to poději třeba vyměníš za něco jinýho, ten eshop ti u toho negarantuje stejnou za nějakou dobu prostě to je riziko. Já když nevim tak si objednám obě verze, tu preferovanou si vyzvednu a tu alternativní tam nechám ležet. Většina eshopů rezervuje objednané zboží minimálně tejden
Este raz ak nieco stoji xy a zavolas do eshopu ze mas zaujem len si vypytas dake doplnkove info k danej veci. Polozis telefon s tym ze si to hned objednas a uz tam je vyssia cena je to uplne chrapunstvo. To co tu ty mixujes ze niekdo nieco vrati je jasne to je ale nieco uplne ine
Na druhou stranu není ani ***** si to sedlo objednat ve dvou velikostech Stejně tak už to M mohlo být úplně vyprodaný což je ještě horší varianta - prostě s tím že už to nepůjde vyměnit dopředu počítat, nebo si to sedlo když vidím že je tam pslední kus ještě před zavoláním regulérně objednat, minimálně. V bike-eshopu jsem si variantu M ale neobjednal - měli jich ještě 12 a se zdražením jsem rovněž nepočítal.
Tak už aj ja pár týždňov osedlávam toľko ospevovaný Ergon SM3 Pro. Zatiaľ mám zmiešané pocity (viac menej pozitívne), ale rozhodne je lepší ako moje predošlé Selle Italia X1. Sedlo je v podstate úplne tvrdé. Bez cyklovložky dosť tlačí na sedacie kosti, ale dá sa to vydržať aj počas dlhších výjazdov. S kvalitnou cyklovložkou tento problém odpadá. Pri správnom nastavení sedla niečo ako tlak na oblasť medzi sedacími kosťami nehrozí, takže v tomto smere spokojnosť. Čo sa týka kvality spracovania, tam zatiaľ nemám čo vytknúť. Ergon už prežil aj pár pádov a zatiaľ všetko OK. Vo veľkosti M váži 257 gramov.
Potom nechápem ako ho môže jazdiť toľko ľudí. Dokonca poznám dvoch takých, ktorí sa k nemu vrátili Rád by som Erogna porovnal s niečím iným, ale okrem X1 som mal doteraz len všelijaké Velo šmejdy.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
....moja rada...už niekoľko strán tu špekuluješ ako Beta s pi..u a nechceš si pripustiť fakt , že ten tvoj biku je na teba priveľký. Tak ak máš ešte niečo k téme " pohodlne MTB sedlo" tak daj , ale donekonečna riešiť tvoj problém s geometriou rámu , veľkosťou rámu , predstavcom, riadítkami - ak chceš radu založ tému , lebo meno tejto je Pohodlne MTB sedlo a tvoja debata sa už značne odchýlila od spomenutej témy...
Zrus to posli ich do riti vynadaj im za karbonovu pastu a objednaj s druhej stranky kde je to este o 10kc lacnejsie niekto sem daval link maju s kazdej velkosti do 15 kusov
akurát rozmýšlam ktoré z týchto dvoch-
http://www.bike-eshop.cz/panska-sedla/sedlo-ergon-sme3-comp-cerna-seda
http://www.bike-eshop.cz/panska-sedla/sedlo-ergon-sm3-pro-carbon-cerna
ale trápi ma že tieto sedlá nemajú extra ochranu z boku, Henge som cez víkend poriadne položil a ani to na ňom nevidno,tieto ergon by to nevydržali asi
http://www.bike-eshop.cz/panska-sedla/sedlo-ergon-sme3-comp-cerna-seda
http://www.bike-eshop.cz/panska-sedla/sedlo-ergon-sm3-pro-carbon-cerna
Jestli Ti jde hlavně o pohodlí šel bych do http://www.bike-eshop.cz/panska-sedla/sedlo-ergon-smc3-comp-cerna-seda&volbashow=223570
SM3 je stará řada, toto jsou nový sedla se specializací (případně SME3,, SMR3 podle způsobu ježdění)
Mne vracajú plnú sumu za akú som ho kúpil ale ked som chcel M tak na M prihodili hned cca 8 eur
To je ale věc eshopu jaxi mění ceny, když kupuješ něco s tím že to poději třeba vyměníš za něco jinýho, ten eshop ti u toho negarantuje stejnou za nějakou dobu