potrebujem radu ohladom zadneho prehadzovaca, vymenil som retaz aj kazetu ale mam problem s prehadzovacom, neviem ho doladit tak aby som mal vsetky rychlosti perfekne radili, bud mi skace 3-4 alebo hore 6-7, ak niekto viete poradit co s tym, dik.
to iste robilo aj mne, tiez mi bud blbo radil ze niekedy nevedel preradit a ostal na povodnom kolecku, alebo ze sa snazil preskocit z 3jky ked som mal zaradene
z casti tomu pomohlo ked som oskrabal vsetok humus z koleciek a proste cele to precistil , po case to prestalo robit uplne, asi sa to dajak vybehalo )
Keď dával novú kazetu, tak zrejme je čistá.
Počet koliesok kazety je totožný s pôvodnou kazetou a s ovládaním?
Reťaz je správna - na daný počet pastorkov?
Koleso máš dobre utiahnuté v ráme? Máš dobre nasadenú kazetu? Pri rozdielnej vzájomnej polohe prehadzovačka - kazeta, nastanú zákonite nezhody.
Nemáš opotrebované vodiace kolieska v prehadzovačke?
Nebola prehadzovačka niejak hnutá, potažmo uderená?
ale mozu byt zanesene tie vodiace kolecka v prehadzovacke, to som mal na mysli len neviem ako sa to odborne povie )), proste v prvom rade to treba cele vycistit az potom doladovat, teda ak to nemas nekompatibilne ako pisal heca
dik za rady, len ked mi to zacalo po vymene robit vymenil som aj bowdeny a lanko, rozobral a vycistil som aj prehadzovac (xtr,vsetko kompatibilne)), trochu sa to zlepsilo ale aj tak to nie je 100%, leze mi to na nervy ked je to v zabere zrazu povoli a zasekne, uplna nirvana hlavne do kopca, tak som s toho dost znechuteny.
Ked som hladal na internete novu retaz tak som sa pozeral po viacerych a vsimol som si ze sa vyrabaju aj retaze z roznou sirkou. Aj ked je to rozdiel len v desatinkach milimetroch aj to moze zavazit pri radeni
dik za rady, len ked mi to zacalo po vymene robit vymenil som aj bowdeny a lanko, rozobral a vycistil som aj prehadzovac (xtr,vsetko kompatibilne)), trochu sa to zlepsilo ale aj tak to nie je 100%, leze mi to na nervy ked je to v zabere zrazu povoli a zasekne, uplna nirvana hlavne do kopca, tak som s toho dost znechuteny.
po vymene chvilu trva, kym si to sadne, lanko sa kusok este natiahne...
a pozri zo zadu na prehadzovac, ci ide kladka(2 kolieska) na prehadzovacke presne kolmo dolu a nieje skrutena dovnutra...
Pokiaľ kolieska dobre vedú a nezmätkujú pri radení, netreba ich meniť. Ja som ich teraz menil - po 20.000 km. Zo zubov boli už len také hrbolce . Pritom mám prehadzovačku posledného rádu - Shimi SORA.
Tak to je pekná blbosť, že počkať kým sa natiahne reťaz Po 3 týždňoch je pomaly čas na novú reťaz, keď máš vydraté kladky, treba ich meniť, lebo potom si reťaz môže kľudne zlomiť šalter, pokiaľ nedajbože zbehne z kladky a zasekne sa.
Chlapi, čo to tu trepete o týždňoch? Ešte som nepočul, že by niekto udával zábeh reťaze v týždňoch . Vždy v km.
Z vlastnej skúsenosti viem, že zábeh reťaze je závislý od opotrebenia pastorkov. Môžeš ju zabehávať 100, aj 300km. A keď sú pastorky už za zenitom, tak to trvá večne. Po výmene pastorkov nová reťaz sadne okamžite, vôbec nestrieľa.
On začal s týždňami, neviem, kolko najazdí do týždňa, tak som nechcel uraziť/preceniť, tak som to vyjadril aj ja týždňovou mierou A tuším sme sa bavili o kladkách
dik za vsetky rady, vymenil som uz aj kolecka( povodne sroby boli o 2mm kratsie tak som kupil druhe kolecka....), vsetko som este raz skontroloval, premazal, dosponoval, tak to skusim este zabehnut a snad to bude OK, ak nie tak budem v rubrike DARUJEM....
Daj si odborníkovi skontrolovať pätku. (držiak prehadzovačky) To isté robilo aj mne. Vymenil som všetko čo sa dalo a nič. Na pohľad pätka bola rovná ale mechanik špeciálnym nástrojom zistil jej mierne vytočenie. Dorovnal to a preraďovanie bolo OK.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
z casti tomu pomohlo ked som oskrabal vsetok humus z koleciek a proste cele to precistil
Počet koliesok kazety je totožný s pôvodnou kazetou a s ovládaním?
Reťaz je správna - na daný počet pastorkov?
Koleso máš dobre utiahnuté v ráme? Máš dobre nasadenú kazetu? Pri rozdielnej vzájomnej polohe prehadzovačka - kazeta, nastanú zákonite nezhody.
Nemáš opotrebované vodiace kolieska v prehadzovačke?
Nebola prehadzovačka niejak hnutá, potažmo uderená?
po vymene chvilu trva, kym si to sadne, lanko sa kusok este natiahne...
a pozri zo zadu na prehadzovac, ci ide kladka(2 kolieska) na prehadzovacke presne kolmo dolu a nieje skrutena dovnutra...
Z vlastnej skúsenosti viem, že zábeh reťaze je závislý od opotrebenia pastorkov. Môžeš ju zabehávať 100, aj 300km. A keď sú pastorky už za zenitom, tak to trvá večne. Po výmene pastorkov nová reťaz sadne okamžite, vôbec nestrieľa.