Zdravim! Uvazujem o kupe novej vidlice na bike CTM Rebel, kde je v zaklade nahodena nejaka Zoom Tracker 550ka. Jej pruzenie je vsak podobne ako pruzenie pevnej vidlice, takze chcem kupit nejaku lacnu novu vidlu zn. Suntour alebo RST. Prosim o rady, ktore z tych lacnejsich sa oplatia (1500-2000Sk), ake parametre su pri vidlach dôlezite a podla coho mam vybrat vidlu, ktora sa hodi na spominane CTMko. Ide mi naozaj len o to, aby som mal o nieco komfortnejsiu vidlu, lepsiu ako doteraz. Nepotrebujem vsak nic extra, jazdim max. po polnych cestach, v okoli NZ aj tak nic ine nie je. Takze od rad typu: "vyhod ten srot a kup si nieco poriadne", ma prosim usetrite . Vopred vdaka za odpovede.
No aby som vedel,kolko mam schudnut No ako pozeram,tak asi tuneny E*****n bude lepsi Dufam,ze nieco schudnem,budem cele dva mesiace makat na biku a zrat len salat
No tak som konecne tu... Ja mam 85kg, takze asi budu vyssie naroky na tvrdost, resp. mäkkost pruziny. Nad tym som moc ani nerozmyslal ako sa prejavi zdvih vidlice na geometrii bicykla, tych 100mm, co ma SR XCR by ho asi poriadne naklonili... takze radsej hladat nieco s mensim zdvihom? Vidlu chcem kupit co najskor este aby som stihol sezonu bo v septembri sa uz moc bicyklovat nebudem (maturitny rocnik )
Billes Ak by si sa trosku zamyslel nad postom,tak je tam aj skryty zmysel...Chcel som napisat,ze ked prejdes z 100 na 110 nic to neurobi Vobec som nepovedal "Hej chod do 100-ky ved je to uplne super z 50ky"
maverick53: len sa ty nič neboj, SR XCR je taká tvrdá, že ju nestlačíš asi ani na ten požadovaný 20-25% SAG... mal som ju a je na predaj, hehehe
okrem toho podstata nastavenia vidly AKEJKOĽVEK je nastaviť SAG na tých 20-25 príp. až 30% (to už nehovoríme o XC), aby pri bežnej jazde dávala tak 80% zdvihu a nikdy nešla na doraz... u XCR sa to robí výmenou pružiny
v DH/FR sa používajú ešte väčšie SAGy
dymytryy: RockShox Reba Race a ešte ti asi aj zostane
Dual Air vzduchová... zdvih 85/100/115 mm (nastaviteľný spacermi)... nastaviteľný odskok a útlm, okolo 1600 g
jazdím a rochním si... je pravda že je to progresívna vidla, čiže nevýhoda že nejde do zdvihu lineárne, ale postupne tvrdne, výhoda - pokiaľ ju hnusne nepodfúkneš, nedáš ju na doraz (a teda nepoškodíš), má také pretekárskejšie správanie
Dneska som bol v cykloshope a predajca mi ponukal jednu vidlu (SR XCP75) s lockoutom za 2300,-. Aku ma vyhodu ten lockout okrem toho ze viem zamknut pruzenie vidly (co by som asi nikdy nevyuzil)? Znamena to rovno aj tlmenie olejom? Pretoze ta XCRka, ktoru som kukal bola za 1600 (podozrivo nizka cena) teda tam lockout urcite nie je. A ked to znamena aj horsie pruzenie v porovnani s XCP tak neviem... Ozaj ta XCP ma zdvih 75mm.
Dneska som bol v cykloshope a predajca mi ponukal jednu vidlu (SR XCP75) s lockoutom za 2300,-. Aku ma vyhodu ten lockout okrem toho ze viem zamknut pruzenie vidly (co by som asi nikdy nevyuzil)? Znamena to rovno aj tlmenie olejom? Pretoze ta XCRka, ktoru som kukal bola za 1600 (podozrivo nizka cena) teda tam lockout urcite nie je. A ked to znamena aj horsie pruzenie v porovnani s XCP tak neviem... Ozaj ta XCP ma zdvih 75mm.
už si trocha prirazil... tak ešte trošku na tu dartku ...
ale nechcem velmi radiť ked sa až tak nevyznam ale ver že za tu cenu sa dartka oplati a je to najlepšie v tej cene
ASSASSIN-Biker: no povedzme... Ale nepovedal by som, ze som prirazil, len ma zaujalo, co je lepsie na tej XCPcke... Inak zas rovnaku XCPcku som videl na nete za nejakych 2000,-, takze v tej predajni by som ju urcite nekupil... A ako je to teda s tym tlmenim a lock-outom? Ma teda XCP ovela vacsie vyhody ak beriem do uvahy cenovy rozdiel 400Sk?
no maverick.... chcel si vidluktora bude dobre pružiť ... podla mna u teba za lock out - to je pekelná strata peňazí .. ale nemusiš veriť ani chlapikovi prezlečenemu za assassina .... ale nie ... rozmysli si že či uzamykanie pruženia vlastne využiješ. ... (moja laicka rada )
no maverick.... chcel si vidluktora bude dobre pružiť ... podla mna u teba za lock out - to je pekelná strata peňazí .. ale nemusiš veriť ani chlapikovi prezlečenemu za assassina .... ale nie ... rozmysli si že či uzamykanie pruženia vlastne využiješ. ... (moja laicka rada )
Pokial mas citlivu vidlu tak pokial ides do kopca a postavis sa (najme na ceste) tak pokial nelocknes vidlu tak sa nikam nevysplhas. Ovladanie z riaditiek je podla mna blbost mne osobne to staci z korunky. Zase v terene je to lepsie z odomknutou lebo predok tak nenadskakuje a je to konfortnejsie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tak neviem naco to riesis teraz ak to ma byt o 18 mesiacov
ak si mal povodne 50mm zdvih 100mm by som tam nedaval, taketo starsie ramy niesu stavane na vysoke zdvihy...
Napis co jazdis, co ocakavas od vidly, aku vidlu si mal doteraz a kolko vazis.
okrem toho podstata nastavenia vidly AKEJKOĽVEK je nastaviť SAG na tých 20-25 príp. až 30% (to už nehovoríme o XC), aby pri bežnej jazde dávala tak 80% zdvihu a nikdy nešla na doraz... u XCR sa to robí výmenou pružiny
v DH/FR sa používajú ešte väčšie SAGy
dymytryy: RockShox Reba Race a ešte ti asi aj zostane
Dual Air vzduchová... zdvih 85/100/115 mm (nastaviteľný spacermi)... nastaviteľný odskok a útlm, okolo 1600 g
jazdím a rochním si... je pravda že je to progresívna vidla, čiže nevýhoda že nejde do zdvihu lineárne, ale postupne tvrdne, výhoda - pokiaľ ju hnusne nepodfúkneš, nedáš ju na doraz (a teda nepoškodíš), má také pretekárskejšie správanie
to mi prezrad kde kupim Reba Race pod 10 000 Sk?
už si trocha prirazil... tak ešte trošku na tu dartku ...
ale nechcem velmi radiť ked sa až tak nevyznam ale ver že za tu cenu sa dartka oplati a je to najlepšie v tej cene
Pokial mas citlivu vidlu tak pokial ides do kopca a postavis sa (najme na ceste) tak pokial nelocknes vidlu tak sa nikam nevysplhas. Ovladanie z riaditiek je podla mna blbost mne osobne to staci z korunky. Zase v terene je to lepsie z odomknutou lebo predok tak nenadskakuje a je to konfortnejsie.