čaute,chcel by som sa spýtať ako je to s tlakmi na rebe.Mám to nafúknuté na dosť málo (keĎže važim tak 54 kg ) a mám rovnaké tlaky v oboch komorách.KeĎ som sa však trochu poobzeral po nete,tak som zistil že veľa ľudí tlakuje každú komoru iných tlakom.Má to nejaké výhody,keĎ do potizívnej nafúknem o trochu menej ako do negatívnej alebo naopak?
ak mas 54kg horna by mohla byt tak na 70-80psi...spodna negativna o kusok nenej
zistis spravne nastavenie tym ze si tstihnes gumicku na nohe az dole a opatne nasadnes na bike.. potom zosadni a skontroluj kolko sa vysunula hore.... aj je to 15-20% z celkoveho zdvihu je to ok
ak das spodnu negativnu viac ako vrchnu pozitivnu znizi sa ti zdvih co nieje dobre pre vidlicu ani teba
Tlaky som upravil už v pohode ale keďže tú vidlu mám z druhej ruky a je to moja prvá vzduchová,nevyznám sa až tak...na ľavej strane je hore pozitívka a dole negatívka...pravá strana je na spodku nastavenie reboundu...no týmto si nie som istý..viem že tu vpravo hore je lockout no dá sa tam ešte niečo nastaviť? Ide mi hlave o to "2.5 gate" ...vie niekto?
tym nastavujes prah/citlivost, kedy sa Ti vidla "odomkne" pri nejakom silnom naraze, ked mas vidlu zamknutu..je to vlastne taka ochrana proti prerazeniu
tym nastavujes prah/citlivost, kedy sa Ti vidla "odomkne" pri nejakom silnom naraze, ked mas vidlu zamknutu..je to vlastne taka ochrana proti prerazeniu
nemas uplne pravdu. RS nema tvrdy lock takze ziadne "prerazenie" sa nekona. Nastavuje sa tym sila "locku" vidlice.
yourself: ano podla toho ako to nafukas taky bude mat vidlica priebeh. O co viac natlakujes pozitivnu komoru oproti negativnej o to vacsi bude odtrh. Pri opacnom stave je odtrh lahsi ale znižuje sa ti zdvih kedze tlak v negativke tlaci vidlu dole. Treba sa s tym pohrat kym si najdes to svoje idealne nastavenie
To je problém RS, treba mať veľmi presne nastavené obe komory, inak ti vidlica bude chodiť veľmi zle, mám aj Recon Solo Air, a tam som nemal problém s nastavením tlaku, a vidlica je o niečo citlivejšia, moj subjektívny pohlad
Trošku renovujem túto tému. Dva dni som spokojný majiteľ nového biku TREK 6900 s REBOU RL. Predajca mi tlak nastavil, ale nemám pocit, že mi sedí. Tak mi prosím poraďte, ako ho na mňa správne nastaviť, momentálne mám pocit, že je tá vidla strašne tvrdá. Mám 92 kg a rám 21,5.
Teraz mám v pozitývnej tlak 110psi, negatívnu neviem.
ved prave nemam doma pumpu, tak by som chcel ist do servisu a nechat si ju nafukat/spustit, na potrebny tlak. Viem, ze podla tabulky mam tlak nizky, ale aj tak mam pocit, ze pri prechadzani nerovnosti mi predok moc vyhadzuje, namiesto toho, aby som "zehlil". Je to moja prva vzduchova vidla a mozno som mal len prehnane ocakavania, ale tomu nechcem verit.
Inak je normalne, ze pri pruzeni z nej ide taky sicavy zvuk? Ide z vnutra, nemam pocit ze by vzduch unikal von.
už som sa trochu za ten rok naučil takže poradím aj ja ten zvuk je normálny a never úplne tlakom na tabulke,ja som podla toho čo som jazdil niekedy dával aj tvrdšie...skús nafúkať negatívku na trošku vyšši tlak a hlavne sa pohraj s reboundovým kolečkom,skús ho nastaviť viacej na korytnačku/mínus (neviem či RS stale funguje na zajačik/korytnačka )
Nechcem sa tu vsetko vyzvedat, tak by som si daco skusil najskor nastudovat, lenze google mi akosi nevie pomoct. Neviete poradit daky dobry clanok/navod o nastavovani DUAL air vidlic?
ano presne tak:)
a neboj hoci kde ti to nafukaju ... inac do buducnosti pouvazuj aj o kupe pumpicky na vidlu.. vzdy sa hodi.. casom aj na tlmic
kazda vidla trosku casom sfukne treba si tlaky kontrolovat
ved hej, do buducna uvazujem, len momentalne som financne moznosti vycerpal bikom. A ked dake prasule budu tak chcem investovat do SPDciek a potom mozno pumpa.
Asi blba otazka ale je normalne ked mi v zjazde pri brzdeni ide vidla takmer na doraz, nemala by sa vracat? Staci ked sa opriem do riadidiel a pribrzdim a som skoro na doraz. Nafukanu ju mam na svoju hmotnost, sag cca 25%
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
zistis spravne nastavenie tym ze si tstihnes gumicku na nohe az dole a opatne nasadnes na bike.. potom zosadni a skontroluj kolko sa vysunula hore.... aj je to 15-20% z celkoveho zdvihu je to ok
ak das spodnu negativnu viac ako vrchnu pozitivnu znizi sa ti zdvih co nieje dobre pre vidlicu ani teba
Tlaky som upravil už v pohode ale keďže tú vidlu mám z druhej ruky a je to moja prvá vzduchová,nevyznám sa až tak...na ľavej strane je hore pozitívka a dole negatívka...pravá strana je na spodku nastavenie reboundu...no týmto si nie som istý..viem že tu vpravo hore je lockout no dá sa tam ešte niečo nastaviť? Ide mi hlave o to "2.5 gate" ...vie niekto?
nemas uplne pravdu. RS nema tvrdy lock takze ziadne "prerazenie" sa nekona. Nastavuje sa tym sila "locku" vidlice.
yourself: ano podla toho ako to nafukas taky bude mat vidlica priebeh. O co viac natlakujes pozitivnu komoru oproti negativnej o to vacsi bude odtrh. Pri opacnom stave je odtrh lahsi ale znižuje sa ti zdvih kedze tlak v negativke tlaci vidlu dole. Treba sa s tym pohrat kym si najdes to svoje idealne nastavenie
Teraz mám v pozitývnej tlak 110psi, negatívnu neviem.
Inak je normalne, ze pri pruzeni z nej ide taky sicavy zvuk? Ide z vnutra, nemam pocit ze by vzduch unikal von.
neviem ci to pomoze. ved pozri.
spodny na 95psi
cervene stelovatko uplne na zajaca a kusok s5
a odblokovat modre kolecko hore...
a neboj hoci kde ti to nafukaju ... inac do buducnosti pouvazuj aj o kupe pumpicky na vidlu.. vzdy sa hodi.. casom aj na tlmic
kazda vidla trosku casom sfukne treba si tlaky kontrolovat