čaute,chcel by som sa spýtať ako je to s tlakmi na rebe.Mám to nafúknuté na dosť málo (keĎže važim tak 54 kg ) a mám rovnaké tlaky v oboch komorách.KeĎ som sa však trochu poobzeral po nete,tak som zistil že veľa ľudí tlakuje každú komoru iných tlakom.Má to nejaké výhody,keĎ do potizívnej nafúknem o trochu menej ako do negatívnej alebo naopak?
pri zjazde celkom aj bezne, pokial ju nemas dofukanu tak ze napr posledny 1cm ide uplne pri drsnom dopade alebo naraze, samozrejme bezne nie je ked na rovine alebo mensom klesani zabrzdis a sa zanoris na sag teraz uz vyser a nastav ako ti je dobre
Zdravim vas, pripojim sa do temy. Prosim ta zihadlo5 tie tlaky co radis JACUBOVI na jeho vahu 92Kg mas vyskusane alebo je to tvoj odhad? Ja mam 95Kg obleceny pri 188cm vidla Reba RLT 29" 2012 a odporucany tlak pri mojej vahe je 135PSI co je horna hranica na tabulke.
Tie tabulky na Rebe su cista haluzina. S nalozenym batogom idem cez 100 kil, mal som "z vyroby" fuknutych 135 psi (maximalka pre vsetko nad 90 kilo) a sag bol NULA, slovom NULA (dobre, nejake 3mm tam boli).
V servise sme znizovali, pokial nesadol SAG na 20% a podla tabulky sme boli na 80kg hmotnosti jazdca...
Co je horsie, ze citlivost je takto uplne fuc, vidla je do rychlosti 15-20 za hodinu proste tuha jak bukove poleno a reaguje az na vacsie narazy... (ani pri tom vyskom tlaku nejako extra nezehlila)
Ma niekto tusaka, co s tym teraz? Laborovat s tlakmi, ci hladat chybu inde?
Tie tabulky na Rebe su cista haluzina. S nalozenym batogom idem cez 100 kil, mal som "z vyroby" fuknutych 135 psi (maximalka pre vsetko nad 90 kilo) a sag bol NULA, slovom NULA (dobre, nejake 3mm tam boli).
V servise sme znizovali, pokial nesadol SAG na 20% a podla tabulky sme boli na 80kg hmotnosti jazdca...
Co je horsie, ze citlivost je takto uplne fuc, vidla je do rychlosti 15-20 za hodinu proste tuha jak bukove poleno a reaguje az na vacsie narazy... (ani pri tom vyskom tlaku nejako extra nezehlila)
máš fungel novú vidlu?
RS dáva do nových vidlíc minimum oleja a molitanové krúžky často bývajú suché.....
otvor vidlu premaž všetko, doplň olej a bude citlivá.
pozri aj na piest zvrchu, či je na ňom naliaty olej, ten tiež dosť robí na citlivosti.
predtým ale vypusti vzduch .
axel pozriem ti doma aky mam tlak na 105 kil ... negativku fukam kusok viac ako pozitivku pozeram kym nezacne miznut zdvih a potom len kusok sfuknem tu negativku.. skontroluj si aky mas negativny tlak ... alebo skus do vidly dat rovnate tlaky aj tam aj tam ...
V jednej RS SiD (model 2012) som našiel od novoty v jednom puzdre kovovú šponu. Citlivosť bola mizerná, odtrh tiež. Našťastie to nestihlo vydrať vnútornú nohu. Vyčistil som, dal nový olej a ide ako hodinky.
kupil som si vidlicu rock shoxx reba rl model 2012, ked nafukam vidlu podla parametrov na nej najprv v pozitivnej komore na 120psi, a potom v negativnej na 110psi tak mi vidla skrati zdvih na 80mm a po nasadnuti ju skoro uplne zatlacim, neviete cim to moze byt?
obnovujem temu. uz dlhsie ma manzelka vidlu reba XX s X-Lock-om.. nejak sa na biku nejazdilo a po dlhsom case som chcel pozriet nastavenie tlakov. na mojom biku funguje vsetko ako ma. na jej vdile mam problme s nastavenim.
1. ako do p*** funguje ten X-Lock? ci ho stlacim, ci "pustim" stale sa vidla sprava rovnako. ked dam gate na maximum (do plusu) tak tlacidlo na ovladaci vobec "nefunguje" - neda ani stlaci, ani uvolnit. nema to niekto komu to funguje tak ako ma?
2. manzelka ma 55kg. nastavenie podla SAG mi je jasne,vsak na svojom som to robil uz x-krat. na jej biku to akosi "nejde"... ked chcem aby isiel sag na 20% tak musim dat taky slaby tlak ze vydlica uplne "splasne" - ale s tym by som sa este vedel popasovat. skor ma trapi ten X-Lock
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
cervene stelovatko uplne na zajaca...
Zelené stelovatko na vevericu, žlté na kanárika a to ružové na korytnačku.
hm...nemas zaseknute odomykanie vidly?
V zamknutom stave sa sprava zamknuto.
RS dáva do nových vidlíc minimum oleja a molitanové krúžky často bývajú suché.....
otvor vidlu premaž všetko, doplň olej a bude citlivá.
pozri aj na piest zvrchu, či je na ňom naliaty olej, ten tiež dosť robí na citlivosti.
predtým ale vypusti vzduch
Kam s nou?
kupil som si vidlicu rock shoxx reba rl model 2012, ked nafukam vidlu podla parametrov na nej najprv v pozitivnej komore na 120psi, a potom v negativnej na 110psi tak mi vidla skrati zdvih na 80mm a po nasadnuti ju skoro uplne zatlacim, neviete cim to moze byt?
Ked starti tolko zdvihu tak jedna komora je nafukana neprimerane viac ako druha. Myslim ze ta negativna ale uz nie som si isty ( ventil ma hore ) . Ale to je jedno. Na nohe mas tabulku. Podla tabulky tie tlaky maju byt vyrovnane. A samozrejme ze citlivejsie doladenie si urobis ked budes jazdit. Na zaciatok odporucam nafukat aspon podla tabluky.
1. ako do p*** funguje ten X-Lock? ci ho stlacim, ci "pustim" stale sa vidla sprava rovnako. ked dam gate na maximum (do plusu) tak tlacidlo na ovladaci vobec "nefunguje" - neda ani stlaci, ani uvolnit. nema to niekto komu to funguje tak ako ma?
2. manzelka ma 55kg. nastavenie podla SAG mi je jasne,vsak na svojom som to robil uz x-krat. na jej biku to akosi "nejde"... ked chcem aby isiel sag na 20% tak musim dat taky slaby tlak ze vydlica uplne "splasne" - ale s tym by som sa este vedel popasovat. skor ma trapi ten X-Lock