Kamarat ma agang 9mm a na nom vidlu RS recon 335 soloair 130mm.........a mne sa na nej nezda lockout....ked ho zapne tak mu vobec nezamkne vidlu (on si mysli ze sak ako moze uzamknut vzduch)ona iba mozno trochu stvrdne ale urcite to neni lockout.....a este ma okolo lockoutu olej vyteceny ....ja to vidim urcite najprv na servis ak nie na reklamacku rovno.
lockout nemá so vzduchom nič spoločné ... lockout funguje v druhej nohe > keď zamkneš vidlu obmedzíš prietok oleja v tlmiči na minimum ... samozrejme je tam nejaký ale minimálny prietok ktorý funguje ako ochrana pred nejakou nečakanou prekážkou ... aby vidla ostala aj naďalej funkčná
teda z toho vyplýva > buď ma málo oleja v tlmiacej patróne alebo prerazil lockout ... samozrejme ak je málo oleja nemal by sa dať nadstaviť ani prietok oleja > rebound
A ten vytok oleja okolo lockotu suvisi s cim?....s prerazenim alebo nie su dobre tesnenia?
P.S: Zamerajme sa na to ze neprerazil ten lockout....ten lock mohol kludne nefungovat uz po zakupeni ....takze to potom zrejme bude vada kusu....uvidime co povedia v servise.
presne ten isty problem mam aj ja lenze s reconom 351 solo air ale mne sa to stalo cca tento tizden ale neviem kedy presne a to akoze "prezazil lockout" musim to posielat do servisu alebo to doma zvladnem?
nie olej mi nevitiekol ale rebound sa neda nastavit
no u teba je to jednoznačné ak vidla je v záruke rieš reklamáciu tlmič totižto podľa toho čo píšeš nepracuje ak nemôžeš ani nadstaviť rebound ... a ani zamknúť vidlu , ešte bude možnosť že tam je málo oleja a možno aj od výroby človek nikdy nevie
> otázka k tomu nadstavovaniu rebound .. nekope vidla? nedá sa nadstaviť akože točíš točíš a vidla stále chodí rovnako?
no u teba je to jednoznačné ak vidla je v záruke rieš reklamáciu tlmič totižto podľa toho čo píšeš nepracuje ak nemôžeš ani nadstaviť rebound ... a ani zamknúť vidlu , ešte bude možnosť že tam je málo oleja a možno aj od výroby človek nikdy nevie
> otázka k tomu nadstavovaniu rebound .. nekope vidla? nedá sa nadstaviť akože točíš točíš a vidla stále chodí rovnako?
oleja je tam urcite dost som ju uz mal predtim komplet rozobratu a daval som tam nove naplne
a k tomu reboundu jak hovoris tocim tocim a vidla stale rovnako
zajtra ju skusim rozobrat a ked to nepojde tak to musim reklamovat ale dufam ze nebude treba lebo je to z ciech a to by som nechcel riesit dalsie opletacky
oleja je tam urcite dost som ju uz mal predtim komplet rozobratu a daval som tam nove naplne
zajtra ju skusim rozobrat a ked to nepojde tak to musim reklamovat ale dufam ze nebude treba lebo je to z ciech a to by som nechcel riesit dalsie opletacky
no keď nefunguje rebound tak to vyzerá na čechy .. veľa šťastia
to martin91: Bike z netu neni hovadina kupovat......aj canyony sa kupuju prakticky cez net....a ked ma zaruku na to tak nema co riesit......a samozrejme bude muset poslat cely bike........ale mne sa zda ze mu to odzaciatku nefunguje takze by tam nemal byt problem s reklamackou.....ale nechcel by som byt tak dlho bez biku kedze ak mu to nezreklamuju na predajni tak to poslu do rockshoxu a to bude pekne dlho trvat...
akurat mam recona s podobnym problemom v servise, servisak mi povedal ze ked funguje rebound tak to neni taka vazna vada, odisiel mi motion control a ten sa da aj cely vybrat a dat tam taku zatku, s funkciou tlmenia nema motion control ziadnu suvislost...
chlopy ... čo som ja babka veštiarka.
všetky možnosti ste popísali a nakolko to má v záruke treba kontaktovať servis. Bez rozobratia vidly to budú stále len dohady v teoretickej rovine a rozoberanie neznalému nedoporučujem, lebo aj tak nemusí nájsť problém ak je niečo poškodené.
Dalšia možnosť je, skúsiť sa dohodnúť so servisom v okolí bydliska, nech za symbolický financ skontrolujú olej v tlmiči. Ked to budú mať rozobraté tak nch vizuálne pozrú aj lock.
Prípadne sa dohodnúť na postupe s predávajúcim (net) ...
PS: ked nejde lock ani reboud mohol by to byť nedostatok oleja. Ked je oleja menej a lock nieje ponorený úlpne (spodná časť) tak dochádza k speneniu oleja (mixer, kavitácia .... ) a to by mohlo znefunkčniť oboje.
Silne mi to pripomína správanie mojej práve do servisu unášanej Reby!!!
Tulenie podozrenie možno zhmotniť do otázky: menil si, synu, po zábehu vidly olej za čistý? Lebo ako som zistil pri riešení môjho problému, vtedy zrazu oleja niet, resp. je miesto neho v nohe duralové blato.
Ak si nemenil, nič si z toho nerob, sme tu takí kkti minimálne dvaja...
(Roman, ten prieraz tlaku do negatívky to nebol, aj po vypustení negatívky na nulu a pozitívky na 30 psi mám polovičný travel s dorazom "natvrdo" a nefunkčným lockom.)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a nechce sa priznat
teda z toho vyplýva > buď ma málo oleja v tlmiacej patróne alebo prerazil lockout ... samozrejme ak je málo oleja nemal by sa dať nadstaviť ani prietok oleja > rebound
to určite lockout nieje úplne pevný olej stále preteká cez tlmič ale prietok je nižší > to spôsobuje stuhnutie vidlice
P.S: Zamerajme sa na to ze neprerazil ten lockout....ten lock mohol kludne nefungovat uz po zakupeni ....takze to potom zrejme bude vada kusu....uvidime co povedia v servise.
A otázka dá sa zmeniť nadstavenie rebound-u? Rýchlosť vracania vidlice späť? na spodu pravej nohy
no to čo je predátorovej vidlici neviem ale bude to pravdepodobne niečo podobné
len podotýkam že presnejšie bude vedieť povedať roman čo tým vidliciam presne je
diky aj ked si ma nepotesil a este teda skusim pockat na romanov nazor.....
no pokým nefunguje rebound ani lockout tak to asi bude vážnejšia vada
všetky možnosti ste popísali a nakolko to má v záruke treba kontaktovať servis. Bez rozobratia vidly to budú stále len dohady v teoretickej rovine a rozoberanie neznalému nedoporučujem, lebo aj tak nemusí nájsť problém ak je niečo poškodené.
Dalšia možnosť je, skúsiť sa dohodnúť so servisom v okolí bydliska, nech za symbolický financ skontrolujú olej v tlmiči. Ked to budú mať rozobraté tak nch vizuálne pozrú aj lock.
Prípadne sa dohodnúť na postupe s predávajúcim (net) ...
PS: ked nejde lock ani reboud mohol by to byť nedostatok oleja. Ked je oleja menej a lock nieje ponorený úlpne (spodná časť) tak dochádza k speneniu oleja (mixer, kavitácia .... ) a to by mohlo znefunkčniť oboje.
Otázka znie kam sa podel? .... reklamácia
Tulenie podozrenie možno zhmotniť do otázky: menil si, synu, po zábehu vidly olej za čistý? Lebo ako som zistil pri riešení môjho problému, vtedy zrazu oleja niet, resp. je miesto neho v nohe duralové blato.
Ak si nemenil, nič si z toho nerob, sme tu takí kkti minimálne dvaja...
(Roman, ten prieraz tlaku do negatívky to nebol, aj po vypustení negatívky na nulu a pozitívky na 30 psi mám polovičný travel s dorazom "natvrdo" a nefunkčným lockom.)