vidis dobra idea, upssss....
Mam maxxis high roller xc 2,1 kevlar v zadu a v predu shitova kenda 2,1...
Jazdim tvrdsie Xc-cko a vetsinou ich sekam na ostrych kamenoch, obrubnikoch, schodoch:) A bolo to tak aj ked som mal Michelliny 1,95...
sekanie mozes riesit vymenou duse za nejaku s hrubsou stenou. vacsinou maju aj iny rozmer. klasika je 1,75-2,125, zozenies 2,125-2,35 napriklad ktora nieje o moc tazsia a urvite viac vydrzi inak asi len vyssi tlak a zlepsit techniku jazdy, praca s taziskom.
v extremnom pripade nasadit zjazdovu dusu len ta uz vazi za taky lahsi plastik
Ja jazdim dusu urcenu na DH, na plast 2.3 az 2.5 a zatial som nemal tu cest ju prerazit.. u nas v dedine v Meride stoji 99sk a to drzi uz cez 6 mesiacov a jazdim zatial vylucne FR a DH..
Po mojich skusenostiach si zase skor myslim, ze je to problem plasta a aj jeho nahustenia. Ja som najprv jazdil plast Ritschey 1.9 a tam som pravidelne sekal dusu a mal defekty, potom som presiel na IRC SeracXC 2.1 a od vtedy som nikdy dusu neprerazil a ani som nemal defekt, a tom som urcite nezmenil styl jazdy, este som skor pritvrdil. Teraz mam plast Specialized Enduro 2.2 a tiez som este neprerazil dusu a ani defekt nebol. Po schodoch sice nejazdim ale drsne XC a lahsie zjazdy su bezproblemov. Co sa tyka dusi pouzivam tie obycajne Kendy. A plast IRC Serac XC 2.1 mozem odporucit, z tych troch co som menoval jednoznacne najlepsi.
Urcite neseknes dusu ak ju mat nebudes- bezdusovky, ale je to dost nakladne. Uz aj ja som od toho upustil. Ale raz my dost pomohli. Na pretekoch sme z asi 15 ludi dosli do ciela len dvaja zvysny dostali defekt a v ciely som zistil ze mam defekt aj ja ale mal som este dostatocny tlak aby som dosiel.
Urcite neseknes dusu ak ju mat nebudes- bezdusovky, ale je to dost nakladne. Uz aj ja som od toho upustil. Ale raz my dost pomohli. Na pretekoch sme z asi 15 ludi dosli do ciela len dvaja zvysny dostali defekt a v ciely som zistil ze mam defekt aj ja ale mal som este dostatocny tlak aby som dosiel.
Ak investujem do bezdusoviek, tak asi musim aj zmenit raf, neda sa niako upravit?
Videl som kit za 600Sk(normalne asi stoji viac). Bola to paska a sealant. Pasku vlozis do rafika a tesnic nalejes do plasta, takze vpodstate nemusis ani menit plaste. U nas asi najskor zozenies takyto komplet od DT.
Videl som kit za 600Sk(normalne asi stoji viac). Bola to paska a sealant. Pasku vlozis do rafika a tesnic nalejes do plasta, takze vpodstate nemusis ani menit plaste. U nas asi najskor zozenies takyto komplet od DT.
Fojnovo to skusim, takze nemusim menit ani rafik, jo to znie super, nevies ako casto to treba dofukovat?
Schwalbe ma specialne plaste, ktore maju hrubsiu bocnu stenu, oznacuju sa ako SnakeSkin, pozri aj na web www.bikemania.sk, najdes ich tam, ak chvilku budes hladat
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mam maxxis high roller xc 2,1 kevlar v zadu a v predu shitova kenda 2,1...
Jazdim tvrdsie Xc-cko a vetsinou ich sekam na ostrych kamenoch, obrubnikoch, schodoch:) A bolo to tak aj ked som mal Michelliny 1,95...
Alebo ak ti nejde moc o vahu bajku, skus dat do plasta este jednu dusu, rozrezanu tak, ze ju das na dusu normalnu.. dakde to tu bolo rozoberane aj..
Mozno ti to s casti pomoze, ale problem asi nevyriesi, ked v 40tke nabehnes na obrubnik jak soson
v extremnom pripade nasadit zjazdovu dusu len ta uz vazi za taky lahsi plastik
hm,nenapisal si ako tvrdo fukas plaste.podhusteny seknes najskor.
Podhustene urciete niesu aspon podla vyrobcu,ja pouzivam nasledovn e miery-2,8-3,0-3,5
Moja rec.
Ak investujem do bezdusoviek, tak asi musim aj zmenit raf, neda sa niako upravit?
Fojnovo to skusim, takze nemusim menit ani rafik, jo to znie super, nevies ako casto to treba dofukovat?
Nevies nahodou ci by to fungovalo aj s kevlarovymi plastmi, lebo ja mam kevlar a napadlo ma to az teraz lebo bezdusovky su dost tuhe.