chcel som sa opytat aky je rozdiel medz klasickymi shimano M520 pedalmi a napriklad crank brothers acid pedalmi. chcel som vediet ci sa mi oplati investovat do tych drachsich
chcel som sa opytat aky je rozdiel medz klasickymi shimano M520 pedalmi a napriklad crank brothers acid pedalmi. chcel som vediet ci sa mi oplati investovat do tych drachsich
Acidy nekupuj, ja som ich rozbil za mesiac v ramci reklamacie mi ich vymenili za CB Smarty a tie uz drzia vyse 7000 km.
ja som jazdil sh515 25tis.km.raz za cas rozobral vycistil a fachcili.....potom welga-po roku uplny vakel-su v kosi...teraz sh520kyz kupkola.za440kc...vyssia vaha, super funkcnost aj ked je blatko na kufroch.....stelovannie sily.jednoduchy servis....maju asi 2000km a zatial v poho
520 su vydarene podla mna, kupil som si ich tiez svojho casu na odporucanie inych a som s nimi spokojny. Vydrzia vela, funguju aj v blate a teraz su uz fakt za smiesnu cenu.
ja mam 540, to je to iste co 520, len su lahsie o 30g. spokojnost - vyhodou 520 (540) je super cena v porovnani s inymi znackami, ich zivotnost a lahka udrzba. oproti CB mas mensiu volu pohybu chodidla do stran, co mne vyhovuje, ci uz si nastavis pedal na velku alebo malu pevnost uhol vypnutia tretry sa nemeni akurat sa meni sila...
Crankbrothers - ma stvorstranny mechanizmus naslapu
Shimano - len dvojstranny
jazdim M520 PD - v podstate som s nimi zacinal a su uplne v poho
jazdim aj MALLETY od Crankbrothers - su pre mna lepsie mechanizmus naslapu a zaroven vypnutia je lepsi - rychlejsi,- ryhclejsie sa trafim pri shimanach sa mi obcas stava ze sa mi noha smikne ak sa chcem zacvaknut.
Na druhej strane Shimano 520 PD - je klasika, tie pedale su v podstate ok a Crankbrothers su o nieco drahsie.
Pre mna osobne je vsak lepsie Crankbrothers.
a vyber zavisi na tebe - ja byt tebou beriem 520 pd uz len kvoli cene - problemy snimi by nemal mat.
ak by si chcel nieco ine je a nemas problem s financiami resp.si ochotny investovat vacsiu ciastku zober nieco drahsie ako napr.Crankbrothers
akurat si musim kupit druhe tretry lebo sa mi nechce neustale menit kufre
jazdim aj MALLETY od Crankbrothers - su pre mna lepsie mechanizmus naslapu a zaroven vypnutia je lepsi - rychlejsi,- ryhclejsie sa trafim pri shimanach sa mi obcas stava ze sa mi noha smikne ak sa chcem zacvaknut.
Na druhej strane Shimano 520 PD - je klasika, tie pedale su v podstate ok a Crankbrothers su o nieco drahsie.
a vyber zavisi na tebe - ja byt tebou beriem 520 pd uz len kvoli cene - problemy snimi by nemal mat.
ak by si chcel nieco ine je a nemas problem s financiami resp.si ochotny investovat vacsiu ciastku zober nieco drahsie ako napr.Crankbrothers
Ahoj, mám tiež CB acid, no este som si nekupil tretry, ale neviem ani aké tretry si mám kupiot na tie pedále, je to jedny tretry majú všetky rovnaký systém?
520 su za super cenu, ale maju nevyhodu, ze maju zakryty mechanizmus a ked sa ti tam dostane spina, tak zvyknu pukat a podobne
540 ho uz maju otvoreny...
O com to rozpravas ? Klietky su rovnake u 540 je ina oska a tym padom nizsia vaha. To je vsetko
PD 520 pedal body - aluminium
osa - chrome-moly
vaha - 380 g
PD 540 vaha - 352 g ostatne rovnake
on myslel asi osku. na 540 je kovova bezudrzbova.. na 520 je zaistena plastovym kolieskom pod ktorym je testenie a hlavne v lete sa cez tesnenie zvykne dostat spina a potom "pukaju". co je vsak robota na 20 minut, podla mna za tu cenu nie je co riesit.
Obidve su chromo - moly, len system utesnenia je iny, ale zeby bol bezudrzbovy udrziavam obidva kludne si zober PD 520 udrzba je minimalna ( po troch sezonach jazdenie som ich preventivne rozobral a namazal a sluzia k max spojnosti dalej ) cena viac ako dobra.
Miňo: na MTB tretrách je to jedno, všetky systémy majú rovnaký zámok uchytenia kufra, ktorý zacvakávaš do pedálu, či CB alebo Shimano. Ale priamo MTB tretry kompatibilné so všetkými clipless pedálmi sú takmer vždy výrobcami označované shimano skratkou SPD.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Acidy nekupuj, ja som ich rozbil za mesiac v ramci reklamacie mi ich vymenili za CB Smarty a tie uz drzia vyse 7000 km.
540 ho uz maju otvoreny...
PD 520 pedal body - aluminium
osa - chrome-moly
vaha - 380 g
PD 540 vaha - 352 g ostatne rovnake
Chcel si napisat asi 505-ky. Nevadi, stava sa aj horsie:)
ano myslel som osku...sorry nenapadol ma hned ten vyraz