Caute. Vopred sa ospravedlnujem ak tu tato tema uz existuje... uz dlhsie zvazujem vymenit svoju mechaniku XX1 za AXS no chcel by som od Vas co ju vlastnite par skusenosti/dokazov ze sa to za tych 800e fakt vyplati... Lebo mat iba o jeden bowden menej za 800e to sa mi fakt nechce... V com je to AXS tak brutalne? Dikes
Treba tu dať asi opäť rozdiel medzi Shimano reťazami a SRAM+ostatnými (KMC,YBN...) reťazami...niekto tu taký obrázok dával, tak nech ho tu dá na lepšie pochopenie. Okrem toho ak je to FS bike, tak to treba nastavovať v SAGU.
Na Shimano pohone bude radiť najlepšie SH reťaz, bude radiť aj na SRAM pohone, ale opačne to už také dobré nie je a KMC neradí na SRAMe tak dobre ako SRAM, ale na Shimane musí KMC radiť doslova katastrofálne.
Výhoda KMC reťazí je jedna - férová cena v kombinácii s fajn výdržou, nič viac nič menej - zázraky typu X01/XX1 čakať netreba.
tak to som ja asi nenáročný, keď sa mi zdá, že garbaruk kazeta s sram gx reťazou a dokonca aj prehadzovač som nastavoval v kľude a nie v sagu na fulle, že mi to radí skvele
tak to som ja asi nenáročný, keď sa mi zdá, že garbaruk kazeta s sram gx reťazou a dokonca aj prehadzovač som nastavoval v kľude a nie v sagu na fulle, že mi to radí skvele
Ten sag nejaky extra rozdiel nespravi. Nemyslim, ze to je az tak podstatne. V servise to aj tak nastavuju iba od oka.
1. Od zuba 51 pastorku vs. stred kladky - 52mm
2. Od zuba po zub na velkom pastorku - medzera - 25mm
3. Od zuba 10 pastorku vs. stred kladky - 52mm
4. Sirka retaz 12s KMC - 5.38mm
5. Sirka retaze 12s Shimano - 5.28mm
6. Prezany pre Shimano kazetu biely pripravok na b gap - je uplne mimo
Caute. Za aky cas sa vam nabije AXS bateria? Mne z cervenej na zelenu za cca 45min, zda sa mi to nejak kratko ci? Neviem sice kolko % baterka mala, nepozeral som ale nabilo sa to fakt rychlo...
Ak vas mozem poprosit, ti, co mate akekolvek axs a garmin, aj ti co nemate, zahlasujte , mam to tam uz rok a iba 35 hlasov .
Chcem presvedcit sram, zobrazovat statistiky v GC tak ako to dokaze hocijaky powermeter z ali, alebo dokonca aj sram quarq.
Pouzivam axs gx prehadzovacku na graveli na HG orechu a 12s (11-52) kazete Garbaruk. Nema to nic spolocne s orechom, bude ti to fungovat uplne v pohode.
ked nasrobujem GX AXS na patku (rovnu) tak je akoby o jeden prevod mimo - retaz spadne mimo kazetu, a ani nezaradi na najvacsi pastorok. B-skrutku nastavenu mam podla prilozeneho plastu (kazeta garbaruk 11-52) aj to celkom obstojne radi ale o jeden prevod mimo. skusal som to nastavit mikrokrokmi podrzanim tlacitka na packe ale je to mimo rozsah.
firma WheelTop uvádza na trh bezdrôtové radenie EDX OS, údajne bude lacnejšie a ľahšie ako AXS, a hlavne sa dá nastaviť na akúkoľvek kazetu 7-12 rýchlostnú, najväčší pastorok môže mať maximálne 52 zubov
Pred pár dňami mi skočil kameň do prehadzovačky, Ona sa stiahla hore a odvtedy ju nechce spustiť dole pri prehadzovaní do nižších prevodov.( pri prehadzovaní sa posúva len doľava a doprava, dole a hore nie) Neviete či existuje nejaký factory reset? Čítal som že pri nárazoch sa da do crash mode a stiahne, aby sa viac nepoškodila.
Jedná sa o Sram XX1 Eagle Axs.
Za odpovede vopred ďakujem
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Medzi zubami mas mat cca 10mm a ty ich tam proste nemas…
Na Shimano pohone bude radiť najlepšie SH reťaz, bude radiť aj na SRAM pohone, ale opačne to už také dobré nie je a KMC neradí na SRAMe tak dobre ako SRAM, ale na Shimane musí KMC radiť doslova katastrofálne.
Výhoda KMC reťazí je jedna - férová cena v kombinácii s fajn výdržou, nič viac nič menej - zázraky typu X01/XX1 čakať netreba.
Ten sag nejaky extra rozdiel nespravi. Nemyslim, ze to je az tak podstatne. V servise to aj tak nastavuju iba od oka.
2. Od zuba po zub na velkom pastorku - medzera - 25mm
3. Od zuba 10 pastorku vs. stred kladky - 52mm
4. Sirka retaz 12s KMC - 5.38mm
5. Sirka retaze 12s Shimano - 5.28mm
6. Prezany pre Shimano kazetu biely pripravok na b gap - je uplne mimo
Sram retaz, ak by mohol niekto namerat sirku.
Tak Shimano tensia retaz pomohla, uz to nesucha. Dikes.
A co som nameral, sirka retaze:
Shimano XT - 5.21mm
KMC X12 cierno seda - 5.27mm
KMC e12 cierna ebike EPT - 5.35mm na nitoch 5.58mm
Kazeta:
Sram 12sp - 41.1mm
Shimano XT 12sp - 40.8mm
(Bez hrubku posledneho pastorku)
https://support.sram.com/hc/en-us/articles/360057008614-How-long-does-it-take-to-charge-an-AXS-battery-
Chcem presvedcit sram, zobrazovat statistiky v GC tak ako to dokaze hocijaky powermeter z ali, alebo dokonca aj sram quarq.
https://sram.uservoice.com/forums/923569-sram-axs-web/suggestions/43893453-display-axs-data-in-garmin-connect#comments
Diky moc
Používate niekto asx na nx kazete? Pôjde to dobre, alebo bude treba aj XD orech?
problem som nasiel - je nim hrubka patky
https://www.sram.com/globalassets/document-hierarchy/frame-fit-specifications/mtb/2021-mtb-frame-fit-specifications.pdf
https://www.mtbiker.sk/forum/post1846503.html#p1846503
Jedná sa o Sram XX1 Eagle Axs.
Za odpovede vopred ďakujem