oprášim to tu trošku
mám cestne kluky FSA grossamer so stredom FSA megaexo BSA, stred samozrejme už puká aj po natlačeni novej vazeliny, takže čas na výmenu. Bude tam pasovať klasika shimano HTII , u FSA stredov mam nedzery... dik za každe info.
Kedysi davno ( 3-4r spat ) som nudzovo zhanal stred. Prisiel som do predajne a pytal rovno XT kedze za tu cenu nebolo o com. Nemali a tak na mna vytiahol predajca BBB BBO-35. Ked som videl cenu tak mi skoro oci vypadli. Ze za BBB pyta 35e. Vraj lepsie loziska. No ok, nebolo na vyber.
Dnes som z nudy siel spravit repas pohonu. Na ten stred som aj zabudol, ze ho mam. Nikdy ziadne zvuky ani vola. Uz to, ze loziska sa tocili krasne som sa divil. Ked som dal dole krytky tak som nechapal. Prava strana uplne cista a pod lavou trosku spiny. Ocistil som, vtlacil vazelinu a idu ako nove. Mozem odporucit.
PS: blato, sneh, dazd, wapka, skoky...vsetko to zazilo.
ja som dnes rozobral SRAM gxp... dvojite tesnenie prekvapilo. strana prevodníka jemne suchotala , po ociste a vazelinke OK, kluková ulne cistá a hladká po 1,5 roku. vapkujem často. Tesak ma motivoval tak som rozhodil včetkých 10 ložisiek ramu , 8 išlo hladko dve trošku drhli- 2r v rame. prečistene, premazane zas rok pokoj
PS: GXP ide výrazne lahšie .ako SH HT2
Tiež mám GXP , raz za rok vyčistiť, premazem a už 3roky v pohode ... U Turbiho ho mám okolo 25 tusm .... Jojo... Tie ložiská v ráme .... Treba sa im venovať lebo to môže pomôcť zničeniu rámu
Chlopi help, asi ten pressfit vymenim. Mam tam aktualne FSA M3 BB30 46/73mm
Ale vsade nedostupny. Co by sa dalo dat miesto toho aby to nejak neruinovalo rozpocet a bolo to obdobne ako to co som mal. Ram je na PF30
Zvazujem aj tuto redukciu ktora sa tam nalisuje a je z toho zavit a mozem si to menit aj doma. Nemal to uz niekto?
zihadlo 5 tak porad daco ine, to fsa nikde nie je a doprava zo zahranica to celkom zabija ale asi nebude ina moznost jedine potom s tou redukciou na BSA ale tak tomu by som sa asi chcel vyhnut Kristina ty by si nevedela nieco o tom FSA? Mala by to mat na starosti myslim Dema
46mm mufna a shimano 24mm kluky? pozri od BBB - miestny shop by mal vediet zohnat aj keby nemali zrovna ten rozmer v ponuke
par prispevkov vyssie pisal Marinada celkom pozitivne
"Kompletne vyrobené na CNC." - mal by to byt hlinik, mali by tam byt o nieco mensie priemery aby sa to dalo srobovat. podobny system ma aj hope, praxis. keby riesim dnes stredove tak idem do toho BBB so zavitom (mam tie iste rozmery ako ty). BBB robilo aj 30-24 pressfit co sa len lisoval ale uz ho nevidim v ponuke pre 46mm mufnu - ten stal okolo 30€. ja mam od raceface co sa len lisuje - teraz sa da zohnat takmer za polovicu ako ked som ho kupoval ale neviem veru ci stoji za tu cenu.
Dalsia vec co ma zaujima je ci sa toto lisi rozmermi tych misiek alebo je rozdiel.len v tej plastovej blbosti v strede lebo ten mi urcite ostane z toho co mam
Jo, na mtb, pride mi ze tie misky su identicke ale tak moze byt len rovnaky obrazok
Medzi tymi miskami je len taka plastova trubka ktora sa zacvakne do misky zvnutra. Zjavne aby sa nedostala voda k loziskam zvnutra ramu.
Určite sú misky rozdielne. Sú totiž pre rovnaké kľuky a tie nebudú mať pol cm vôľu, aby pasovali na rôzne stredy. Preto máš pri BSA ložiskách tie podložky - vonkajší rozmer musí sedieť
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
mám cestne kluky FSA grossamer so stredom FSA megaexo BSA, stred samozrejme už puká aj po natlačeni novej vazeliny, takže čas na výmenu. Bude tam pasovať klasika shimano HTII , u FSA stredov mam nedzery... dik za každe info.
via info: http://www.innenlager.info/
Dnes som z nudy siel spravit repas pohonu. Na ten stred som aj zabudol, ze ho mam. Nikdy ziadne zvuky ani vola. Uz to, ze loziska sa tocili krasne som sa divil. Ked som dal dole krytky tak som nechapal. Prava strana uplne cista a pod lavou trosku spiny. Ocistil som, vtlacil vazelinu a idu ako nove. Mozem odporucit.
PS: blato, sneh, dazd, wapka, skoky...vsetko to zazilo.
Tesak ma motivoval tak som rozhodil včetkých 10 ložisiek ramu , 8 išlo hladko dve trošku drhli- 2r v rame. prečistene, premazane zas rok pokoj
PS: GXP ide výrazne lahšie .ako SH HT2
Ale vsade nedostupny. Co by sa dalo dat miesto toho aby to nejak neruinovalo rozpocet a bolo to obdobne ako to co som mal. Ram je na PF30
Zvazujem aj tuto redukciu ktora sa tam nalisuje a je z toho zavit a mozem si to menit aj doma. Nemal to uz niekto?
Alebo nieco taketo AEROZINE PF30-24 BB-08 XC CERAMIC
Dik
Kristina ty by si nevedela nieco o tom FSA? Mala by to mat na starosti myslim Dema
Dik
par prispevkov vyssie pisal Marinada celkom pozitivne
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/stredove-zlozenia/press-fit/bbb-bbo-75-bottomfit.html
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/stredove-zlozenia/press-fit/bbb-bbo-79-bottomfit-pf30-24.html
To sa akoze lisuje tym ze dotahujem ten plastovy (je plastovy?) zavit v strede? Au
Dik
https://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-stredova-redukcia-fsa-bb30-bsa-73mm/4800
Dalsia vec co ma zaujima je ci sa toto lisi rozmermi tych misiek alebo je rozdiel.len v tej plastovej blbosti v strede lebo ten mi urcite ostane z toho co mam
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/stredove-zlozenia/bb30/fsa-mtb-m3-press-fit-misky-stredoveho-zlozenia-bb30-megaexo-46x73-mm-al.html
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/stredove-zlozenia/bb30/fsa-mtb-m3-press-fit-misky-stredoveho-zlozenia-bb30-megaexo-46x68-mm-al.html
FSA redukcia z BB30 na závit BSA, 73 mm
30,99 €
FSA MTB M3 Press Fit misky stredového zloženia, BB30/MegaExo 46x68 mm, AL
39,99 €
Medzi tymi miskami je len taka plastova trubka ktora sa zacvakne do misky zvnutra. Zjavne aby sa nedostala voda k loziskam zvnutra ramu.