asi pred 300 km som menil retaz, pastorky, aj kluky a retaz mi z casu na cas vystreli - hlavne ked sa do toho trochu oprem. moze byt problem aj v prehadzovacke? (sponovanie na nej je na maxime)
na ceste sa mi to este nestalo, skor sa to stava ked slapem po lese - kamene, korene ...
A malo by to byť jedno aj u rýchlospojky že ?
Je to reťaz sram PC 951 a spojka tiež sramácka (9spd)
vcera som rozoberal prehadzovacku, rozobral som to ramienko a precistil kladky a poskladal naspat, neviem kde sa stala chyba, ale teraz ked pretacam pedale smerom dozadu, retaz sa mi ... jak to napisat... nenavija sa mi dozadu a ostane mi vysiet, pocut pri tom strielave zvuky, skusim tu dat zajtra video, nemali ste este takyto problem?
myslim ze som silno dotiahol spodnu kladku, moze to byt tym?
pri pedalovani v smere jazdy ziadny citelny problem
ok je mozne ze som tie kladky prehodil, moze to byt tym?
takze treba davat pozor ktora kde patri
tá naľavo je spodná
http://www.bajk.cz/data/clanek.asp?id_clanek=533
- caste strielanie na velkom "kolecku" 2prevodnika FSA Alfa Drive, 36-22z, ma nalom (mne sa vizualne zda menej optrebene, a realne sa na nom nejazi tak casto ako na velkom, iba strmsie stupania)
- na zadnej kazete shimano HG50, 11-36z, 10s, tam som nezpozoroval zeby to strielalo nejako signifikantne na konkretnom pastorku.
Stara retaz spolu so spomenutym prevodikom/kazetou malu najazdene cca 4500 km (od nova) ano, je to vela a bolo treba retaz menit ovela skor, no tak vyslo. za cely cas to nestrelilo ani raz a neboli absolutne ziadne problemy,
otazka je. potrebuje si retaz sadnut? alebo su uz optrebovane zuby/pastorky/prevodnik?
stara retaz: KMC X10
nova retaz: sram pc 1031
ja som to nechal od nova cca 6000 a sice to nestrielalo ani vtedy ale na novej retazi sa nedalo prejst ani 20m