Mam novu brzdu Avid juicy 3 a vzdy ked silnejsie brzdim tak trase. Cim to moze byt? Skusal som sa aj pytat na to v predajni s tym ze mi povedali ze by ju bolo vhodne odmastit ale je celkom nova a ma niakych 90km. Co s nou mam spravit?
a sice fakt, diky zatial. a este otazka, mam to ist dat do predajne kde som tu brzdu kupoval (kaktus bike) alebo kde som si ju daval montovat (bicykle u mira)?? v kaktusbike som povedal ze si to budem montovat sam
Este stale sme sa nenaucili vypinat Caps Lock? Trochu infantilne, vsetka cest...
Ja mam Avid Code, co je sice trochu iny "zaner", ale furt je to Avid. A tiez som s tym mal ten isty problem. Vymena platniciek bola irelevantna (este ani zdaleka nezodrate), tak som nadobudol presvedcenia, ze to budu nejake deformacie kotuca. Po nejakych brutalne dlhych zjazdoch sa zrejme (?) moze stat, ze sa ten kotuc vplyvom tepla zdeformuje, vytvoria sa na nom nejake okom nerozpoznatelne nepravidelnosti a kotuc potom zacne vrzgat - ci uz rezonanciou alebo nie. A ze mocne! Pri najvyssiej "hlasitosti" je v takomto stave fyzicky citit vibracie v rame, co ma nenapada ze moze byt cokolvek ine ako pos**tym kotucom. Cize ja by som hladal riesenie tam...
no ide o to, ze u mira to mali o 15€ drahsie jak mi povedal predavac aj ked to nemohlo byt tolko takze neviem co kukal tak som si to u nich jednoducho nekupil. Daval som to tam montovat z toho dovodu ze to mam blizko domu a este v na druhy den na obed sme isli na chatu kde som ho chcel mat. Dal som to tam v utorok pobede s tym ze sme mali ist prec v piatok a ze by to do stvrtka vecera stihli. tak som to tam nechal. Este v ten den som sa dozvedel ze ideme v stredu poobede tak som to tam isiel zrusit s tym ze mi povedali ze je to hotove. Zaplatil som a odisiel.
A teraz, moze to byt chyba brzdy alebo chyba montaze?
to zire: Deformovanim kotuca to byt nemoze nakolko to ma momentalne len nakych 130km a zatial ziaden zjazd.
Ale asi to dam do kaktusu, nakolko to nemala byt chyba montaze lebo uz som to mal povolene vsetky upevnovacie skrutky a nastavil si brzdu aby bol kotuc co najpresnejsie medzi platnickami
No zaujimave je, ze vpredu mam AJ3 a pohoda, obcas skrta, ale to sa da a vzadu ju mam tiez a pri schadzani z kopcov rezonuje, huci a obcas ma az trase na sedle..neprijemne zvuky...je taktiez nova, este nevyjazdena..takze ak tomu rozumiem okrem ineho (odmastenie kotuca) treba vybrat dosticky a jemne prebrusit a malo by to byt OK?
Nie je mozne, aby to takto robilo..
mne to s tym prebrusenim platniciek napadlo ked kukal to velo.sk alebo jak sa vola ta stranka. Bolo tom ze mozme z jednej aj druhej strany prebrusit platnicky jemnym smirglom a aj kotuc ak chceme, tak neviem, podla mna by im to nemalo uskodit ak ten smirgel bude jemny
ja som to robil a nicomu to neublizilo a brzdilo fajn este treba aby sa dobre zabehli nejakym zjazdom kedy treba mat stale trochu pribrzdene nech sa obrusia platne aj kotuc, postupne budes citit narast brzdnej sily a bude to parada
ja mam AJ7 model 2008 na hardtaile, a obcas mi zadna brzda tiez pekne strpa, ale riesim to pomerne jednoducho... ked citim naznak trpnutia pri brzdeni, pustim packu a zabrdim znova.. a trpnutie je prec...
chvalabohu je ale tento jav aj tak dost zriedkavy... takze sa tym moc nezatazujem... no obcas sa stane.
Otázka:
Mám brzdy Avid Juicy seven O7 a při brzdění mi rezonuje zadní brzda. Vibrace přecházejí až do rámu a sedla. v žádném servisu si s touto závadou neví rady, nemáte s tím prosím nějaké zkušenosti?
Odpoveď z ivelo.cz:
První, co bych vám doporučil, je lehké máznutí zadní strany destiček měděnou vazelínou, ta by měla být k mání v některém autoservisu. S vibracemi jsme se setkali také u rámů, které neměly zafrézované dosedací plochy pro upnutí třmenu. I přestože se destičky přizpůsobily kotouči, chybělo jim rozložení tlaku „prasátek“. Dalším problémem, se kterým jsme se setkali, byla rezonance u ocelového a titanového rámu, kde v obou případech pomohlo navaření vzpěry v místě držáku brzdy.
no takze som vybral platnicky prebrusil z jednej, druhej strany, nasadil naspät, nastavil brzdu a zajtra to vyskusam, ale co som to skusal v pivnici tak zatial nic
snažne prosím o hocijakú dobrú radu, už neviem, kam z konopí - Avid Juicy 3 SL, model biku 2007, full - u mechanika 8.apríla kvoli škripotu a stŕpaniu zadnej, všetko rozobraté, prebrúsené, nastavené. Bajk stíchol a brzdil ako malý boh. Brzdí tak stále....lenže jemné zunenie "a lá elektrina" sa za 10 dní zmenilo na uši drásajúci škripot. Robí to predný kotúč (z duše ho neznášam). Od nastavenia bŕzd nabehnutých okolo 60km (neulievam sa, len som viac žiletkovala). Za včera veselých 35 km s neutíchajúcimi zvukmi ako hrdzavá brána, hanbila som sa ako pes, hlavne keď okolo človeka behajú Olprany a podobné vecičky úplne ticho a 200 ľudí za minútu na človeka civí.... Jediná okamžitá pomoc bolo "vyladenie" brzdovej páčky spôsobom jemne stlačiť, aby ešte nebola brzda v zábere (nebola, kotúč sa nehrial) a priviazať o grip...barbarské, bolo mi nanič, ale brzda stíchla. Ale to bola pomoc nachvíľu, ďalšiu hodinu som počúvala svoj škripiaci kotúč a bola som v stave milé brzdy zdriapať z bajku holými rukami a zahodiť niekam veľmi ďaleko...hanba ako hrom, aj na lesnom singli odo mňa odlietali vtáci, ktoré inak bežne pozorujem alebo fotím...
Veľmi prosím, nevie niekto poradiť? Nemám totiž vôbec chuť lietať každých 10 dní na servis, nejaká finta musí byť, kupovala som kotúče pre bezpečné technické zjazdy, nie pre srandu okoloidúcich a už vôbec nie pre plašenie zvierat...
mne to robilo taktiez na zadnej pri kombinacii J7 a xtr kotuc, tak som vymenil kotuc za avidacky dodavany s brzdami a zvuk zatial prestal, uvidime co bude neskor.Tak si myslim ci to nemoze byt zlakombinacia zmes pouzita na vyrobu platniciek a kotuc, aj ked zas na druhej strane na prednej brzde mam tiez kombinaciu J7 a xtr kotuc a tam to je v pohode, tak neviem co si o tom mam mysliet...
Inak nastavit poriadne prasa som skusal, to nijak nepomohlo, ako vravim pomohla az zmena kotuca...
noo mne trasenie ako tak prestalo ale ked idem pomaly niakym strmsim kopcom tak to trasie dost, ak sa nevydr... tak sem hodim video ako to trasie len neviem ci to bude vydiet...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja mam Avid Code, co je sice trochu iny "zaner", ale furt je to Avid. A tiez som s tym mal ten isty problem. Vymena platniciek bola irelevantna (este ani zdaleka nezodrate), tak som nadobudol presvedcenia, ze to budu nejake deformacie kotuca. Po nejakych brutalne dlhych zjazdoch sa zrejme (?) moze stat, ze sa ten kotuc vplyvom tepla zdeformuje, vytvoria sa na nom nejake okom nerozpoznatelne nepravidelnosti a kotuc potom zacne vrzgat - ci uz rezonanciou alebo nie. A ze mocne! Pri najvyssiej "hlasitosti" je v takomto stave fyzicky citit vibracie v rame, co ma nenapada ze moze byt cokolvek ine ako pos**tym kotucom. Cize ja by som hladal riesenie tam...
A teraz, moze to byt chyba brzdy alebo chyba montaze?
to zire: Deformovanim kotuca to byt nemoze nakolko to ma momentalne len nakych 130km a zatial ziaden zjazd.
Ale asi to dam do kaktusu, nakolko to nemala byt chyba montaze lebo uz som to mal povolene vsetky upevnovacie skrutky a nastavil si brzdu aby bol kotuc co najpresnejsie medzi platnickami
byt opravneny banovat tak uz nepise...pravdupovediac tym capsom ma uz znacne serie
Nie je mozne, aby to takto robilo..
chvalabohu je ale tento jav aj tak dost zriedkavy... takze sa tym moc nezatazujem... no obcas sa stane.
Otázka:
Mám brzdy Avid Juicy seven O7 a při brzdění mi rezonuje zadní brzda. Vibrace přecházejí až do rámu a sedla. v žádném servisu si s touto závadou neví rady, nemáte s tím prosím nějaké zkušenosti?
Odpoveď z ivelo.cz:
První, co bych vám doporučil, je lehké máznutí zadní strany destiček měděnou vazelínou, ta by měla být k mání v některém autoservisu. S vibracemi jsme se setkali také u rámů, které neměly zafrézované dosedací plochy pro upnutí třmenu. I přestože se destičky přizpůsobily kotouči, chybělo jim rozložení tlaku „prasátek“. Dalším problémem, se kterým jsme se setkali, byla rezonance u ocelového a titanového rámu, kde v obou případech pomohlo navaření vzpěry v místě držáku brzdy.
snažne prosím o hocijakú dobrú radu, už neviem, kam z konopí
Veľmi prosím, nevie niekto poradiť? Nemám totiž vôbec chuť lietať každých 10 dní na servis, nejaká finta musí byť, kupovala som kotúče pre bezpečné technické zjazdy, nie pre srandu okoloidúcich a už vôbec nie pre plašenie zvierat...
Inak nastavit poriadne prasa som skusal, to nijak nepomohlo, ako vravim pomohla az zmena kotuca...
nepomaha