poradte.. na zatiatku som mal jasno .. duro dj e... potom som presiel k tore 302 (318 je uz draha).. a teraz som sa zasekol tu. ci zobrat novy e*****n ed milana (teraz je to priblizne 175eur) alebo bazaroveho manitoua. poradte.. chcem to na xc.. lesne polne cesny .. ram specialized hr 09
Tak som to rozobral,ziaden prasknuty plast som nevidel,hodim sem aj foto na posudenie...Myslite,ze je to na reklamaciu? praska to tak isto ako predtym
EDIT/ Nie som si isty,ze ci je olej nad piestikom...BTW napada ma taka teoria,ze ked je vidla zamknuta,tak cely tlak na riadidla sa prenasa na tlmiacu patronu a vzduchova komora znasa mensi tlak a zasa naopak ked je vidla odomknuta,tak vacsi tlak je na vzduchovej komore a tlmiaca patrona sa len lahko zasuva a vysuva...to je len moja predstava,ale neviem,preco to cvaka...nerad by som posielal na reklamacku,no ale ked to bude nutne tak poslem
Robíš haló z obyčajného zvuku. Pokiaľ to neprekáža funkcii vidlice... Mne tam tiež občas "cvaká", no rovnako ako to zázračne "príde", tak to časom aj "odíde".
Mne moj E*****n pri zamknuti necvaka a ani nevydava zvlastne zvuky. Pokial ale funguje v neuzamknutom stave normalne, bez doprovodnych zvukov, neni podla mna dovod k panike. A je mi divne, ked sa niekto vesa celou vahou na vidlu, ked je zamknuta Predsa vyuzivam "lock" iba po siahodlhych asfaltkach alebo stupaniach s asf. povrchom, kym sa dostanem k terenu, ale kedze nase cesty nie su bohvieako rovne, vacsinu casu je aj tak otvorena. suma sumarum, ked je uzamknuta viac ako 5% celkoveho casu straveneho na biku, mozno hovorim vela
ani aj velmi lock nepouzivam tak pockam ze ci to zmizne...btw nevesam sa celou vahou na bike ale ked slipaem do pedalov tak ista vaha sa na vidlicu prenesie
trochu OT : ked mne nieco vrzgalo na biku tak som sa ani len na slapanie nemohol sustredit stale vrtal chrobak v hlave co sa porobilo takze celkom chapem winproga ze chce tomu prist na koren ....
Ja som tiez detailista a vadilo by mi to.
Takto mi zacalo cvakat (bolo jedno ci bol lock zamknuty alebo nie) na starej Tore a do dvoch tyzdnov odisla do vecnych lovist...v servise uviedli, ze pretiekol olej ci co. Vidla v podstate prestala chodit a zostala tvrda.
Takze by som to nepodcenoval.
zatial komunikujem s kupkolom ohladom reklamacky,tak dufam,ze dostanem vyreklamovany funkcny kus funkcnost to neovplyvnuje ale neda mi to,stale ma to znervoznuje
ked si to mal rozobrané, neskúsil si hýbať s tlmičom v zamknutom a odomknutom stave?
Osobne ked sa už do niečoho púšťam, tak rozoberiem všetko a skontrolujú si všetky dostupné kombinácie. Na dialku to budú len dohady.
Pokial to máš v záruke, tak pošli na reklamáciu.
ano,skusal som,cvakanie som pocul,ale jemnejsie...uz riesim reklamacku,v pondelok to poslem spat,tak uvidime ze co...ale diki za rady btw roman,som si isty,ze ty by si to rozobral a urobil 100%nu inspekciu,ale ja taky zdatny nie som
Tak som to dnes poslal,trosku ma zarazilo postovne 11,5€ ale poslal som to 1.triedou Dostal som aj odpoved na moj dotaz,co som napisal priamo do Suntour-Cycling
A clicking noise is very uncommon and I can´t tell you where it comes from without seeing the fork. We had similar problems on other forks where just the cartridges were a little loose, so you can tighten both topcaps ( 10 NM ) and see if it helps. If it doesn´t I´d recommend to see your local dealer or to contact your local distributor
Pre neznalych anglictiny,cvakanie moze sposobovat aj nedotiahnuta matica (vel.27) na vrchu na nohach...A ja blbec som to neskontroloval Ale asi to nebude ta matica,lebo po stiahnuti vonkajsich noh som zatlacil na tlmiacu patronu (no na jej piest) a uz to tak necvakalo...tak neviem,no uvidime ze co s tym bude
Tak som to konecne vyreklamoval,13.1 mi to kupkolo poslalo spat,chcel som nech to pride este do piatku,ale to by bol zazrak tak az na buduci tyzden oprava spocivala vo vymene tlmiacej (lockout) patrony,tak dufam,ze som sa uz cvakajuceho zvuku nadobro zbavil (3x klop klop na drevo)
BTW/ ked uz sme pri teme tuneny e*****n,kamos (no brachanec) ma zaujem o tuneneho e*****na tak zistujem info...zatial co som tu prekutral thready o tunenom e*****novi,tak som zistil,ze milan meni mazanie z vazeliny na olej a dalej dokopy nic...zaujima ma to,ze ake ine zmeny sa deju vo vnutri,ci sa klasicky e*****n zhoduje vnutrom s tunenym asi som este zistil,ze zdvih uz nieje upravovatelny cez dierky na prute vo vzduchovej komore (80/100/120/140) ale je upravovany dlzku negativnej pruziny ak sa nemylim
milan este upravuje (vymedzuje) volu v klznych puzdrach a upravuje negativnu pruzinu podla vahy jazdca. Mal by si ale aj vediet, ze starsi e*****n (ten s ciernymi nohami) mal kus od kusu problem s olejom v tlmiacej patrone (spenil sa a tym padom sa znizil zdvih - aj o polovicu). Dlasia vec je, ze jediny zarucny servis robi milan a ked nestiha, tak nerobi... (uprednostnuje upravu vidlic pre novych zakaznikov)
nove e*****ny (2009 a 2010) problem so spenenym olejom nemaju? btw ked sa prv vidla objedna na vahu jazda cca 70kg a potom sa vaha bud znizi alebo zvysi (nie o par kil ale takych 10+-) tak sa da upravit este negativka?
Milanko ma hlavne vlastny tlmic, ktory je jednoduchy a ucinny. Narozdiel od SR nema ziadnu kopresiu a neovlyvnuje chod vidly do zdvihu a rychlo sa zatvara. Inka ostatne upravy su malicherne (olej namiesto vazeliny a tak)
BTW/ ked uz sme pri teme tuneny e*****n,kamos (no brachanec) ma zaujem o tuneneho e*****na tak zistujem info...zatial co som tu prekutral thready o tunenom e*****novi,tak som zistil,ze milan meni mazanie z vazeliny na olej a dalej dokopy nic...zaujima ma to,ze ake ine zmeny sa deju vo vnutri,ci sa klasicky e*****n zhoduje vnutrom s tunenym asi som este zistil,ze zdvih uz nieje upravovatelny cez dierky na prute vo vzduchovej komore (80/100/120/140) ale je upravovany dlzku negativnej pruziny ak sa nemylim
na 90% sa vnútro zhoduje, 5% je upravené a 5% uplne iné. Tých posledných 10% spraví najvačšiu robotu.
zdvih je stále menitelný cez dierky na kompresnom prute, ale negatívna pružinka sa neupravuje ..... vklada sa iná podla požadovaných parametrov (zdvih, váha).
to cauapistemi: presne tak. Pri vysokorýchlostnej kompresii (prudký náraz na vysokú prekážku >10cm) Talas nedosahuje rýchlosti reakcie upraveného E*****na. Ťažko povedať že ostatné je drobnosť. Vyvážením neg. pružinky voči tlaku vzduchu pri požadovanom Sag-u = extremna citlivosť.
hmmm .... súhlas. všetky ***** chodu zabranujuce pohupovania a zanorovania znecitlivuju vidlu. Z tohto dôvodu sa bude každá citlivá vidla zanorovať viac. Taktiež závisí aj od techniky jazdy a váhy jazdca.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
EDIT/ Nie som si isty,ze ci je olej nad piestikom...BTW napada ma taka teoria,ze ked je vidla zamknuta,tak cely tlak na riadidla sa prenasa na tlmiacu patronu a vzduchova komora znasa mensi tlak a zasa naopak ked je vidla odomknuta,tak vacsi tlak je na vzduchovej komore a tlmiaca patrona sa len lahko zasuva a vysuva...to je len moja predstava,ale neviem,preco to cvaka...nerad by som posielal na reklamacku,no ale ked to bude nutne tak poslem
Takto mi zacalo cvakat (bolo jedno ci bol lock zamknuty alebo nie) na starej Tore a do dvoch tyzdnov odisla do vecnych lovist...v servise uviedli, ze pretiekol olej ci co. Vidla v podstate prestala chodit a zostala tvrda.
Takze by som to nepodcenoval.
Osobne ked sa už do niečoho púšťam, tak rozoberiem všetko a skontrolujú si všetky dostupné kombinácie. Na dialku to budú len dohady.
Pokial to máš v záruke, tak pošli na reklamáciu.
Pre neznalych anglictiny,cvakanie moze sposobovat aj nedotiahnuta matica (vel.27) na vrchu na nohach...A ja blbec som to neskontroloval
BTW/ ked uz sme pri teme tuneny e*****n,kamos (no brachanec) ma zaujem o tuneneho e*****na tak zistujem info...zatial co som tu prekutral thready o tunenom e*****novi,tak som zistil,ze milan meni mazanie z vazeliny na olej a dalej dokopy nic...zaujima ma to,ze ake ine zmeny sa deju vo vnutri,ci sa klasicky e*****n zhoduje vnutrom s tunenym
na 90% sa vnútro zhoduje, 5% je upravené a 5% uplne iné. Tých posledných 10% spraví najvačšiu robotu.
zdvih je stále menitelný cez dierky na kompresnom prute, ale negatívna pružinka sa neupravuje ..... vklada sa iná podla požadovaných parametrov (zdvih, váha).
to cauapistemi: presne tak. Pri vysokorýchlostnej kompresii (prudký náraz na vysokú prekážku >10cm) Talas nedosahuje rýchlosti reakcie upraveného E*****na. Ťažko povedať že ostatné je drobnosť. Vyvážením neg. pružinky voči tlaku vzduchu pri požadovanom Sag-u = extremna citlivosť.
hmmm .... súhlas. všetky ***** chodu zabranujuce pohupovania a zanorovania znecitlivuju vidlu. Z tohto dôvodu sa bude každá citlivá vidla zanorovať viac. Taktiež závisí aj od techniky jazdy a váhy jazdca.