tak si pozornejšie prečítajte príspevok nad a najme tie 3 slovíčka "poprípade poraďte inú"
lebo ani na hlavu padnutý človek by nechcel jazdiť na RST gile plus t6
lepší ani nie - predovšetkým INÝ
taký zdvih patrí jednoznačne na AM (a je to pevná os, tak aj drsnejšie AM) a samozrejme fulla
už na 120 mm zdvihu nevidím pri HT žiadny dôvod
vzduchová sa lepšie nastavuje na hmotnosť jazdca - si nájdeš svoj tlak, nafúkaš si sám... pružiny sa robia tak v 2-3 tvrdostiach pre jednu vidlu a vymeniť to treba v servise (teda pokiaľ nemáš náradie a hlavne pokiaľ nechceš prísť o záruku)
moze byt aj pruznovka len treba treba vediet kolko vazis pokial viem tak TORA je stavana tak do 70 kg a potom treba menit pruzinu opravte ak sda mylim.
Ale odporucam vzduch.
Jam ma dve TORY jedna pruzinova a druha vzduch. Vzduch je lepsi.
Vlastnim aj PIKA pruzinoveho a ten je uplnme prefektny.Ono to je tak ze pruzina vie ist do zdvihu tam kde vzduch uz konci.Zase vzuch soi vies lepsie vyladit.Pri pruzine si dost obmedzeny nastaveniami.
Vzuch ma kusok tuhsi chod.Ale pri tejto vidle by som radil vzduch.
Kludne tam daj PIKE. Je to super vidla a bude dobre fungovať aj ked ju nastavíš na 10cm zdvihu.A za rok ked si kúpiš odpružený rám nebudeš museť kupovať aj novú vidlu.
Suhlas s tompym, preco by na ten ram nemohol dat vidlu ktora ma rozsah 95-140mm? Ten ram nieje az tak zly, ako EN HT by sa to s pikou dalo celkom pouzit, nechapem tie utoky. To svedci skor o vas..
Tiez by som tam dal radsej ten PIKE. Samozrejme ked ti nebude vadit hmotnost, vazi skoro 2,5kg. Ram by mal byt v pohode, kamarat na nom uz chvilu vozi 150mm MZ Z1 a zatial drzi
2Mlok:Ak si MlokCZ tak ta netreba poučovať, ale pre napr. pre Jezusa :U Rock Shox funguje zníženie zdvihu tak že pružina sa skráti ale nestlačí.V praxi to znamená že vidla je progresívnejšia ale začiatok zdvihu je takmer rovnako citlivý.
A nie som len teoretik Pike mám 3 roky a pred tým Psylo čo je vlastne predchodca.
2Jesus. Nič c zlom ale toto fórum som červovi pomáhal rozbiehať tech.radami, ked si ešte ťahal káčera po piesku.
tomPy, vobec som nesmeroval k funkcii u-turnu a ani mna netreba poucovat. Smeroval som k tomu, ze je minimalne diskutabilne, ci podporovat chalana v kupe Pike-a. Podla mna je to hlupost. Mas pocit, ze potrebuje Pike? Spytali ste sa ho niekto co jazdi? Nie. Ale radit mu nech kupi v pomere k jeho biku neprimeranu vidlicu ako cenou, tak aj urcenim viete vsetci. Cely jeho bike nema realne taku hodnotu ako ten Pike co by kupil a to uz ani nehovorim, ze ste ho vobec neupozornili, ze bude kvoli pevnej oske potrebovat riesit minimalne predny naboj a novy vyplet (cize v podstate cele predne koleso) a to su dalsie investicie, na ktore by uz mozno zhanal peniaze tazsie. O zbytocnom naraste vahy ani nehovorim.
P.S. To, ze si cervovi pomahal rozbiehat forum svojimi radami (je jedno v akej oblasti, nie je to podstatne) je sice zasluzne, ale vobec to neznamena, ze musis vediet vhodne poradit v tejto konkretnej teme. V tomto konkretnom pripade si podla mna poradil nevhodne. That's all. A odkial beries istotu ked hodnotis moje skusenosti v MTB? Ja Ta nepoznam, takze nepredpokladam, ze vies ako dlho MTB jazdim a ake mam skusenosti. Zeby to mohlo byt naopak a ked som ja zacal s MTB, tak si toho kacera tahal Ty? Nesnaz sa do temy o vidlici zatahovat porovnania kto ma väcsi, presne to svedci o Tvojom veku resp. vyzretosti...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na taký šajzder ti bude aj vzduchová Tora príliš dobrá.
Niečo lepšie a s únosnou cenou:
http://www.tuning-test.cz/index.php?inputType=article&articleID=0&adresaInclude=nabidka/nabidka08.htm&viewDiscussion=1
Zabudni, PIKE je na enduro allmountain.
Ten bike je XC v kategorii do 20 000 tak si kup k tomu primeranu vidlu aj s primeranym zdvihom.
Inak povedane ten PIKE sa s tym ramom kamaratit nebude.
lebo ani na hlavu padnutý človek by nechcel jazdiť na RST gile plus t6
Vzduchovu TORU mam je ok.
ale zase PIKE je PIKE ale na to potrebujes lepsi stroj
taký zdvih patrí jednoznačne na AM (a je to pevná os, tak aj drsnejšie AM) a samozrejme fulla
už na 120 mm zdvihu nevidím pri HT žiadny dôvod
vzduchová sa lepšie nastavuje na hmotnosť jazdca - si nájdeš svoj tlak, nafúkaš si sám... pružiny sa robia tak v 2-3 tvrdostiach pre jednu vidlu a vymeniť to treba v servise (teda pokiaľ nemáš náradie a hlavne pokiaľ nechceš prísť o záruku)
Ale odporucam vzduch.
Jam ma dve TORY jedna pruzinova a druha vzduch. Vzduch je lepsi.
Vlastnim aj PIKA pruzinoveho a ten je uplnme prefektny.Ono to je tak ze pruzina vie ist do zdvihu tam kde vzduch uz konci.Zase vzuch soi vies lepsie vyladit.Pri pruzine si dost obmedzeny nastaveniami.
Vzuch ma kusok tuhsi chod.Ale pri tejto vidle by som radil vzduch.
mas pravdu in stroj ale aj tak si myslim ze lepsi ale hlavne drahsi.
A nie som len teoretik Pike mám 3 roky a pred tým Psylo čo je vlastne predchodca.
2Jesus. Nič c zlom ale toto fórum som červovi pomáhal rozbiehať tech.radami, ked si ešte ťahal káčera po piesku.
P.S. To, ze si cervovi pomahal rozbiehat forum svojimi radami (je jedno v akej oblasti, nie je to podstatne) je sice zasluzne, ale vobec to neznamena, ze musis vediet vhodne poradit v tejto konkretnej teme. V tomto konkretnom pripade si podla mna poradil nevhodne. That's all. A odkial beries istotu ked hodnotis moje skusenosti v MTB? Ja Ta nepoznam, takze nepredpokladam, ze vies ako dlho MTB jazdim a ake mam skusenosti. Zeby to mohlo byt naopak a ked som ja zacal s MTB, tak si toho kacera tahal Ty? Nesnaz sa do temy o vidlici zatahovat porovnania kto ma väcsi, presne to svedci o Tvojom veku resp. vyzretosti...