Dúfam, že píšem do správnej témy. Už dlhší čas ma odrádzajú od cyklovýjazdov moje pedále. Mám Shimano SPD..tuším M540? (sú to tie "hybridné" pedále).Používam ich tretí rok, sem tam vŕzgali aj predtým, no vždy sa mi to podarilo nejak dať do poriadku..teraz už dlho nie, už som ich 3krát čistil Cyklostarom a namazal, no bez výsledku..na začiatku výjazdu idú ok, no po čase mi začne jeden pedál vŕzgať..tak neviem, sú to moje prvé nášlapné pedále, na čo si mám dať pozor,čo mám s nimi skúsiť, nejaká rada, mal niekto podobný problém? A ešte ma zaujíma, či aj iné systémy mimo SPD mávajú taký problém ??
Inak ja mam ten isty problem, mam Shimano DX a furt to vrzga, mozem to cistit a mazat donekonecna po kazdom vyjazde mi to vrzga. Viem na 200% ze to je v pedaloch a nie v klukach atd. Ja si mylim, ze to je vec nahody resp. podla mna nie je pravidlom ze 520(DX,540...) vrzga a XT,XTR nie. Ale idem kupit XTecka
Vrzga pedal znamena ze pedal vydava vrzgavy zvuk Vermi, nestaci ocistit ani pedal ani topanku a nie je pokoj. Vsetko ciste a namazane - jedna jazda a druhy den zase vrzga mne teda pravy lavy len velmi vynimocne.
Ja mám M520 a na jednom biku mi vrzgali, dal som tam olej na šijacie stroje a problém bol vyriešený, keď niekto sa o pedále nestará, tak to potom aj tak vyzerá, na pedály sú skrtutky a tie sa dajú povoliť
Ja len nechápem Rema, "odrázajú ma od cyklo výjazdov vrzgajúce pedále" no, síce nezávidím, ale kvoli takej blbosti nejazdiť na biku? A to ešte napísal cyklo výjazdy s makkým I
neviem, co konkretne Ty myslis pod vrzgajucimi pedalmi, ale ja som mal problem s vrzganim zo spojenia kufor-pedal. Pri urcitom natoceni tretry to ale prestalo. Asi to sposobovala nadmerna supinacia, trochu som pootocil kufor v tretre a vrzganie prestalo
Pedále nikdy nečistím. Iba oklepkám uschnuté blato = teda čo sa povrchu pedálov týka. Vŕzga občas tretra o telo pedálu. Jemná vrstvička vazelíny to vždy spoľahlivo vyrieši.
Ja mám M520 a na jednom biku mi vrzgali, dal som tam olej na šijacie stroje a problém bol vyriešený, keď niekto sa o pedále nestará, tak to potom aj tak vyzerá, na pedály sú skrtutky a tie sa dajú povoliť
Ach jáaj túto pripomienku si si mohol odpustiť Písal som, že som ich už niekoľkokrát čistil..a tiež olejom na šijacie stroje ! Tak neviem, prečo vyrývaš
Ja len nechápem Rema, "odrázajú ma od cyklo výjazdov vrzgajúce pedále" no, síce nezávidím, ale kvoli takej blbosti nejazdiť na biku? A to ešte napísal cyklo výjazdy s makkým I
Neviem, či Ty máš problém s niečim mäkkým, ale ja som napísal cyklo-výjazdy s Y !! Odrádzať neznamená, že na bike nejdem, len že nie až s takým nadšením...a poznám viacero bikerov/cyklistov,čo si potrpia na tom, aby mal ich bicykel "tichý chod", patrím medzi nich, takže neviem, čo je na tom k nepochopeniu..
neviem, co konkretne Ty myslis pod vrzgajucimi pedalmi, ale ja som mal problem s vrzganim zo spojenia kufor-pedal. Pri urcitom natoceni tretry to ale prestalo. Asi to sposobovala nadmerna supinacia, trochu som pootocil kufor v tretre a vrzganie prestalo
Miestami mám z toho pocit, že mám rovnaký problém, no prečo by som potreboval natočiť kufor po 3rokoch, keď doteraz bolo všetko OK, a drží na tretre stále pevne. Čo to je "nadmerna supinacia"?
Pedále nikdy nečistím. Iba oklepkám uschnuté blato = teda čo sa povrchu pedálov týka. Vŕzga občas tretra o telo pedálu. Jemná vrstvička vazelíny to vždy spoľahlivo vyrieši.
Noo veď to, mám pocit, akoby to tretra v spojení s pedálom vŕzgala, no aký je rozdiel, či tam dáš vazelínu, či olej ? A kde presne ju nanášaš?
Ja som tu uz v nejakej teme riesil moju skusennost s vrzgajucim pedalom,na moje prekvapenie po niekolko krat rozobratych a premazanych pedaloch vrzganie neustavalo.Zistil som ze vrzga pod kufrom na tretrach premazol som to jemne vazelinou a problem vyrieseny
Ja som tu uz v nejakej teme riesil moju skusennost s vrzgajucim pedalom,na moje prekvapenie po niekolko krat rozobratych a premazanych pedaloch vrzganie neustavalo.Zistil som ze vrzga pod kufrom na tretrach premazol som to jemne vazelinou a problem vyrieseny
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak a máš to, fixska!
he he, ja sa k tomu nebudem ani vyjadrovat
ale o rozoberaní som sa prvý zmienil ja, to tu zas tiež niekto nedočítal dokonca
Ach jáaj túto pripomienku si si mohol odpustiť
Neviem, či Ty máš problém s niečim mäkkým, ale ja som napísal cyklo-výjazdy s Y !! Odrádzať neznamená, že na bike nejdem, len že nie až s takým nadšením...a poznám viacero bikerov/cyklistov,čo si potrpia na tom, aby mal ich bicykel "tichý chod", patrím medzi nich, takže neviem, čo je na tom k nepochopeniu..
Miestami mám z toho pocit, že mám rovnaký problém, no prečo by som potreboval natočiť kufor po 3rokoch, keď doteraz bolo všetko OK, a drží na tretre stále pevne. Čo to je "nadmerna supinacia"?
Noo veď to, mám pocit, akoby to tretra v spojení s pedálom vŕzgala, no aký je rozdiel, či tam dáš vazelínu, či olej ? A kde presne ju nanášaš?
Ale čo konkrétne si jemne premazal,ktorú časť ?