no najlepsie olejom.. ja mam rad pekne huste, sice ich musis nechat tak 3hodky odstat ale stoji to zato a aj po 60-100km idem v pohode.. pekne olejnickou namazat vsetky ocka, nechat zatiect a vyutierat..
pri sprejoch je nevyhoda ze to strieka vsade a retaz mozete poutierat len zvnonka (kde ma vlastne aj spina najmensi efekt) ale nastriekate aj do vnutra ociek kam sa bude lepit prach a spina a zuby na kolieskach zapadaju prave do tychto ociek plnych prachu a robi to zle dalej potom..
chodte nekedy dobre namazanou retazou a na druhy den nasprejovanou retazou a porovnajte jej zaspinenie...
Vyskúšal som všetko možné a je to jedno,teraz používam olejničku a kvalitný prevodový olej na autá-Castrol.Ďalej postup ktorý som už opísal-pekne ako Craobs,očko po očku
cauko, ja som skusal taku fintu co som niekde nasiel, ze rozpusitit vazelinu v benzine a striekackou pekne vstreknut do retaze a tym, ze je to s benzinom je to dost tekute na to aby sa ta zmes dostala aj tam kam ma, do vnutra a benzin sa rychlo vypari, retaz sa vyutiera do sucha a zostane dobre namazana retaz, hustim mazivom a nechyta sa na nu moc spiny ked sa dobre poutiera
cauko, ja som skusal taku fintu co som niekde nasiel, ze rozpusitit vazelinu v benzine a striekackou pekne vstreknut do retaze a tym, ze je to s benzinom je to dost tekute na to aby sa ta zmes dostala aj tam kam ma, do vnutra a benzin sa rychlo vypari, retaz sa vyutiera do sucha a zostane dobre namazana retaz, hustim mazivom a nechyta sa na nu moc spiny ked sa dobre poutiera
no neviem ci ma kazdy x hodin na to, aby do kazdeho clanku striekal nieco striekackou ale fungovat to moze.......akoto ze tu este nikto nedoporucil bikove oleje od Finish line na rozne pouzitia ??? (btw o mazani je tu kopec inych tem).... inak ja som kedysi staru retaz na bmx varil vo vazeline rychle a jednoduche...teraz som na to naposledy po vyprati patlal nejaky olejcok od starblubike, inak jej je to asi jedno...
no ja som striekal na retaz nejaky specialny pripravok za xy korun a ked som si kukol zlozenie, ze 65% benzin a 34% vazelina a percento nejakeho sajrajtu co mal odpudzovat vodu a tak, a dokonca sa mi zda ze aj aroma tom bola tak som sa na to vykaslal a mazem raz tou rozpustenou vaz. a inokedy mineralnym olejom a mas pravdu je to dost jedno
Ja mam takýto postup: na ako tak vydrhnutú retaz nastriekam TF2(podla potreby bud silnym tlakom, alebo len jemne), je to teflonový sprej(posobi povrchovo ochranne, zabranuje pristupu vody). Necham to nasiaknut a trocha vyutieram. Potom to este clanok po clanku naolejujem cervenym olejom(znacku neviem, ale pozriem ), odporucil mi ho brat (pracuje ako mechanik), ktory je tym samotnym mazivom.
Moja kúsenosť je takáto : špinavú reťaz umyjem v práčke na retaze do ktoréj šupnem nejaké rozpúštadlo a nechám vyschnúť do sucha . Potom ju naolejujem . Vposlednéj dobe používam biele mazio , ale treba s ním pracovať naozaj rýchlo . Spočiatku je tekuté , ale po cca 30 sek. hustne a stáva sa naozaj dosť obtiažne utrieť túto lepkavú hmotu . Ak je retaz mokrá dobré je aj WD . Vytláča vodu a super čistí , ale po čase vyprchne a retaz treba ja tak naoleovať .
Na mazanie vidlice to neodporucam ! Mam Marzochi. Z4. Daval som to tam 2 mesiace w40. a zozralo to simeringy!!! vymena ma stala 1550sk pred rokom cawte
Ja pouzivam WD40 na ram biku, a poviem vam, ze po jazde v blate, ked uschne, tak to ide krasne dole. WD zachova taky jemny film na povrchu ramu a lahko sa potom cisti.
Inak je fakt, ze je urceny ako rozpustadlo a uvolnovac na hrdzave skruty.
wd40 som pouzival aj Ja a zistil som ze to nieje dobry sprej na bike.Nici a znehodnocuje,gumu,tesnenie,urcite ho nedavaj na vidlicu a podobne veci kup si radsej original spreje na co potrebujes.
su to moje osobne skusenosti Wd40 je dobri tak akurat na povolenie zkorozovanych dielcov.
vytahujem zase staru temu,totiz chcem poradit co dat do pracky na retaz a aky je tam postup...a ako automechanik mam free pristup ku klasickym motorovym olejom(10w40,15w40 a prevodovy olej) co by bolo najlepsie pouzivat?Dik za kazdu radu
vytahujem zase staru temu,totiz chcem poradit co dat do pracky na retaz a aky je tam postup...a ako automechanik mam free pristup ku klasickym motorovym olejom(10w40,15w40 a prevodovy olej) co by bolo najlepsie pouzivat?Dik za kazdu radu
v prvom rade tu retaz musis zbavit stareho olejoveho bordelu a dalsim olejom ti to asi dobre nepojde?! musi to byt nieco co odmastuje...
teda do pracky nie olej,ale nieco odmastnujuce.Rozmyslam co by tak bolo dobre...napada ma brzdovy cistic ale ten mame v spreji,neviem ci sprejom tak vycistim retaz.Uz som pocul o tom,ze niekto cisti retaz,ze ju namoci do nafty,potom vyutiera a vlastne je aj premazana...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pri sprejoch je nevyhoda ze to strieka vsade a retaz mozete poutierat len zvnonka (kde ma vlastne aj spina najmensi efekt) ale nastriekate aj do vnutra ociek kam sa bude lepit prach a spina a zuby na kolieskach zapadaju prave do tychto ociek plnych prachu a robi to zle dalej potom..
chodte nekedy dobre namazanou retazou a na druhy den nasprejovanou retazou a porovnajte jej zaspinenie...
no neviem ci ma kazdy x hodin na to, aby do kazdeho clanku striekal nieco striekackou
Ja ich v tych inych temach, odporucam...
A do blata Finish Line Cross Country treba pouzivat, fakt dobry.
Inak je fakt, ze je urceny ako rozpustadlo a uvolnovac na hrdzave skruty.
su to moje osobne skusenosti Wd40 je dobri tak akurat na povolenie zkorozovanych dielcov.
takze ziadny prevodovy olej ako tu ktosi pisal?A do tej pracky naliat naftu?
v prvom rade tu retaz musis zbavit stareho olejoveho bordelu a dalsim olejom ti to asi dobre nepojde?! musi to byt nieco co odmastuje...