No praveze tym ze to odmastis tak sa aj ten prach odtial lepsie odlepi a da prec. Neviem ako chces dat odtial prach prec tak aby to ostalo mastne. Netvrdim ze nafta alebo petrolej su zle(neskusal som), ale ja odjakziva pouzivam na cistenie tech. benzin a ide to s nim dobre. Ja som to riadne vykupal, tretikrat som to este vydrhol zubnou kefkou a nakonec ponoril do oleja. Takze prach je prec a mastne to je dost.
Ja neexperimentujem dam si poradit a rada od byvaleho cyklokrosara teraz predajcu a servismena ma vahu. Asi s tym ma skusenosti ked testovali zivotnost dvoch retazi rovnakeho typu jednu cistili tech. benzinom a druhu petrolejom tak ta prva mala o polovicu kratsiu zivotnost. A este jedna moja osobna skusenost, spinave ruky od oleja sa neumyju pouzitim tech. benzinu ale najlepsie troskou cisteho oleja a potom klasicky solvina atd. Dalsie prispevky do tejto temy su asi uz vycerpane z mojej strany. Mozno k tomu by mali co dodat strojari v casti mazanie reznych nastrojov pri obrabani kovov howgh
Podla mna je uplne jedno cim sa cisti retaz, trebars mozno aj cistou vodou. A urcite sa technickym benzinom nic nepokazi. Dolezite je aby sa zbavila prachovych necistot a nasledne dobre namazala.
podla mna drotar chcel poukazat na to ze nafta aj maze narozdiel od benzinu
osobne zastavam nazor ako Marek65 - len tou vodou ani nezacinam, je to imho zbytocne
Jasne ze som to myslel ako priklad a normalne to vodou asi nikto necisti. Teda aspon nie cistou, ja som retaz vykartacoval v Jarovej vode ale oproti benzinu to bolo aj tak nic. Ale napriklad zadna kazeta a predna pila sa v Jarovej vode cisti celkom dobre, lebo neviem si predstavit napustit umyvadlo benzinom a drhnut to v tom. Asi by bola velka spotreba benzinu.
Nechce sa mi citat vsetko spatne, tak neviem ci bola spomenuta moznost pouzitia pripravku ARVA. Pouzivam ju asi 2 mesiace a este som nezbadal rozdiel v zivotnosti retaze v porovnani s technickym benzinom, ktory som pouzival doteraz.
hm no dnes som miesto benzinu skusil praci prasok a funguje to excelentne. efekt skoro ako benzin.. jedine minus to ma ze ked tak 20 minut cistite s benzinom a pracim praskom tak len v jednom pripade mate po cisteni dobruuuu naladuuu
ono to obsahuje tonu roznych agresivnych veci, som bol prekvapeny jak to nici mastnotu
Zaujimave, mozno by nebolo zle vyskusat hodit retaz do maminej pracky a nakonec ju vyzmykat na 1000 otackach. Taky 40 minutovy cyklus by mal stacit. A mas to bez roboty, uz len namazes a jazdis.
asi budem vyzerať ako tľľľľk ale o akej pračke na reťaz sa to tu píše? To dostať normálne kúpiť.Ešte len začínam, tak ak sa pýtam blbosť, tak odpustite .
ano da sa to kupit v bikeshopoch.. je z plastu asi mozno 20-30cm dlha... ale ako som pisal od kedy som prvykrat skusil tak periem uz len pracim praskom... genialne.
Tú Barbieri mám aj ja už asi 4 roky slušná pračka zatiaľ ešte drží pokope aj keď ju dosť často používam,teda prášok na pranie tam nedávam,ale Cyklostar mám odskúšaný a nedám naň dopustiť.Keď dávam novú reťaz tak ju vždy riadne umyjem v nafte,aby sa odstránili tie vosky z výroby,jednoznačne je lepšia ako benzín preto že je mastná a nevysušuje tak reťaz,po nahodení TF2 a ide ako hodinky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pumpari by z teba mali radost, smrt benzinovym motorom
benzin - C5 - C10 uhlovodiky
nafta - C13 - C18 uhlovodiky
Vidis v tom taky velky rozdiel? Myslis, ze prave toto ma vplyv na zivotnost retaze??
osobne zastavam nazor ako Marek65 - len tou vodou ani nezacinam, je to imho zbytocne
Retaz sa o.i. nici aj jemnym prachom, co zalezie pod valceky. Treba ju pravidelne cistit.
ono to obsahuje tonu roznych agresivnych veci, som bol prekvapeny jak to nici mastnotu
Oživím toto téma, čo hovoríte na toto ?
http://www.cykloshop.sk/product_info.php?cPath=48_118&products_id=1490
Oživím toto téma, čo hovoríte na toto ?
neobjavil si nic nove......avsak treba ocenit snahu byt napomocny