tak ja by som tiez odporucal len tu judy - aj ked je trochu tazka, ale nie kazdemu to vadi. rip. trochu nasetrit a kupit nieco lepsie PS: ja mam tiez judy a ak sa o nu staras a pravidelne mastis tak ujde.
skus nieco do marzocchi,napriklad grand fondo co je v podstate minulorocna MXcom,stoji nejakych 7790sk alebo kolko a je to da sa povedat na XC neznicitelna vidla s perfektnym chodom
TO dijck:tak spusti tvoje vyhrady ku jej chodu,kamarati u nas ju pouzivaju niektory aj treti rok a tym vidlam neni co vytknut,chod mozno nemaju ako FOX TALLAS.ale prihliadni na cenu a zistis ze je to vela muziky za malo korun.na tom istom systeme je postavena aj all mountain 3 2005 a s tou vidlou stvaram ine veci a chod ma tiez krasny.
Vyhrady zavisia od verzie: mas tam air alebo coil. Spolocne pre obe je nedokonaly chod...105mm chodi cca 90mm, Taktiez pridrhavanie.
Pre vzduch je zas typicka tvrdost, ta vidla nezehli...dalej 30mm nohy,nieje dost tuha. Asi tolko. Celkovo sa da povedat ze coil verzia je o dost lepsia ako air ale menej rozsirena. A o vidlici za 9t sa neda hovorit ako o uplne lacnej:)radsej nejaku jazdenu...
To co si napisal svedci o tom, ze si ju nikdy nemal otvorenu a nekontroloval si napr. spravnu vysku oleja. To ze nesla na plnych chod bolo 100% vacsim mnozstvom oleja bud oboch alebo len v jednej nohe. A zadrhavanie? Neviem co konkretne myslis...
to dijck:neviem co mas na mysli tym zadrhavanim ale mne sa nezadrhava ani moja AM3 a ani tie MX tych chalanov co ich jazdia,30mm nohy nie su ani moc ani malo, a znesu aj 203kotuce,a ten plny zdvih bude asi vyskou oleja ako uviedol "kolega" predomnou,lebo tie vidlice aj vzduchove som videl behat plnym zdvihom,asi to mal dotycny moc nafukane alebo neviem a je vseobecne zname ze pruzina je citlivejisia na male nerovnosti ale myslim si ze pokial nechces zehlit aj mravce tak ti to moze byt jedno
Kazdy z nas ma asi ine poziadavky na vidlu:) Chcem aby vidla zehlila vsetko co sa da, preto si kupujem vidlu. Ta MXka bola fukana tak akurat, nie na tvrdo. To je problem takmer kazdeho vzduchu ze to velmi nezehli;) A to co si spomenul o 203kotuci, ten by som nedaval na ziadnu vidlu bez pevnej osi. Zase je to o tolerancii ku kruteniu a vaklu.. Ked uz dam tolke peniaze za vidlu, tak nechcem aby mala volu po 500km a pri kazdom brzdeni sa krutila...
Este odpoved na povodnu crudosovu otazku: skus trochu dosetrit a vezmi RS Tora, marzocchi totiz zaspalo dobu:)
Este odpoved na povodnu crudosovu otazku: skus trochu dosetrit a vezmi RS Tora, marzocchi totiz zaspalo dobu:)
no ta tora stoji oproti J2 asi tak 3x viac ale sak nevadiii
btw. si dost odvazny - to sa tyka vyroku o marzocchi, ale taketo vyjadrenia by som si velmi velmi velmi premyslel...
Minimalne v oblasti xc a enduro vidlic to o M plati:) Konkurencia ponuka lepsie vyrobky za lepsie ceny. Stare marzocchi boli vyborne, neznicitelne...ale od r2004 to ide z kopca(neplati o vidliciach nad 20 tis). Toru kupis za 8tis.(ak sa dohodnes tak aj lacnejsie)a j2 za 3600, takze neplati ze je minimalne 3x drahsia...
Treba trosku narusit mytus o marzocchi,kazdy tu je skoro nekriticky obdivovatel. Nastastie mame slobodu prejavu, inak by som mal skoro strach:))
ani si nemyslim ze M zaspalo dobu,len kazdy spekuluje ako zlepsit pruzenie tlmenie,aby sa vidla nehupala pri slapani,to je vsetko pekne ze to vidlica dokaze,ale ked rozoberes marzocchi vidlu tak si povies ze v jednoduchosti je krasa zato ked rozoberes taku RS pike(co je nepochybne dobra vidla)tak sa aj zblaznis z tych umelohmotnych veci co su v nej.to je moj postreh.
Ja tiez suhlasim ze eta je lepsia ako uturn, ale to len v rychlosti ako znizis zdvih:) S tymy plastovymi vecami to nieje az take strasne...kazdy sa na to odvolava ale este som nepocul aby sa s tym niekomu nieco stalo...Ta pike je neuveritelne nastavitelna, vyladis si ju presne ako potrebujes. A zehli;)
to dijck:to nepopieram ze PIKE zehli ved je to pruzina a ta je vzdy citlivejisia ako vzduch,a macocha ma naozaj dosti drahe vidlice oproti inym vyrobcom ale keby som si kupoval nieco na tvrdsie enduro az FR neberem nic ine ako nejaku radu zo 66,myslim ze pike ze trocha nizsie,ale zase na ciste enduro maju macochaci all mountain seriu ktorej mozeme vytknut akurat absenciu pevnej osky,ceny su skoro rovnake pretoze aj PIKE isla oproti minulemu roku s cenou hore
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pre vzduch je zas typicka tvrdost, ta vidla nezehli...dalej 30mm nohy,nieje dost tuha. Asi tolko. Celkovo sa da povedat ze coil verzia je o dost lepsia ako air ale menej rozsirena. A o vidlici za 9t sa neda hovorit ako o uplne lacnej:)radsej nejaku jazdenu...
no ta tora stoji oproti J2 asi tak 3x viac ale sak nevadiii
btw. si dost odvazny - to sa tyka vyroku o marzocchi, ale taketo vyjadrenia by som si velmi velmi velmi premyslel...
Treba trosku narusit mytus o marzocchi,kazdy tu je skoro nekriticky obdivovatel. Nastastie mame slobodu prejavu, inak by som mal skoro strach:))
PS: nechcem aby sa to tu zvrhlo na flame;)