Zdar chlapi.Kamos jazdi XTckove naboje snad len 2-3 mesiace a vyzerra to tak,ze predny uz totalne vybuchal.Je mozne,ze sa tak rychlo opotrebuju?No skratka,ked zabrzdi predne koleso a zatlaci,tak sa koleso v naboji hybe dopredu,dozadu asi 1,5cm a uz sa zacalo aj doboku asi 1cm.Da sa to spravit,alebo treba novy?Bolo to zle nahodene,alebo ich proste len vymlatil?...Je zvlastne,ze XTcko tak rychlo povoli.
Napiste vy,nech si spravim obraz...
Tak toto som ešte nežral...
To čo pomlel tie guľičky na prach???
tak nech to zhodí dole a pozrie sa na to.Možno sú povolené kónusi alebo ...Jednoznačne to rozobrať a pozrieť,alebo nech to zanesie na reklamáciu.Nejazdiť na tom!
No,tak to musel mat len uvolnene konusy.Ja jazdim XT naboje druhy rok jazdil som ich aj cez tuto zimu v minusovych teplotach.A este som na nich nerobil ziadnu udrzbu a funguju vyborne.Su to spickove naboje to nie je ziadne blato.Su tam kvalitne loziska.
OK,dakujem pani.
Teraz som s nim hovoril,vraj to rozobral a nahodil naspat.Koleso sa uz do boku sice nehybe,ale stale chodi asi 1cm dopredu,dozadu.Moze to byt niecim inym ako nabojom?
no podla mna to je v naboji...Vidla je bomber (Marzochi) ...ta je OK.Brzdy su kotuce XT.Jedine,ze tam by to mohlo este lietat...ale fakt,ze to vyzera na naboj.
je predsa normalne, ze ked zablokujes prednym kotuc a budes tlacit na koleso dopredu a dozadu, ze sa ti bude koleso hybat (myslim dopredu dozadu vo vidlici, na urovni plasta to moze byt aj centimeter) a to neni tym, ze by si mal vakel v naboji, ale ti pruzia spice a trochu aj kotuc samotny...
Ako hovorim, treba natocit, take nieco som este nevidel.
Inak, skusal kamos uz chytit jednou rukou podlozky pod predstavcom v mieste, kde sa dotykaju hormej misky hlavoveho zlozenia, vtedy ked s bikom skusa predo-zadnu volu? Lebo ak nie, radim cim skorej.
Hmm...
Pod predstavcom sme to pozerali...tam je to pevne.
Ked sa koleso hybe dopredu/dozadu,brzdovy kotuc stoji,ale koleso chodi hore dole.Nie je to prirodzeny pohyb (myslim) ...je to ako keby to tam tak zvlastne preskakovalo...Kameru bohuzial nemam po ruke...
Zajde s tym do servisu a potom dam vediet,ze cim to bolo...
Ak si aspoň trochu technicky zdatný,tak to musíš vyriešiť preboha!!!
Ak je náboj OK,tak to bude jedine hlavové alebo vidla.
Však ak Ti ten náboj v servise opravili,tak ti nemôže koleso chodiť 1 cm dopredu a dozadu!!!!!!!!!!!!!!!!
Jedine pre tie horeuvedené príčiny.
to mirec1: bike neni moj,ale kamosov a sparal sa v nom tiez on.Ja som sa mu pokusal len zohnat maximum informacii od vas.Velmmi pravdepodobne je,ze sa stalo to,co napisal root,...ze to bolo povolene a ako na tom jazdil ,tak isli gulicky do...
Choď s tým do servisu alebo pošli nejaké fotky(detailné)inak Ti neporadíme.Okrem toho guličky na XT nikdy za 2-3 mesiace nevymlátiš tak aby Ti koleso chodilo dopredu-dozadu 1,5 cm. To by boli 3cm.Kónus nemôže byť povolený príliš,lebo mu to nedovolí vidlica-to by tú vôľu cítil od začiatku,ak bol príliš dotiahnutý tak sa guličky zodrať mohli ale vôľa by sa zväčšovala postupne a robilo by to neskutočný rámus(videl som už guličky aj kockaté).No a na záver-XT-čko má 11 mm hrubú osku,v tele náboja je diera ktorou tú osku len tak,tak prestrčíš-keby tam hneď žiadne guličky neboli,tak to koleso nemôže chodiť dopredu-dozadu ani 1cm-možno tak 5-6 mm.Napíš nám prosím Ťa čo to bolo,som fakt zvedavý.
neexistuje aby ti to chodilo tak ako popisujes.. v naboji proste tolko miesta neni... takze bud je to ten uvolneny kotuc (mas CL alebo 6skrutiek?) alebo potento vyplet (toci sa ti len obvod/raf+plast alebo aj naboj?)
skus to aj tak ze postavis bike na zadne zatiahnes brzdu a kamos nech skusi pohnut kolesom.. tak zistis ci sa toci koleso alebo to bude nekde vo vidle/hlavovom/je to len fantazia...
no ale ked uz sme pritom.. uvazujem nad XT nabojmi koli moznosti ich uplneho rozobratia a jednoduchej vymeny vsetkeho...
kto zvas dava XTckam riadne zabrat a co tam hlavne odchadza? len gulicky alebo aj konusy, pripadne stalo sa uz niekomu nieco s tym zliabkom na gulicky v tele naboja?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To čo pomlel tie guľičky na prach???
tak nech to zhodí dole a pozrie sa na to.Možno sú povolené kónusi alebo ...Jednoznačne to rozobrať a pozrieť,alebo nech to zanesie na reklamáciu.Nejazdiť na tom!
Teraz som s nim hovoril,vraj to rozobral a nahodil naspat.Koleso sa uz do boku sice nehybe,ale stale chodi asi 1cm dopredu,dozadu.Moze to byt niecim inym ako nabojom?
Inak, skusal kamos uz chytit jednou rukou podlozky pod predstavcom v mieste, kde sa dotykaju hormej misky hlavoveho zlozenia, vtedy ked s bikom skusa predo-zadnu volu? Lebo ak nie, radim cim skorej.
Pod predstavcom sme to pozerali...tam je to pevne.
Ked sa koleso hybe dopredu/dozadu,brzdovy kotuc stoji,ale koleso chodi hore dole.Nie je to prirodzeny pohyb (myslim) ...je to ako keby to tam tak zvlastne preskakovalo...Kameru bohuzial nemam po ruke...
Zajde s tym do servisu a potom dam vediet,ze cim to bolo...
Ak je náboj OK,tak to bude jedine hlavové alebo vidla.
Však ak Ti ten náboj v servise opravili,tak ti nemôže koleso chodiť 1 cm dopredu a dozadu!!!!!!!!!!!!!!!!
Jedine pre tie horeuvedené príčiny.
skus to aj tak ze postavis bike na zadne zatiahnes brzdu a kamos nech skusi pohnut kolesom.. tak zistis ci sa toci koleso alebo to bude nekde vo vidle/hlavovom/je to len fantazia...
no ale ked uz sme pritom.. uvazujem nad XT nabojmi koli moznosti ich uplneho rozobratia a jednoduchej vymeny vsetkeho...
kto zvas dava XTckam riadne zabrat a co tam hlavne odchadza? len gulicky alebo aj konusy, pripadne stalo sa uz niekomu nieco s tym zliabkom na gulicky v tele naboja?