Mam maly problem s tymto kolesom. Problem spociva v neustalom cinkaniu a pukaniu s*****v. Nie ze by praskali a bolo ich treba menit. Prejavuje sa to pri zatazeni zadneho kolesa a hlavne pri zabere v stupani. Je to podobne pukanutiu s*****v, ked ste centrovali spice a potom po prvy krat koleso zatazite. Spice, alebo niple puknu, sadnu si a je to OK. Mne to vsak puka stale. Na kolese su 3mm dute Zirkalove spice. Koleso nebolo centrovane. Jedina vec co je nove oproti minulemu roku, ked to nepukalo, je nove teflonove puzdro v orechu naboja. Stretol sa uz niekto s niecim podobnym?
Občas Crossmaxy pukajú aj mne. Síce sú to SX ale nipel a š***** je tá istá. Robí to však len po blatistom výjazde, keď sa medzi nipel a jeho kalich so závitom v ráfe dostane asi jemný bodrel. Čo by malo pomôcť, tak to je umyť kolesá, možno trochu precíznejšie ako zvyčajne a prestrieknúť okolie niplov v ráfe nejakým olejom. Niekedy to môže spôsobiť aj povolenejší výplet. Špice v mieste križovania to podľa všetkého nerobia, mne sa na SXoch ani nedotýkajú. Časom mi však toto prestalo samo pukať (pár kopcov) počas výjazdu a neriešil som to viac. Takže neodstrániteľné to nebude, len sa treba pohrať.
No a ak tam máš špice okrúhleho prierezu určite duté nie sú. Teda neviem o tom, že by Mavic používal duté špice (možno na cesťákoch tie karbónové). Tieto majú plný 3mm prierez. Kdesi mám aj jednu, čo som ju v strede utrhol (bol to však už extrém v kombinácií s radiálnym výpletom na STčkach, SX už našťastie križujú pri kazete).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
No a ak tam máš špice okrúhleho prierezu určite duté nie sú. Teda neviem o tom, že by Mavic používal duté špice (možno na cesťákoch tie karbónové). Tieto majú plný 3mm prierez. Kdesi mám aj jednu, čo som ju v strede utrhol (bol to však už extrém v kombinácií s radiálnym výpletom na STčkach, SX už našťastie križujú pri kazete).
Inak ta mozem toho problemu zbavit ked chces.