aky min a max zdvih vidlice, mozem dat na bike? chcem kupit novu vidlu a neviem aky zdvih mam brat. asi to zalezi od geometrie biku, ze Zalezi aj od toho, co chcem jazdit? alebo cisto len od ramu?
teraz mam >
ram: scott voltage yz2 (M)
vidla: sr axon, zdvih 100mm
no keď si tam mal originál vidlu so 100mm zdvihom tak by som tam dal obdobný zdvih, tým nič nepokazíš, samozrejme podľa toho čo jazdíš, väčší by som ja osobne určite nedával ale to neznamená že niečo pokazíš ale myslím si že tá vidla ktorá je dávaná sériovo k modelu má primeraný zdvih ku geometrii rámu.
130 sa mi vidi uz dost predkopnute,zmeni sa tym stopa a vlastnosti-ovladanie do zatacok bude horsie(hoci stabilita mozno trochu lepsia)da sa to aj vyratat,pozri tu: http://www.tuning-test.cz/index.php?inp ... u/4_2.html
Zalezi aj na tom aka bude dlha vidla ...ja som menil Manitou six 100mm za Rebu 100mm a hlavove zloz. sa zdvihlo o 2cm...a pritom som nemenil vysku zdvihu.
tiez som to meral podla tej sablony a vyslo mi to takmer v strede, teda by som mohol ist so zdvihom hore..
chcel by som jazdit street, a nejaky ten weekendovy zjazd tak by bol dobry asi nastavitelny zdvih.
Iwo napisal, ze "hovori sa ze na HT max. 130mm" co je to HT?
Toto nechápem,niekto si kúpi bike na XC , alebo na Dirt a potom na to chce valiť veľké zdvihy a robiť z toho FR alebo DH mašinu.Veď si ujasním čo chcem jazdiť a podľa toho si kúpim bike
trosku prehanas, nejdeme tam davat 200ky vidly, na xc sa bezne pouzivaju zdvihy okolo 130 tak v com je problem potom. FR bike su aj HT, a videl som na nich vidly od vyroby aj 150ky
trosku prehanas, nejdeme tam davat 200ky vidly, na xc sa bezne pouzivaju zdvihy okolo 130 tak v com je problem potom. FR bike su aj HT, a videl som na nich vidly od vyroby aj 150ky
Ano samozrejme,že sa používajú tieto zdvihy,ale rám je na to uspôsobený od výroby ako si sám napísal,ale je rozdiel dať na rám s vidlou 80 mm od výroby 140mm vidlu ,,ešte do tých 30mm,aj to sa zmení trocha geometria biku,stane sa kľudnejší a istejší v zjazde,živší hore kopcom(záleží od geometrie rámu),ale pri 60mm by som nedal moc za to,že urveš hlavovú trubku,hlavne keď to chceš na FR,ale pokiaľ chceš kľudne si tam hoď aj 200 to už je len Tvoja vec :roll
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.tuning-test.cz/index.php?inp ... u/4_2.html
ale myslim ze tie 4-5cm by az tak vadit nemali, nebude to velmi vysoko, ale kazdopadne to meranie prevediem ked pride cas na vymenu.
chcel by som jazdit street, a nejaky ten weekendovy zjazd
Iwo napisal, ze "hovori sa ze na HT max. 130mm" co je to HT?
jaaj, dik za objasnenie
inak uz som aj na takych bikoch videl napr marzocchi 888...
Ano samozrejme,že sa používajú tieto zdvihy,ale rám je na to uspôsobený od výroby ako si sám napísal,ale je rozdiel dať na rám s vidlou 80 mm od výroby 140mm vidlu ,,ešte do tých 30mm,aj to sa zmení trocha geometria biku,stane sa kľudnejší a istejší v zjazde,živší hore kopcom(záleží od geometrie rámu),ale pri 60mm by som nedal moc za to,že urveš hlavovú trubku,hlavne keď to chceš na FR,ale pokiaľ chceš kľudne si tam hoď aj 200 to už je len Tvoja vec :roll