Lokalizácia
Formulár sa odosiela
neobhajujem ani pytliactvo, ani ilegalnu, ci nesetrnu tazbu, su to veci, ktore neznasam. myslienka nezasahovania do lesa sa mi zda v poriadku. ale, VLK su, bohuzial, extremisti. nemam rad prirodu o nic menej ako oni. to je prva vec, ktoru oni nepripustia, lebo oni maju prirodu najradsej, lebo oni su vlci, kto je viac? kto neni vlk je podla nich necita voci prirode. rad by som ich podporoval, gro ich cinnosti hodnotim vysoko pozitivne, ale robia aj veci, ktore sa mi nemozu pacit, lebo ich robia zle a necitlivo. vedia sa spravat rovnako ignoranstky a bezohladne ako ti, proti ktorym bojuju, ale su presvedceni, ze nech oni ako vlci robia cokolvek, robia to dobre, lebo oni su neomylni pani lesa. pri svojej cinnosti nehladia na nic, vykonavaju ju tak, ze si robia zbytocne nepriatelov aj z tych, ktori by inak boli jednoznacne na ich strane (hlavne proti pytliakom a kseftarom s drevom). skor lakaju k sebe skodoradostnych zakomplexovanych zakernych bonzakov neschopnych vidiet ine farby ako ciernu a bielu, ako empatickych ludi schopnych kompromisu a chapania aj potrieb inych. ked je nieco trosku inak ako je ich striktna linia, ste bez rozmyslania, bez dalsej komunikacie okamzite ich uhlavny nepriatel, ktoreho nepricetne nenavidia a chcu znicit, hoci mozete byt ich sympatizant, len vam vadia urcite extremy, ktorych sa dopustaju. A tym narobia tolko skody, kolko uzitku, cize je to cele potom o hovne. su to bohorovni arogantaci neschopni sebareflexie neochotni vypocut si nazor, ktory sa od toho ich lisi viac ako o 3%.
Zobraziť komentár 22.06.2016 - 09:40:06
02
aha, takze oni su vlastne slnieckari? tento popis by presne sedel, hlavne ta cast ze ked s nimi v niecom nesuhlasite, tak ste automaticky nacek a fasista.
Zobraziť komentár 22.06.2016 - 09:44:24
00
Každý názorový extrémizmus je škodlivý. V prípade prírody exploatačno - podnikateľský vs. extrémne ochranársky.
Zobraziť komentár 22.06.2016 - 09:46:56
00
iron.hide Slniečkovitejších ľudí nenájdeš. Aj keď ti medzi štyrmi očami v niečom dajú za pravdu a môžu byť fajn, ale verejne sa budú hádať do krvi.

Niečo na odľahčenie: https://www.youtube.com/watch?v=bAk4z-uqh4g
Zobraziť komentár 22.06.2016 - 09:55:31
00
co ja viem, zeby boli az taki extremisti...hned v tejto kampani maju napisane "Zároveň žiadame umožniť voľný pohyb ľudí v chránených územiach.", a pokial si dobre pametam, tak s cyklistami nemali nikdy problem a nechceli ich nijak obmedzovat - stazovali sa len na stvorkolky a motorky...
Zobraziť komentár 22.06.2016 - 10:05:43
01
Skuste mi namiesto nekonkretneho obvinovania zo "slnieckarstva" napisat v com su teda extremisti, rad si to precitam.
Zobraziť komentár 22.06.2016 - 10:09:38
00
arrow_leftjanherich napísal:
Skuste mi namiesto nekonkretneho obvinovania zo "slnieckarstva" napisat v com su teda extremisti, rad si to precitam.

poviem to otvorene, nechcem byt konkretny. ak vas cinnost vlka zaujima, tak ju nezaujato sledujte a na odpovede rychlo pridete sam. len naznacim, ze napr. ohladne volneho pohybu ludi v prirode by som si ich uprimnostou nebol tak isty.
Zobraziť komentár 22.06.2016 - 10:31:25
01
spristupnenie maju aj medzi hlavnymi bodmi ich vizie:

i.imgur.com

...naozaj v tom nevidim nic "extremisticke"
Zobraziť komentár 22.06.2016 - 10:45:34
01
1) tvrdiť, že čo i len 1m2 na Slovensku môže byť neovplyvnených ľudskou činnosťou je utópia. Toľko k "prirodzeným procesom". Bezzásahovosť je sama o sebe v stredoeurópskych pomeroch diskutabilná, ale dajme tomu. Na to však nadväzuje 2) musia existovať nárazníkové zóny aby v čo najmenšej miere dochádzalo k ovplyvňovaniu hospodárskych a bezzásahových území. Tieto totiž majú navzájom negatívny vplyv a to obojsmerne, takže zjednodušenie na dve zóny je naozaj extrémne. 3) Veľkosť 3-5000 ha je nedostatočná ak sa bavíme o plnohodnotných ekosystémoch a vo VLKu to veľmi dobre vedia, čiže myslia aj na druhovú ochranu okrem územnej a tým sa zrazu zo "zásahového" územia stáva územie s množstvom obmedzení. 4) zrejme tieto obmedzenia sa skrývajú pod abstraktným pojmom "spoločenské zmluvy záujmových skupín obyvateľov" 5) Ak vychádzame z predpokladu, že bezzásahovými by boli najvzácnejšie ekosystémy, tak pustiť tam voľný pohyb ľudí by bolo prudko kontraproduktívne, keďže väčšina ľudí absolútne nepozná zásady správania sa v prírode, nepozná rastliny a živočíchy a hlavne im je úplne u prdele či rozdupú nejakú rosičku kvôli ktorej tam bolo to územie zriadené. Čiže z tohto návrhu vyplýva že: a) je to čistý populizmus, b) občanmi sa rozumejú členovia VLKu, c) za bezzásahové zóny určíme najmenej hodnotné územia a na "zásahových" v ktorých bude pohyb verejnosti obmedzený budeme reálne chrániť takmer všetko.

Neviem ako tebe, ale mne sa to zdá dosť extrémistické. Treba posudzovať veci v súvislostiach a nie jednotlivo. Preto ani nehovorím, že všetko čo má za cieľ Vlk a podobné spolky je zlé. Čo mi vadí úplne najviac je neústupčivosť a neschopnosť jednať inak ako všetko alebo nič. Takto je z toho väčšinou nič a konflikty pokračujú na škodu všetkým.
Zobraziť komentár 22.06.2016 - 11:52:33
01
myslim ze tam vidis len to, co tam chces vidiet - a utopiou je podla mna skor predstava ze cele Slovensko sa teraz zacne predierat v nejakych bezzasahovych lesoch len preto, lebo tam maju odrazu povoleny pristup - ti, ktori tam silou mocou chcu ist, tam chodia aj dnes, a zvysok populacie si vystaci so znacenymi turistickymi trasami a existujucimi chodnikmi
Zobraziť komentár 22.06.2016 - 12:23:18
01
zvyšok populácie si vystačí tak ako aj doteraz s nákupnými centrami :D
Zobraziť komentár 22.06.2016 - 12:25:51
04
Čo presne je to "bezzasahove"
Zobraziť komentár 22.06.2016 - 12:35:59
00
nečítal si tú ich PR stránku ktorou sa diskusia začala? žiadna ťažba žiadne odpratávanie žiadne čistenie
Zobraziť komentár 22.06.2016 - 12:49:40
00
Takže po nejakej veternej kalamite sa les stane nepriechodny (o biku ani snívať), bo chodníky budú zavalane. A taky požiar sa asi tiež nebude hasiť, ved je to prirodzený jav....
Zobraziť komentár 22.06.2016 - 12:59:33
02
presne tak
koniec koncov neviem ako ste prišli na to že tam môžete bikom ... oni hovoria len o peších
Zobraziť komentár 22.06.2016 - 13:03:23
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Prilby a okuliare / Okuliare)
keyboard_arrow_up