Lokalizácia
Formulár sa odosiela
pre mna to je nepochopitelne ako sa moze toto stat. ked si nie som isty co to je tak tam predsa nebudem strielat.
za kazdu cenu ziskat nejaku trofej alebo sa aspon pochvalit ulovkom ci naplnit mrazak. inak si to vysvetlit neviem.
Zobraziť komentár 26.11.2014 - 13:01:58
00
a možno to nebolo omylem :) viete .. obrábal mu jeho milenku možno :)
Zobraziť komentár 26.11.2014 - 13:03:28
00
Smutne je, ze sa taketo este stale stava aj po tolkych pruseroch.
Kde je to ucenie sa na cudzich chybach?
Zobraziť komentár 26.11.2014 - 13:07:12
00
... ze by este stale v zahranici? Aspon doma malokedy sa stretavam s poucenim sa.
Zobraziť komentár 26.11.2014 - 16:42:59
01
mozno si povedal ze konecne zacne lovit skodnu...a prve co ho napadlo bol jeho kolega...
Zobraziť komentár 26.11.2014 - 16:50:14
07
pridám sem aj ja moje skúsenosti s našimi poľovníkmi, keďže som bol minule označený, že mám na nich *****. názor.

prvá negatívna skúsenosť bola keď som pred pár rokmi venčil psa po lúkach a keďže bolo mokro, tak som si na ten účel zobral radšej malú motorku ako bicykel, pes sa mi samozrejme rozbehol po srne, na nešťastie tam zrovna kúsok ďalej boli poľovníci, ktorí to videli. pes to po chvíli vzdal a vrátil sa ku mne, chcel som sa nenápadne vypariť, ale začali na mňa pískať tak som šiel k nim... jeden bol ok, ten sa pýtal na psa či je to šteňa a tak a druhý bol maximálne arogantný..mal reči ako že mám šťastie, že som sa vrátil... a že sa mám radšej učiť ako chodiť von a pod..

ďalšia skúsenosť bola taká, že som bol v zime na prechádzke a na lúke (cca 400m od domov) som našiel asi tak 80kg diviaka, ktorý bol položený na chrbáte a bol rozrezaný a roztvorený.. fakt príjemný pohľad... tak som to nafotil a poslal som mail tomu arogantnému poľovníkovi, lebo som sa neskôr dozvedel že je to predseda poľovníckeho združenia...kde som ho žiadal, aby si takú nechutnosť odstránili, samozrejme že sa nič nestalo, v ten rok bola slabá zima tak to tam krásne hnilo až do jari... inak že im to slúžilo ako návnada na líšky.

tento predseda s obľubou vypisuje do miestnych dedinských novín, a veľa krát som sa v tom našiel, že im akože cyklisti, turisti a vlastne všetci ostatní okrem nich plašia zver... hlavne, že hitom posledných rokov je že každý jeden poľovník si doviezol z vrakoviska zo západu nejakú olejničku 4x4 a inak ako na týchto autách ich už nevidíte (kde sú tie časy keď poľovníctvo bolo aj o drine v podobe zimného zakrmovania v podobe brodenia sa v metrovom snehu s nošou sena na chrbte..) inak každý poľovník má väčšinou riadnu nadváhu, takže ťažko od takých ľudí čakať, že pochopia niečo také ako je šport... dokonca si myslím, že si aj myslia že som na tom bicykli so psom chodil pytlačiť, nie športovať..
inak čo si myslíte že plaší viac zver, tie ich vybehané vraky alebo bicykel? u nás teda na každom výjazde stretám zo zvery akurát tak srnu a tie ma po čase začali mať totálne na háku, maximálne dvihla hlavu pozrela sa a zasa sa venovala konzumácii... samozrejme, že sem tam aj pobehli, ale aspoň mali tréning :D

ďalšia taká skúsenosť bola, že sme u nás na ulici vedľa susedovho domu našli zdochnutú líšku, tak sme im to nahlásili, tvárili sa že oni s tým nič nemajú a že ju máme zakopať... no už som letel kopať tú zmrznutú zem... asi za dva dni sa však uráčili prísť, líšku hodili do auta a išli ju zaviezť cca pol kilometra ďalej do priekopy...a bolo to vyriešené... však čo keby náhodou bola besná a riešili by to oficiálne tak ako by sa malo, to by im zakázali potom loviť...

no a tento rok som šiel tiež tak so psom, ešte som len odbočil z asfaltky, keď sme sa obaja zľakli výstrelu, tak som sa otočil a po pravej strane boli poľovníci a strieľali stojac pri aute, len podotýkam, že to auto mali ani nie 100m od obývanej osady. no šiel som ďalej... v polke výjazdu som však utrhol pätku a vracal som sa teda tlačiac bicykel, psa som si nechal behať na voľno popri mne, išiel som po lúke a počujem ako ktosi píska, tak som sa otočil a na konci lesa vidím polovníčku, ako mi ukazuje že mám vypadnúť... neskôr som sa dozvedel, že tu mali kohosi na hosťovaní a nutne potrebovali niečo streliť.. ale je to strašne super keď vás niekto cudzí obmedzuje a vyháňa ešte z miest, ktoré do znárodnenia patrili vašim predkom

ešte by som mohol písať veci, ako úspešne pre svoju lenivosť stiahli všetku zver (najmä diviakov) z lesov až k domom, pretože im nechajú doviesť vlečku silážu kúsok za domy, aby za nimi nemuseli ďaleko chodiť... takže aj ich zásluhou diviac stratili plachosť a robia ľuďom obrovské škody v záhradách sa sadoch, kde keď prejdú tak to vyzerá ako keby to traktor rozoral.

Záverom len napíšem, že nemám absolútne nič proti poľovníctvu ako takému, ale len za predpokladu že sa toto povolanie vykonáva s určitou noblesou, ktorá by k tomu mala patriť a v medziach poľovného zákona. nie tak ako to je u nás že si kúpi monterkové maskáče miesto uniformy, vozí si tú veľkú riť v nejakom vraku bez potrebných dokladov za účelom mať doma plné mrazáky a svoje ostatné povinnosti si neplnia.
Zobraziť komentár 26.11.2014 - 18:04:59
016
Mozno ta prekvapim ale mal som jednu debatu s polovnikom na temu plasenia zvery a povedal mi, ze clovek, cyklista, terenne auto, traktor, motorova pila zver neplasia. Odbehnu lebo im to nieje prijemne ale niesu splasene, jedine co naozaj plasi zver na beh o zivot su motorky ktore sa okrem hluku rychlo pohybuju co zver desi.
Ja na to odbornik niesom ale logiku to ma, ked je to aj hlucne ale pomale tak sa z toho nedesia.
Zobraziť komentár 26.11.2014 - 19:10:31
02
tak je to možné, osobnú skúsenosť ale nemám, keďže som nikdy nemal terénu motorku.. to čo som za mlada jazdil na simsone alebo pionieri, tak ten im žiadne splašenie nespôsoboval.. ale viem si predstaviť že keď vybehne nejaká parta 10 motorkárov tak to pre tú zver môže byť riadny horor. ale tak to už by bolo zasa do inej témy či takéto motorky patria do lesa alebo nie.
Zobraziť komentár 26.11.2014 - 20:01:24
00
Ja si myslim ze sucastou zivota divej zveri je nie len plasenie ale aj prenasledovanie dravcom. Cyklista neprenasleduje zver len ju obcas moze vyplasit, takze nic neprirodzeneho.
Zobraziť komentár 26.11.2014 - 20:03:05
05
Bikejoring: pekne, az na to, ze vjazd motorovym vozidlom na lesny pozemok je trestny cin , vodenie psa do lesa je zakazane a nahananie zveriny psom je tusim tiez trestny cin, ci nieco take. Takze ak by henti polovnici postupovali tvrdo podla zakona, tak mas psa zastreleneho a ty dostanes paradny flajster za tu motorku :D
Zobraziť komentár 27.11.2014 - 07:33:43
00
lto On niekde spominal les? Zivot na kopaniciach pod Javorinou nie je ako v Peetrzke ;)
Bikejoring Nespominal si niekde, ze aj tvoj otec je polovnik? (mozno predseda :) ) Doma ziadne spory?
Zobraziť komentár 27.11.2014 - 07:45:50
00
lto bolo to na lúke a nie v lese. a aj keby to bolo v lese tak čo s tým majú poľovníci? to nie sú ich lesy a ani ich nemajú v správe. inak o tom som ešte nepočul že sa nesmie chodiť so psom do lesa, ale ani na bicykli by sa nemalo mimo cesty..

Palo TT určite nie, to si s niekym pletieš :)
Zobraziť komentár 27.11.2014 - 08:15:17
00
Na poľovačke boli traja. Poškodený bol najstarší. Všetci v lese pracovali, poľovali, žili s lesom. Od malička. Vysokoškolsky vzdelaní v obore. Takže žiadni sviatoční poľovníci. A predsa sa stalo....Strelec vystrelil a trafil poškodeného rovno do krku. (ktovie čo bolo počuť....chrčanie?).Nevedel koho trafil. Išiel ku chate po auto, povedal že strelil diviaka. No a po príchode na miesto.....
Zobraziť komentár 27.11.2014 - 08:18:03
00
Palo TT určite nie, to si s niekym pletieš :)

Veru aj sa mi zdal tvoj nazor az prilis triezvy na to, aby si mal v rodine polovnika.
Zobraziť komentár 27.11.2014 - 08:39:41
00
Bikejoringja viem, ze luka, ale imho to tiez bude patrit do lesneho pozemku. Lucne porasty su tak klasifikovane /edit: zle napisane, nie lucne porasty :tmi: ale lesne porasty mozu byt klasifikovane, aj ked je to uz luka :D/. Ono neber to tak, ze sa o nieco snazim, len vysvetlujem, ze tu existuje aj iny pohlad, sice PaloTT si mysli, ze nie, ale to je jeho problem :). Polovnici s tym praveze maju dost... lebo je to prave polovny zakon, teraz to asi trochu menili, ale obmedzenia tam su celkom urcite.
povodne bolo v zakone toto:
§ 29 Práva a povinnosti člena poľovníckej stráže
(1) Člen poľovníckej stráže je pri plnení úloh podľa tohto zákona oprávnený:

pôvodné znenie:
f) usmrtiť v poľovnom revíri psa vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšie trvale obývaného domu alebo psa, ktorý hľadá alebo prenasleduje zver, alebo sa k nej plazí; to sa nevzťahuje na poľovníckeho psa
nové znenie:
f) usmrtiť v poľovnom revíri voľne sa pohybujúceho psa vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšej pozemnej stavby to sa nevzťahuje na poľovníckeho psa a na psa, ktorý má nasadený obojok alebo prsný postroj, pričom tieto musia byť vo výraznej farbe odlišnej od farby jeho srsti.

Cize preto pisem, ze ti polovnik moze odstrelit psa na zaklade zakona :)

Naposledy upravil lto dňa 27.11.2014 - 09:21:20, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 27.11.2014 - 09:06:14
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Prilby a okuliare / Okuliare)
keyboard_arrow_up