ano suhlasim samoregulacia je najlepsia ,ale funguje len tam, kde do krajiny atd. nezasiahol clovek,ideaal,kolko takych miest o dostatocnej ploche este existuje a konkretne na slovensku? a tam kde zasiahol je uz samoregulacia narusena druhovo ,zmenou klimy atd. a uz to jednoducho samoregulovat nejde...
zdroje su vycerpatelne kazdy dychame atd. a svojim zivotom zanechavame tzv ekologicku stopu,jete maso ? kvoli vam niekto to zviera zabije a casto za omnoho horsich podmienok ,ako maju tie divozijuce... najvacsia iluzia cloveka je nevinnost...keby sme sli do dosledkov ...aj rastliny su zive a citia atd....uz len svojou existenciou miname zdroje...
clovek co zabije zviera zotne strom atd. moze mat prirodu rad,vie z nej cerpat, ale pokial si uvedomuje ,ze je len jej sucastou a od nej zavisly...precitajte si jacka londona ,alebo "z polovnickej kapsy...mozno trochu porozumiete takemu cloveku...lahko je odsudit na zaklade povrchneho pohladu ,tak ako aj niektori z nich odsudzuju nas ...ludia robia rozne veci a vsetky robia "LEN ludia" ,ako ja a vy ,tak sa treba na vsetko trosku triezvo divat a nehladat vsade co mne nevyhovuje nieco zle a nenormalne...
podotykam ,nie som polovnik ani nepracujem v suvisiacej sfere...len si uvedomujem ze "do jaskyne" sa mi uz nechce ,ale bez prirody tiez nechcem a nedokazem zit ...