Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Skor by som povedal, ze striktne skatulkovanie nie je korektne. Vies kolko ludi poklada bikerov z arogantnych debilov, len preto, ze aj takych mame medzi sebou? Ono totiz ti slusni obvykle nevytrcaju.
Zobraziť komentár 27.11.2014 - 19:58:32
06
ti bajkeri aspon nemieria so zbranou na ostatnych navstevnikov lesa. ok uznavam, ze aj tak mozu pri divokej jazde prizabit turistu, ale stale sa to neda porovnat s nejakym flintosom ktory pali po vsetkom co sa v hustine suchne.
Zobraziť komentár 27.11.2014 - 20:04:13
00
porovnavas s nejakym, alebo s kazdym?
Zobraziť komentár 27.11.2014 - 20:11:14
00
Ja nie som polovnik, som rybar, Myslim si že normalny s uctou k rybam a prirode. Poznam vela rybarov ktorym ide len o maso a zabiju vsetko co chytia ale mnoho a myslim cim dalej viac je tych ktory dokazu zdolanu rybu pustit. To iste plati o hubaroch co rozkopavaju huby co nezbieraju. Takze nie je to o polovnikoch,rybaroch ,hubaroch....... Je to vzdy o ludoch.
Zobraziť komentár 27.11.2014 - 21:25:32
08
iron.hide je pravda, ze polovnictvo, kedze ide o pocit moci a moznost zabijat je asi najlukrativnejsia panska zabavka mocnych alebo tych, co sa nimi chcu stat, ale nehadz do jedneho vreca tychto ludi s tymi polovnikmi, ktori su naozaj klasickymi polovnikmi tak, ako boli donedavna chapani. Je ich myslim pomerne dost a tiez su utlacani prave touto mafiou. Ale i tak .. kazdy zmareny zivot je tragedia a ty nemozes a nemas pravo ani posudzovat ani sudit cloveka , maximalne tak to, co vyvadza. Je to velmi zly postoj, daj na moje slova :) Nenavist k ludom nevedie k nicomu dobremu.
edit: stretol som polovnikov, ktori ma chceli zmlatit aj takych, ktori ma pekne pohostili, az som ledva odisiel :lol: .. ovsem stretol som aj arogantnych ludi na bicykli :) Skus sa povzniest nad tym, co ti vadi, nevyhladavaj konflikty a snaz sa najst dobru stranku na cloveku.
Zobraziť komentár 28.11.2014 - 08:49:47
08
pokial sa dodrzuju polovnicke tradicie tak polovnictvo je nadherna zaluba. odkedy bolo vynajdenych par veci ako su puskohlady, nocne videnia a hlavne mraznicka :D to islo dole vodou.
Zobraziť komentár 28.11.2014 - 09:00:54
02
Hm, zvláštny prejav lásky k prírode - zabíjanie.
Zobraziť komentár 28.11.2014 - 11:51:14
00
Je lahke dat ich do jednej skatule a su v nej hajnici, lesny hospodari a lovci co vacsine lezia v zaludku. Lovci su tiez dobri aj arogantni ale ako pri vsetkom sa vravi len o zlom, dobre nikoho nezaujima.
To zabijanie je sice ociernovane ale je potrebne (samozrejme regulovane). "zabi bobra, zachranis strom" ;)
Zobraziť komentár 28.11.2014 - 16:26:23
00
Človekom riadená regulácia zveri je nezmysel, ktorý sa môže opakovať donekonečna a celkové počty zvierat sa nikdy nezregulujú, resp. zregulujú sa iba na krátky čas. Najlepším regulátorom je samotná príroda bez zásahu človeka, v ktorej prežijú len tí najsilnejší jedinci, ktorí si dokážu zaobstarať dostatok potravy. Poľovnícke revíry na Slovensku sú ako chovné stanice, pravidelne sa v nich zver prikrmuje aj keď to nie je potrebné s cieľom, aby počty zveri boli čo najvyššie, aby bolo celoročne čo regulovať.
Zobraziť komentár 28.11.2014 - 17:30:33
06
presne tak, následkom čoho sa jeden druh premnoží, konkrétne u nás napríklad diviaky a potom ničia iné druhy napríklad bažanty, tým že im vyžerú hniezda.. každopádne by to bol zaujímavý experiment keby sa to nechalo len tak, nech si to príroda reguluje sama, ale asi by to tiež nebolo najlepšie riešenie, keď sa to porovná s niektorými lesmi, ktoré sa nechali len tak bez zásahu, tiež to nie je celkom ono.
Zobraziť komentár 28.11.2014 - 17:39:22
00
Príroda to určite ureguluje dobre. Problém je, že jej to trvá oveľa dlhšie, ako sú ľudia ochotní čakať.
Proste človek to chce mať vyriešené hneď, pričom dĺžka ľudského života je z hľadiska mnohých prírodných procesov zanedbateľná.
Zobraziť komentár 28.11.2014 - 19:18:55
02
Skor ide o ine - lesy su "hospodarsky" priestor (teda, pokia to nie je nejaky najvyssi stupen ochrany, aspon teda v teorii..), tak ako sa "pestuje" a tazi drevo, tak sa "pestuje" a "tazi" aj zver..
Zobraziť komentár 28.11.2014 - 20:12:18
00
ano suhlasim samoregulacia je najlepsia ,ale funguje len tam, kde do krajiny atd. nezasiahol clovek,ideaal,kolko takych miest o dostatocnej ploche este existuje a konkretne na slovensku? a tam kde zasiahol je uz samoregulacia narusena druhovo ,zmenou klimy atd. a uz to jednoducho samoregulovat nejde...

zdroje su vycerpatelne kazdy dychame atd. a svojim zivotom zanechavame tzv ekologicku stopu,jete maso ? kvoli vam niekto to zviera zabije a casto za omnoho horsich podmienok ,ako maju tie divozijuce... najvacsia iluzia cloveka je nevinnost...keby sme sli do dosledkov ...aj rastliny su zive a citia atd....uz len svojou existenciou miname zdroje...

clovek co zabije zviera zotne strom atd. moze mat prirodu rad,vie z nej cerpat, ale pokial si uvedomuje ,ze je len jej sucastou a od nej zavisly...precitajte si jacka londona ,alebo "z polovnickej kapsy...mozno trochu porozumiete takemu cloveku...lahko je odsudit na zaklade povrchneho pohladu ,tak ako aj niektori z nich odsudzuju nas ...ludia robia rozne veci a vsetky robia "LEN ludia" ,ako ja a vy ,tak sa treba na vsetko trosku triezvo divat a nehladat vsade co mne nevyhovuje nieco zle a nenormalne...

podotykam ,nie som polovnik ani nepracujem v suvisiacej sfere...len si uvedomujem ze "do jaskyne" sa mi uz nechce ,ale bez prirody tiez nechcem a nedokazem zit ... ;)
Zobraziť komentár 28.11.2014 - 20:18:43
07
V sucasosti je cela europa tak preludnena a osidlena, ze priroda si uz sama neporadi. Zver ma malo teritorialneho uzemia na to aby to fungovalo a nakoniec by to dopadlo vyhynutim slabsich druhov. V kratkosti povedane ludstvo pohnojilo co sa len dalo a priroda by to dokazala napravit sama iba ak by sa podarilo poriadne zredukovat stavy skodnej teda ludi. Niektore druhy by bez zasahov cloveka uz neboli a ine druhy sa vdaka zasahu cloveka tak premnozili, ze vytlacaju povodne druhy co sa inde nevyskytuju. (naozaj niesom taky mudry, mam to zdakeho dokumentu)
Zobraziť komentár 29.11.2014 - 14:20:46
02
tito tomu nasadili korunu :rofl: :rofl:

http://play.iprima.cz/vinari/vinari-14
Zobraziť komentár 01.12.2014 - 10:10:30
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Prilby a okuliare / Okuliare)
keyboard_arrow_up