samozrejme ked sa musi merať teplota hodinky sa musia z ruky dole, v tomto pripade bolo asi -12 ,aj vyškomer pracuje barometricky niekedy sa trafi aj celkom presne ale vychylka ktoru som pozoroval bolo aj ´plus minus 30m
Wow, na aku snobsku temu som narazil , skoro ako o nozoch , uz len ta o kave mi chyba, ze rasto?
Moje prve analogove kvarcky Certina. Po rokoch sluzby som sa rozhodol pre DIY facelift: odstranenie zlatenia, prebrusenie, prelestenie a vymenu sklicka za zafirove. No a konecny vysledok na konci. Daroval som ich synovi...
Edit: Bohuzial sa mi nepodarilo chronologicky vlozit obrazky do textu, tak len na zaver.
... a tym sa to zacalo (vid prispevok vyssie).
Ako student strednej skoly som sa chodil pozerat do vykladu klenotnictva na Longinesy, ktore mali deklarovanu presnost 1 min. za 5 rokov, ale cenovo boli pre mna uplne nedostupne. Ako dospely som si na to raz spomenul a rozhodol sa patrat, ci nejake neobjavim, lebo sa uz davno nevyrabaju. Vela citania na Watchuseek, aby som sa zorientoval. Potom trpezlive hladanie na eBayi. Podarilo sa. Novsi model, vek 10 rokov v case kupy, Longines Conquest VHP Perpetual 200m - teplotne kompenzovane, vecny kalendar, lithiova baterka na 10 rokov, uzivatelsky kalibrovatelna presnost. Nasledovala "drobna" restauratorska praca. Dalej hovoria fotky.
presne som to tiez chcel napisat, prilisna starostlivost o quarzky
Nie je quartz ako quartz, niektore su HAQ (High Accuracy Quartz), dnes sa vyskytuju aktualne modely len celkom ojedinele, Longines uz viac nie (robi este Breitling, Certina DS-2, Christopher Ward COSC, Grand Seiko, Citizen Chronomaster, ... ?) .
Aktualna odchylka po 12 mesiacoch od poslednej kalibracii a nastavenia 0.1s bez externej synchronizacie, podrobnosti v grafe. Som spokojny, urcite to stalo za to .
Dalsi ulovok, tentokrat v bielom, 7 rocne. Povodny stav a po restauracii. Presnost nizsia ako u ciernych, -4.6s po 21 mesiacoch. Bolo by ich treba viac nosit alebo prekalibrovat .
presne nepresne, stale su to "digitalky" ...aj ked pekneee, keby chcem presne ukazovatele casu, kupim Seiko GPS Solar
Hodinky s externou synchronizaciou ci uz DCF alebo GPS ma nezaujimaju, to nie je ono. Okrem toho DCF hodinky na horach (dolinach) sa nechytia, GPS maju zase velku spotrebu, vstavany akumulator s obmedzenou zivotnostou a pod. Ked by som si mohol vybrat, tak Grand Seiko Spring Drive, ale to sa posuvame inde (napr. par riadkov nizsie).
pekna pracicka...este by to chcelo vymenit quartzky za automaty
Jaj Matus, bezne mechaniky maju +/- 30s za den, COSC mechaniky -4/+6 s za den (plus dalsie dovolene odchylky v jednotlivych polohach a ine parametre). Tvoj Longines automat je nesmierne presny, ale ved som este neskoncil . Maurice Lacroix Miros Diver Automatic COSC, po dostelovani +1s/den. Bohuzial nemam fotku aj na kozenom remienku, ako ich v lete nosim.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
mal som ich, predal som ich
foto z roku 2010
Moje prve analogove kvarcky Certina. Po rokoch sluzby som sa rozhodol pre DIY facelift: odstranenie zlatenia, prebrusenie, prelestenie a vymenu sklicka za zafirove. No a konecny vysledok na konci. Daroval som ich synovi...
Edit: Bohuzial sa mi nepodarilo chronologicky vlozit obrazky do textu, tak len na zaver.
Ako student strednej skoly som sa chodil pozerat do vykladu klenotnictva na Longinesy, ktore mali deklarovanu presnost 1 min. za 5 rokov, ale cenovo boli pre mna uplne nedostupne. Ako dospely som si na to raz spomenul a rozhodol sa patrat, ci nejake neobjavim, lebo sa uz davno nevyrabaju. Vela citania na Watchuseek, aby som sa zorientoval. Potom trpezlive hladanie na eBayi. Podarilo sa. Novsi model, vek 10 rokov v case kupy, Longines Conquest VHP Perpetual 200m - teplotne kompenzovane, vecny kalendar, lithiova baterka na 10 rokov, uzivatelsky kalibrovatelna presnost. Nasledovala "drobna" restauratorska praca. Dalej hovoria fotky.
Nie je quartz ako quartz, niektore su HAQ (High Accuracy Quartz), dnes sa vyskytuju aktualne modely len celkom ojedinele, Longines uz viac nie (robi este Breitling, Certina DS-2, Christopher Ward COSC, Grand Seiko, Citizen Chronomaster, ... ?) .
Aktualna odchylka po 12 mesiacoch od poslednej kalibracii a nastavenia 0.1s
keby chcem presne ukazovatele casu, kupim Seiko GPS Solar
Hodinky s externou synchronizaciou ci uz DCF alebo GPS ma nezaujimaju, to nie je ono. Okrem toho DCF hodinky na horach (dolinach) sa nechytia, GPS maju zase velku spotrebu, vstavany akumulator s obmedzenou zivotnostou a pod. Ked by som si mohol vybrat, tak Grand Seiko Spring Drive, ale to sa posuvame inde (napr. par riadkov nizsie).
Jaj Matus, bezne mechaniky maju +/- 30s za den, COSC mechaniky -4/+6 s za den (plus dalsie dovolene odchylky v jednotlivych polohach a ine parametre). Tvoj Longines automat je nesmierne presny, ale ved som este neskoncil