Páni môžete mi vo vašej búrlivej diskusii prosím odpovedať na moju otázku z predchádzajúcej strany? Ďakujem
pri automatoch je naozaj velky rozptyl..napr. moje maju cosc a vyzera to ako by sli od zaciatku presne (tj. od marca 2014). O dva roky starsie MauriceLacroix s eta 2836-2 (asi najbeznejsi automat day/date s 37hod rezervou) su na tom trochu horsie....ale zas mnohi co maju napr. Tissoty s tou etou 2836-2 ju nevedia vynachvalit.
sice boli presne, ale az prilis oblekove. a aj ked sa mi pacili, rozhodol som sa vybrat si nejake univerzalne ktore mozem dat aj k obleku a aj napr k mikine kazdy den do prace...
:
Ved nemusis mat jedny! Mensie (t.j. Longines) nosim od jesene do jari, lebo sa dobre skryju pod rukav kosele. ML automaty s dalsimi potom od jari do jesene ku kratkemu rukavu. Neviem, ci moj vyber bol taky dobry, ale nemam potrebu uz dalej menit (zatial...). Ved to nejazdi na rozdiel od biku .
zdravim pani, hodinky je velmi dobrs tems minuly rok som si splnil svoj davny sen a kupil Omega planet ocean 600m Co-axial chronograph 45.5mm , tesil som sa z nich asi 3 mesiace a potom ma presla trpezlivost z neustalym natahovanim a staranim sa o ne. aj ked presnost bola podla COSC celkom v pohode 3sec denne smerom dopredu, ale kym som zistil kde a ako maju byt ulozene trvalo mi to skoro 2mesiace. Myslel som si ze odiny na cely zivot . po 8 mesiacoch som ich po dlhom rozmyslani dal prec ( sice som uletel celkom slusny Full), ale v konecnom dosledku som spokojny a nemam ziadne starosti s natahovanim a sledovanim casu. preto som si teraz zabezpecil certiny DS Podium Precidrive a este jedny ku koseli Certiny Caimano a ziadne starosti a presnost uz nieje treba sledovat. a k bicyklu casio G-shock
Roman74Hmmm ... nie su Omega Planet Ocean Co-axial chronograph self-winding automat? Ake teda problemy s natahovanim? Presnost mechanik je rozna, zavisi od kvality strojceka (nastavenia daneho kusa), kondicie (namazanie) a sposobu nosenia, napr. hodinky nedavam dolu z ruky ani na noc. Je dobre, ak sa da strojcek "jednoducho" (teda aj doma) regulovat, co Omega co-axial strojceky bohuzial zrovna nie su (protilahle skrutky na balance wheel). Mam skusenost, ze dobre mechaniky po zregulovani idu -1s po 8 dnoch, odchylka medzi 2 po sebe iducimi dnami nie je vacsia ako par desatin sekundy, max. odchylka za 8 dni -1.2s. Idealne, keby to tak bolo do plusu. Btw, nepredaval by som Omegy...
Certina Precidrive ma TC ETA strojcek (thermo-compensated), takze Ti pojdu velmi presne (tusim spec. vyrobcu je +/- 15s/rok) a urcite sa daju este uzivatelsky kalibrovat na vyssiu presnost ako vsetky TC ETA strojceky. Moje hodinky s TC ETA po kalibracii idu +0.6s po 14. mesiacoch resp. ine +2.3s po 24 mesiacoch, a sli by este lepsie, keby som ich mohol mat stale na ruke.
PeterG ano jasne ze to su automaty, ale to neznamena ze ich netreba natahovat, bay boli v 100% stave natiahnutia aspon 1x za den. ak by som bol clovk , ktory v praci nesedi za compom, ale neustale niekde chodil a hodiny by boli v pohybe, aj tak by ich bolo treba dotiahnut. polmesiac sluzi len take ''udrziavanie'' natahu. tak som sa aj docital a bolo mi aj povedane. preto som sa aj tak rozhodol, ze pojde prec. kazde rano odskrutkovat a natiahnut cca do roka 330x odkrutit a zakrutit tiez nieje bohvieco na zavit a aj samostatny material . dlhsie som hladal slusnejsie '' myslim strojcekovo'' aby boli kvalitnejsie,presnejsie ako tak vyzerali a rozhodol som sa pre Certiny.
pred omegamy som mal Edox Class1 a tie boli tiez velmi dobre, ale posunul som ich kamosovi, aby sa mi doma nerobila jedna kopa. a raz za dva mesiace siom nesedel pri pretacani datumovky. mal som aj ine vyhliadnute , ale Longines Admirali chrono, len u nas ich nide nemali a musel by som cakat a to sa mi nechcelo a Tag Heuer-i maju male puzdro (aspon tie v tej prijatelnejsej cenovej kat.)
PeterG ano jasne ze to su automaty, ale to neznamena ze ich netreba natahovat, bay boli v 100% stave natiahnutia aspon 1x za den. ak by som bol clovk , ktory v praci nesedi za compom, ale neustale niekde chodil a hodiny by boli v pohybe, aj tak by ich bolo treba dotiahnut. polmesiac sluzi len take ''udrziavanie'' natahu. tak som sa aj docital a bolo mi aj povedane... kazde rano odskrutkovat a natiahnut cca do roka 330x odkrutit a zakrutit tiez nieje bohvieco na zavit a aj samostatny material...
Veruze netreba, netreba, a este raz netreba! Vobec nie! A sedim za kompom cely den a este aj cely vecer (ale v noci nedavam dole z ruky, takze sa tiez natahuju) Stalo sa Ti, ze by Ti bez natahovania zastali? Btw, ked uz si sa teda docital ... a nedocital si sa, ze automaty su vlastne stale v stave blizke plneho natiahnutia?
nebudem sa hadat , ale treba ich natahovat. v noci mas ruku bez pohybu a tym, ze sa parkrat v noci pretocis nemeni nic na veci. rukou by si musel vela krat zatrepat aby si ich mal dobre natiahnute a od toho sa odvija celkovy chod a presnost hodiniek .6 tyzdnov som sledoval v akom stave pokila ich nemam na ruke musia byt ulozene. na jednom boku , na druhom boku, sklickom dolu , sklickom hore, aby som zistil kedy je najmensia odchylka v presnosti a bol som prekvapeny kolko sekund za den sa ukaze. ja s hodinami uz nespavam , to ma bavilo ked som mal 20. teraz si ich pekne odlozim. skus pozriet http://hodinarskymagazin.sk/hodinky-pod-lupou-presnost-hodiniek/
nebudem sa hadat , ale treba ich natahovat. v noci mas ruku bez pohybu a tym, ze sa parkrat v noci pretocis nemeni nic na veci. rukou by si musel vela krat zatrepat aby si ich mal dobre natiahnute a od toho sa odvija celkovy chod a presnost hodiniek .6 tyzdnov som sledoval v akom stave pokila ich nemam na ruke musia byt ulozene. na jednom boku , na druhom boku, sklickom dolu , sklickom hore, aby som zistil kedy je najmensia odchylka v presnosti a bol som prekvapeny kolko sekund za den sa ukaze. ja s hodinami uz nespavam , to ma bavilo ked som mal 20. teraz si ich pekne odlozim. skus pozriet http://hodinarskymagazin.sk/hodinky-pod-lupou-presnost-hodiniek/
cau Roman, ja tiez sedim za kompom cely den prevazne, ale nikdy automaty nenatahujem, mam paneraiky s cosc-om a tie slapu super pokial ide o presnost, okrem toho mam este jedny svajciary s eta 2836-2 strojkom a tie odpocivaju vo winderi ktory ich natahuje, urcite by som automat nenatahoval kvoli presnosti manualne, ale radsej to nechal na winder, ktory simuluje pohyb ludskej ruky a urovne intenzity si mozes vybrat sam.
ahoj Maros, aj som rozmyslal nad winderom, ale stale som to len oddaloval aodaloval az ho teraz nepotrebujem. aj som skusal , ze strojcek nenatiahnem, ale vzdy sa to prejavilo na vacsom meskani. ked som natiahol tak den bol -3sec pravidelne, co je podla cosc stale ''vyborne'', ale to uz bola taka choroba sledovat to a prestavovat. som sa aj utesoval ze ''investicia'' a potom akoze deti zdedia, ale uz ma to nebavilo
ahoj Maros, aj som rozmyslal nad winderom, ale stale som to len oddaloval aodaloval az ho teraz nepotrebujem. aj som skusal , ze strojcek nenatiahnem, ale vzdy sa to prejavilo na vacsom meskani. ked som natiahol tak den bol -3sec pravidelne, co je podla cosc stale ''vyborne'', ale to uz bola taka choroba sledovat to a prestavovat. som sa aj utesoval ze ''investicia'' a potom akoze deti zdedia, ale uz ma to nebavilo
ja mam paneraiky a dost tazko sa tam na sekundu odhaduje presnost, cize kym minutovka neulietava oproti casu v radiu alebo na mobile tak som spokojny. moje pam104 maju cosc certifikat a po dvoch rokoch zatial velka spokojnost. maurice lacroix co v nich mam eta 2836-2 vsak nevedia drzat natah ani tych 24hodjn po zlozeni z ruky, aj som ich daval na servis, vraj im ale nic nie je, pricom mali by drzat natah cca 37hod, mne by stacilo aj nieco cez 24 keby vedeli udrzat....inak nejake sekundy moc neriesim, nie som ten typ.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pri automatoch je naozaj velky rozptyl..napr. moje maju cosc a vyzera to ako by sli od zaciatku presne (tj. od marca 2014). O dva roky starsie MauriceLacroix s eta 2836-2 (asi najbeznejsi automat day/date s 37hod rezervou) su na tom trochu horsie....ale zas mnohi co maju napr. Tissoty s tou etou 2836-2 ju nevedia vynachvalit.
:
Ved nemusis mat jedny! Mensie (t.j. Longines) nosim od jesene do jari, lebo sa dobre skryju pod rukav kosele. ML automaty s dalsimi potom od jari do jesene ku kratkemu rukavu. Neviem, ci moj vyber bol taky dobry, ale nemam potrebu uz dalej menit
mam rovnake tricko
http://enduro-mtb.com/en/meet-the-new-leatherman-tread-a-wearable-tool-for-your-wrist/
Certina Precidrive ma TC ETA strojcek (thermo-compensated), takze Ti pojdu velmi presne (tusim spec. vyrobcu je +/- 15s/rok) a urcite sa daju este uzivatelsky kalibrovat na vyssiu presnost ako vsetky TC ETA strojceky. Moje hodinky s TC ETA po kalibracii idu +0.6s po 14. mesiacoch resp. ine +2.3s po 24 mesiacoch, a sli by este lepsie, keby som ich mohol mat stale na ruke.
pred omegamy som mal Edox Class1 a tie boli tiez velmi dobre, ale posunul som ich kamosovi, aby sa mi doma nerobila jedna kopa. a raz za dva mesiace siom nesedel pri pretacani datumovky. mal som aj ine vyhliadnute , ale Longines Admirali chrono, len u nas ich nide nemali a musel by som cakat a to sa mi nechcelo a Tag Heuer-i maju male puzdro (aspon tie v tej prijatelnejsej cenovej kat.)
http://hodinarskymagazin.sk/hodinky-pod-lupou-presnost-hodiniek/
http://hodinarskymagazin.sk/hodinky-pod-lupou-presnost-hodiniek/
cau Roman, ja tiez sedim za kompom cely den prevazne, ale nikdy automaty nenatahujem, mam paneraiky s cosc-om a tie slapu super pokial ide o presnost, okrem toho mam este jedny svajciary s eta 2836-2 strojkom a tie odpocivaju vo winderi ktory ich natahuje, urcite by som automat nenatahoval kvoli presnosti manualne, ale radsej to nechal na winder, ktory simuluje pohyb ludskej ruky a urovne intenzity si mozes vybrat sam.
ja mam paneraiky a dost tazko sa tam na sekundu odhaduje presnost, cize kym minutovka neulietava oproti casu v radiu alebo na mobile tak som spokojny. moje pam104 maju cosc certifikat a po dvoch rokoch zatial velka spokojnost. maurice lacroix co v nich mam eta 2836-2 vsak nevedia drzat natah ani tych 24hodjn po zlozeni z ruky, aj som ich daval na servis, vraj im ale nic nie je, pricom mali by drzat natah cca 37hod, mne by stacilo aj nieco cez 24 keby vedeli udrzat....inak nejake sekundy moc neriesim, nie som ten typ.