Obom: winder nie je optimalna volba podla mnohych zdrojov na nete, nicia sa tym loziska zotrvacnika (zrejme pravidelne sa opakujuce pohyby).
To Roman74> Odkladanie hodiniek na noc do konkretnej polohy sa pouziva vtedy, ak potrebujes dohnat/stratit cas, ktory cez den nabrali. Je lepsie ich zregulovat tak, aby to nebolo potrebne (zrychlit alebo spomalit podla dennej priemernej odchylky) a nosit ich stale. Aj v noci sa clovek casto obracia (aspon ja). Asi si prehliadol co som pisal o presnosti pri noseni na ruke, tak si pozri pripojeny graf mojho sledovania casu. Btw. dennu odchylku v jednotlivych polohach je mozne zmerat na zariadeni timegrapher rychlo (je na obrazku v linku, ktory si dal), a to zariadenie nie je tak drahe, aby sa nedalo kupit, ked uz si mal Omegy , alebo si ich dat zmerat .
no a v tomto som ja iny . bohaca ked uz das naozaj velke prachy za hodiny tak nech to aj za to stoji, ale kazdy sme nejaky to je v poho
jasne, ale ja som vedel ze ak chcem najma presne hodiny tak musim na mechaniky zabudnut, alebo sa im venovat tak ako pise peterg. viem ze pre presne meranie casu so super uzivatelskym komfortom su akekolvek quartzky... mechaniky som chcel kvoli 'pocitu' a som velmi spokojny zatial. planujem este jedny radiomir-ky tento rok (ak sa neustrazim)
Podobne ako Roman74 tiez som "zavisly" od presnych hodiniek (uchylka), ale mechaniky su mechaniky, to je primarne umenie, jemna praca, a az sekundarne je meranie casu . Ale ak sa z nich da vymackat maximum, tak velmi potesi...
Ako som uz pisal, u mechanik je dolezite, aky kvalitny je strojcek, ako dobre nastavene vysli z fabriky (adjusting) a v akom su stave (namazane). Regulacia sa potom da spravit (aj doma). Bohuzial u Omegy co-axial je to ovela tazsie, na tie by som si netrufol (treba nastavovat skrutky na balance wheel a hrozi nevyvazenie), ale je tu autorizovany servis u A. Nagyho, mozno by to zvladol.
... Asi to skôr budú také "investičné hodinky", alebo sa mýlim?
Invicta Quartz asi investičné nebudú ... vlastne u žiadnych hodiniek nie je predom jasné, že ich cena časom neklesne, lebo takmer u všetkých klesne, vrátane Rolexov. Musí to byť niečo raritné, ale to sa zistí až časom, naviac je ťažko porovnávať nákupnú cenu spred 30 - 40-tich rokov so súčasnou predajnou.
Preto som to dal do úvodzoviek Myslel som to skôr tak, že asi budú väčšinu času niekde odložené, lebo nosiť ich dlhodobejšie na ruke si naozaj neviem dosť dobre predstaviť
Možno ak sú určené na potápanie, tam by tá hmotnosť mohla byť o niečo znesiteľnejšia.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To Roman74> Odkladanie hodiniek na noc do konkretnej polohy sa pouziva vtedy, ak potrebujes dohnat/stratit cas, ktory cez den nabrali. Je lepsie ich zregulovat tak, aby to nebolo potrebne (zrychlit alebo spomalit podla dennej priemernej odchylky) a nosit ich stale. Aj v noci sa clovek casto obracia (aspon ja). Asi si prehliadol co som pisal o presnosti pri noseni na ruke, tak si pozri pripojeny graf mojho sledovania casu. Btw. dennu odchylku v jednotlivych polohach je mozne zmerat na zariadeni timegrapher rychlo (je na obrazku v linku, ktory si dal), a to zariadenie nie je tak drahe, aby sa nedalo kupit, ked uz si mal Omegy
jasne, ale ja som vedel ze ak chcem najma presne hodiny tak musim na mechaniky zabudnut, alebo sa im venovat tak ako pise peterg. viem ze pre presne meranie casu so super uzivatelskym komfortom su akekolvek quartzky... mechaniky som chcel kvoli 'pocitu' a som velmi spokojny zatial. planujem este jedny radiomir-ky tento rok (ak sa neustrazim)
dakujem ti
toto su uz na ruke riadne velke kyble a aj ta vaha je uz mco na hodiny
mne sa viacej paci ten kufrik
Tak tie nosiť celý deň na ruke asi nebude bohvieaká výhra
Asi to skôr budú také "investičné hodinky", alebo sa mýlim?
Invicta Quartz asi investičné nebudú ... vlastne u žiadnych hodiniek nie je predom jasné, že ich cena časom neklesne, lebo takmer u všetkých klesne, vrátane Rolexov. Musí to byť niečo raritné, ale to sa zistí až časom, naviac je ťažko porovnávať nákupnú cenu spred 30 - 40-tich rokov so súčasnou predajnou.
Možno ak sú určené na potápanie, tam by tá hmotnosť mohla byť o niečo znesiteľnejšia.
Čo to je "tah"? Stretávam sa s týmto pojmom na Chronomag.cz a priznám sa, nožík vo vrecku sa mi otvára