mozno si niekto povie, ze dalsia zbytocna tema, ale vcelku by ma zaujimalo, ake knihy citate, ci vobec citate nieco (okrem Velo a podobnych casopisov) a co ste citali naposledy ... ja som velkym fanusikom fantasy a scify, ale obcas si precitam aj nejaku kriminalku ... naposledy som cital Dana Browna (vsetky 4 knihy, co vysli) a len pred nedavnom som docital trilogiu od mladeho nemeckeho fantasy autora Markusa Heitza : Trpaslici, Valka trpasliku a Pomsta Trpasliku.
posledný komentár: 11. 2. 2024 o 11:31
Boris Vian - Pena dní
Robert Penn Warren - Dovidenia v Zelenom údolí
a ak chcete nejakú skutočne dobrú vojnovú ságu, tak Norman Mailer - Nahí a mŕtvi
Ak si nečítal, skús ešte William Eastlake - Bránili sme hrad. Neviem ako to je s dostupnosťou, mama tú knižnicu budovala desiatky rokov, väčšinou sú to edície spred roka 1989. Takýchto tipov mám tucty, len to tu nechcem zahlcovať...
Podobne, okolo 18-ky som tie vojnové ságy hltal jedno za druhým...ešte jednu dám... súbor poviedok Jerome Horn Burns - Galéria. A už končím, nech to tu nespamujem😊
Ak si nečítal, skús ešte William Eastlake - Bránili sme hrad. Neviem ako to je s dostupnosťou, mama tú knižnicu budovala desiatky rokov, väčšinou sú to edície spred roka 1989. Takýchto tipov mám tucty, len to tu nechcem zahlcovať...
Kedysi davno som mal pozicanu, celkom fajn citanie.
Nieje to vzacnost, obcas na nu natrafim v antikvariatoch.
Takze zohnat by sa urcite dala, ak by niekto chcel.
William Eastlake - Bránili sme hrad.
https://uloz.to/file/wgUFjTGoiez8/hajili-jsme-hrad-eastlake-william-epub
Pekne citanie. A ked sme pri tej II. svetovej, tak si pridajte Patrik Ryan: Jak jsem vyhral valku. https://www.martinus.sk/?uItem=10910
A pár tipov hodím aj z balkánskej literatúry, kto má rád klasicky vystavané romány, aké sa písali v 20. storočí, možno sa mu zapáči :
Zaharia Stancu - Som bosý
Mihail Sadoveanu - Horalka (v inej edícii preložené ako Vrchárka)
Eugen Barbu - Ľudia z predmestia
Dimitar Dimov - Tabak (toto obzvlášť, aj keď vydanie z roku 1954 už trocha osekala komunistická cenzúra)
a ešte jednu zbierku : Antológia rumunskej poviedky : Stratení v Balkánii.
Od neho som len Ostrov búrok čítal, dík za tip.
Typický "suchý" anglický humor, nemusí sadnúť každému.
Prípadne, ak chceme zostať v našich končinách, Z. Jirotka: Saturnin