Chcem sa spytat: jazdite arogantne ako najvacsi majstri sveta a rambovia pomedzi ludi na korze? Lebo ak ano, tak upozornujem, ze najblizsie takych budem decetne skopavat z biku ...
V sobotu mi o 16:50 pri kupalisku EVA - Piestany, styria XCeckari skoro zrazili syna ... ak sem chdite, tak vedzte, ze to najblizsie neskonci len okriknutim.
Objehať male dieta mysickou je si myslim dost blby napad! To moze urobit len sialenec, clovek so sklonom k sadizmu, vrcholny cynik, vrah pripadne aj samovrah, lebo nasledky mozu byt na oboch stranach.. Pri detoch fakt clovek nikdy nevie.
ja mam zachvilu 18 ale ked uz mam ist pomedzi ludi tak idem v vacsim odtupom (aj ked rychlejsie) ale hlavne viem ze ludom najviac robi problemy ked pocuju flekovanie ( potom by skocili hned aj do priekopy)
takze aj ked rychlejsie idem tak z odstupom, potichu, a chlavne bezpecne
ale hlavne viem ze ludom najviac robi problemy ked pocuju flekovanie potom by skocili hned aj do priekopy
hehe. to poznam. minule som sa s kamaratmi vybral na zelene pleso a pri spúšťaní dole (kto tam bol, tak vie že rýchlo sa tam neda ) a po tom najhoršom úseku je tam studnička s odpočívadlom. tam sme zastavili a čakali na oneskorenca. prešla skupinka čechov a za nimi kamarat, ktroy nas neskoro zbadal a ako točil, tak zaflekoval (nešiel rychlo, ale štrk a prach srpavia svoje ). česi už boli ďalej asi 15 metrov, ale jeden aj tak reflexivne ani sa neotočil iba rovno skočil do kriakov. keď si uvedomil, čo sa stalo, tak sa rozrehotal a povedal: "ty vole, ja se lek." a pobavene šiel ďalej
proste sa mi pačilo, ako to zobral s nadhľadom. mohol začať nadavať, či sme normalny a tak .. hoc sme nešli rýchlo. ale určite viac pomože úsmev s priateľským slovom ako nadávky a vyhražky. ďalej sme už pred turistami viac spomaľovali aby už sa nemuseli štverať .. lebo neskor tam už bol aj potok
ja byvam v senci.v lete tu je 10 000 turistov,ked ne vacej...sami cesi..s kamosom v lete,ked som este nemal novyu bike som jazdil na cinanovi za 3 800 sestrocnom v dezolatnom stave bez brzd..surove slalomy medzi ludi sme davali a nerobili mi problem ubrzdit nohami,ak sa nedalo prejst..to sa stalo len asi dvakrat..inak som mal trasy dopredu vypocitanu..deti som obchadzal z desiatich metrov..takto som sa naucil mysliet 200metrov dopredu a teraz na novom biku to ubrzdim na dvoch troch metroch zo 40tky.ked sa prida natrenovane myslenia zo stareho biku uplne bezpecne slalomujem..mam 17 rokov,robim to uz dva roky a doteraz som nemal ani jeden naznak kolizie..babkam sa sice nepaci,ani rodicom,ale secko mam pod kontrolou...a hubujte mi kto chcete:)
..takto som sa naucil mysliet 200metrov dopredu a teraz na novom biku to ubrzdim na dvoch troch metroch zo 40tky.ked sa prida natrenovane myslenia zo stareho biku uplne bezpecne slalomujem..mam 17 rokov,robim to uz dva roky a doteraz som nemal ani jeden naznak kolizie..babkam sa sice nepaci,ani rodicom,ale secko mam pod kontrolou...a hubujte mi kto chcete:)
Nehubujem. Len ti drzim prsty aby si co najskor prestal verit tomu co pises. Vtedy to zacnes mat naozaj pod kontrolou.
Myroon fakt nerozumiem co si chcel dokazat slalomom medzi ludi ... Ak si myslis ze trasu medzi ludmi sa da naplanovat na 200 metrov dopredu tak sa dost mylis , to ze doteraz si nemal ani "naznak kolizie" je proste stastie ,radim ti s tym prestat lebo mozes ublizit nielen sebe ale i inym.
ja byvam v senci.v lete tu je 10 000 turistov,ked ne vacej...sami cesi..s kamosom v lete,ked som este nemal novyu bike som jazdil na cinanovi za 3 800 sestrocnom v dezolatnom stave bez brzd..surove slalomy medzi ludi sme davali a nerobili mi problem ubrzdit nohami,ak sa nedalo prejst..to sa stalo len asi dvakrat..inak som mal trasy dopredu vypocitanu..deti som obchadzal z desiatich metrov..takto som sa naucil mysliet 200metrov dopredu a teraz na novom biku to ubrzdim na dvoch troch metroch zo 40tky.ked sa prida natrenovane myslenia zo stareho biku uplne bezpecne slalomujem..mam 17 rokov,robim to uz dva roky a doteraz som nemal ani jeden naznak kolizie..babkam sa sice nepaci,ani rodicom,ale secko mam pod kontrolou...a hubujte mi kto chcete:)
Prepac,ale ja ti neverim, ze uz mas 17rokov. Dokaz to!
Tak to by si sa cudoval kolko sa da planovat dopredu! Taky podnikatel 10-20 rokov
Taki amici planuju aj na 200 rokov dopredu . Celkom ma zaujal ten postreh o zabrzdeni zo 40tky na 3 metroch. Kolega zjavne v tej rychlosti straca odhad. Niekto viac aktviny vo fyzike by mu mohol na zaklade tabulkovych hodnot pre gumu a asfalt preratat kolko to tak idealne moze byt. Myrooon napis este svoju hmotnost.
Celkom zaujímavé čísla sa tu uvádzajú, až mi je ľúto, že som si kdesi neodložil príklady z fyziky. Napadá mi totiž kadečo o brzdných silách, trení, preťažení a zotrvačných hmotnostiach.
Každopádne sa mi vidí, že jedna veľmi významná vec je tu opomínaná a tou je reakčný čas. Pri rýchlosti 40 km/h za sekundu prejdeme 11,1 metra.
Čiže, kto sa rozhodne kľučkovať medzi chodcami, ten veľa času na reakciu mať nebude, ak sa chodec, ktorý ide desať metrov pred ním, rozhodne urobiť pár krokov bokom. Predmetých x-metrov brzdnej dráhy bude zrejme až za zrazeným chodcom. Hm, hm neveľmi povzbudivé...
Chápem čiernobielosť videnia sveta človeka medzi pätnásť a neviemkoľko, ale zvážil by som adrenalín jazdenia po chodníkoch v sezóne a nahradil by som to adrenalínom pri ktorom skatujem tak akurát sám seba a nebudem do toho ťahať iných.
a v tych mojich 11 metroch brzdnej drahy je este nejaky reakcny cas, pretoze som zacal brzdit az na ciare co som si urcil, takze nejaky cas uplynul tym som stlacil brzdovu packu. lenze sa to neda zrovnavat s brzdnou drahou ked nepoznas moment kedy mas brzdit. to znamena potrebujes cas kym zareagujes a kym stlacis packu. a to podla mna moze byt par desatin.
Myslím, že sa zvykne uvádzať reakčný čas 0,5-1,2 sekundy.
Je to samozrejme závislé aj od stupňa únavy a podobne. Každopádne by som uvažoval o čase až dve sekundy a podľa toho by som sa aj správal.
tych 1,2 s je moc. podla mna ked si davas pozor a si pripraveny tak to bude max 0,5 s ale aj tak za pol sekundy prejdes pri rychlosti 40 km/h 5,5 m. to znamena ze ak ti niekto vbehne do cesty vo vzdialenosti mensej ako 5,5 m tak nestihnes ani pribrzdit a ak sa neuhnes tak do neho vletis 40-tkou.
Na SPŠ dopravnej sme na výpočet brzdnej dráhy uvažovali s priemerným reakčným časom vodiča 0,8s a s časom nábehu bŕzd 0,3s. To platilo pri autách. Že by to u bajkov bolo podobné?
no hej lenze ked mas napr brzdnu drahu 11m tak zas za tych 11m mas cas urobit aj kulkcu teda aspon o 2 m sa posunut dolava doprava myslim ze tento fakt ste tu zanedbali cize ked zacnes brzdit mozes aj zmenit smer co je asi ucinejsie ako brzdit.... teraz nevem ci je nebezpecnejsie jazdit po pesej zone na bajku s nebezpecestvom ze vas nekto skopne alebo chodit peso ale zas stym ze vas niekto zrazi to uz aby sme ani von nechodili hehe
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
takze aj ked rychlejsie idem tak z odstupom, potichu, a chlavne bezpecne
hehe. to poznam. minule som sa s kamaratmi vybral na zelene pleso a pri spúšťaní dole (kto tam bol, tak vie že rýchlo sa tam neda
proste sa mi pačilo, ako to zobral s nadhľadom. mohol začať nadavať, či sme normalny a tak .. hoc sme nešli rýchlo. ale určite viac pomože úsmev s priateľským slovom ako nadávky a vyhražky. ďalej sme už pred turistami viac spomaľovali aby už sa nemuseli štverať .. lebo neskor tam už bol aj potok
Nehubujem. Len ti drzim prsty aby si co najskor prestal verit tomu co pises. Vtedy to zacnes mat naozaj pod kontrolou.
Prepac,ale ja ti neverim, ze uz mas 17rokov. Dokaz to!
Tak to by si sa cudoval kolko sa da planovat dopredu! Taky podnikatel 10-20 rokov
Taki amici planuju aj na 200 rokov dopredu
Každopádne sa mi vidí, že jedna veľmi významná vec je tu opomínaná a tou je reakčný čas. Pri rýchlosti 40 km/h za sekundu prejdeme 11,1 metra.
Čiže, kto sa rozhodne kľučkovať medzi chodcami, ten veľa času na reakciu mať nebude, ak sa chodec, ktorý ide desať metrov pred ním, rozhodne urobiť pár krokov bokom. Predmetých x-metrov brzdnej dráhy bude zrejme až za zrazeným chodcom. Hm, hm neveľmi povzbudivé...
Chápem čiernobielosť videnia sveta človeka medzi pätnásť a neviemkoľko, ale zvážil by som adrenalín jazdenia po chodníkoch v sezóne a nahradil by som to adrenalínom pri ktorom skatujem tak akurát sám seba a nebudem do toho ťahať iných.
Je to samozrejme závislé aj od stupňa únavy a podobne. Každopádne by som uvažoval o čase až dve sekundy a podľa toho by som sa aj správal.