Vcera som sa konecne dokopal ku Gcam portu. V starom telefone som od zaciatku pouzival port Gcam a urobilo to z neho uplne iny fotomobil. Na mojom novom Xiaomi 13T som doteraz, cca 2 mesiace od kupy pouzival stock fotoapp. Niezeby ten telefon zle fotil, foto hardware ma obstojny, ale ten ich fotosoft zamerany na rychle fotenie nie je bohvieco. Dost nesetrne pouziva denoiser a to ma obcas efekt, ze fotka ma akoby niekde lokalny blur/rozmazanie. Dlho som sam seba presviedcal, ze to foti dobre.. duplovane ked to tam ma dva fotorezimy ta Leica.. Authentic, ten je viac rozmazany. Vibrant, ten tu rozmazanost dobieha oversharpeningom.. V obch pripadoch tie fotky vypadaju neprirodzene, ked nemaju idealne svetlo. Co je ale horsie, tie rezimy su dva a kzady na nieco ine dobry.. Co dost komplikuje fotenie, kedze dopredu velmi nevies, ako sa to kde hodi

Vcera som sa teda koonecne dokopal k tomu, aby som vyhladal Gcam pre moj fon. Nebolo to velmi lahke, kedze pre Mediatek telefony je to s tymi portami tazsie. Nasiel som, dal do telefonu a konecne mam z toho fotaku dobry pocit. Foti to o trochu lepsie a hlavne konzistentejsie, bez obcasnych machul alebo preostrenia.
Koniec hlasenia