DO AKÉHO AUTA SA pohodlne ZMESTÍ BIKE? najlepšie na stojato bez predného kolesa
prosím nepísať komentáre viezol som ho už aj vo felícií mám na mysli niečo ako seat alhambra alebo citroen c3 *****sso
Ďakujem za odpovede.
p.s. ospravedlňujem sa za preklepy píšem to z trenažéra
Sharan
Alhambra
Touran
Altea
Altea XL
Nejake tie Toyoty verso
Berlingo + jeho surodenci
Caddy
Combo
Mazda 5? Aj ked neviem ako to je s naftovymi motormi
Podla pojho mechanika S-max a Galaxy spolocnej generacie (od 2007) nebrat, lebo su haklive na poctivu udrzbu, co pri jazdenom aute nevies.
Zafira: To malo co som pocul nebolo pozitivne
Voyager: mala bezpecnost, velka spotreba a celkovo pokial nemas limited verziu, tak vraj nebrat (info od ludi co s tym naozaj jazdia)
Opel meriva? Netusim, ale splanala by podmienky
Ja idem na 90% do noviesho Sharanu, alebo Alhambry
Ako planujes to auto vyuzivat? Primarne a jedine auto v domacnosti, kolko ludi/ludi+bikov sa bude bezne vozit? Planovany rocny najazd?
Kupovat velku kravu len kvoli obcasnej preprave 1+1 nema moc zmysel.
A co rozumies pod rozoberanim biku? Dat dole predne koleso a zasunut sedlovku je velakrat rychlejsie a jednoduchsie ako manipulovat so sedadlami resp. vyberat ich a na to ti pri 1+1 staci bezne mensie kombi/hatchback.
Limitujuce faktory prepravy biku vnutri su:
1. vyska sedla a vyska a sirka biku vpredu (koleso + riadidla)
2. sposob delenia a sklapania/pripadne vyberania zadnych sedadiel
(predné koleso dole a max sedlovku zasunúť, ak si veľmi vysoký, traja ľudia a 3 bajky dnu v pohode)
Paradoxne na prepravu 1 biku bez demontaze kolies mozu byt vhodnejsie klasicke vacsie kombiky, lebo sklopene operadla zadneho sedadla su nizko a bike sa da vozit nalezato (asi najlepsie su riesenia s vyklopenim sedaku dopredu dole a na jeho miesto sklopit operadlo).
Sedadla MPV aut su sice variabilne ale spravidla vyssie a pri sklopeny operadla je tam velky vertikalny odskok. Bike nalezato nic moc.
A keď mam 3 biky, tak mám thule nosič a biky zase nastojato. Na ležato ide iba ak s ním idem niekam na parkovisko a tam sa mi vojde bez kolies pod plachtu (mám 23" full na 29" kolesách)
ak ti nevadi vzadu listove pružiny tak odporučam VW vaddy.... dost vysoke na bike XL29 na stojato bez predneho.... švagr s ním jazdí pozávodoch dávame tam aj 4 biky +4 dospelí plus batožina a servis
spotreba u 1,9ny dizla je 6,4l kombiovaná reálna.
Cize pri tych velkych to potom vychadza na stare alebo velkonajazdove kusky.
Co poviete na 308 sw okolo roku 2010 motor 1.6 66kw. Ma to niekto ? Nieje to slabe? Paci sa mi to usporiadanie sedadiel vzadu.