napriklad aj na tomto fore (ak nebude mat "vedenie" nič proti tomu)
zriadiť verejnu FOTO galeriu "uspechov ochráncov lesa"
kde, za určitých pravidiel, bude môct prispievat dokumentáciou každý, kto tieto pravidlá splní
a následne raz .... napr. mesačne ...bude odosielaný LINK napríklad na:
primátora KE, riaditeľa mestských lesov, obvodnému úradu životného prostredia, strane zelených, dobre naSMERovaného predkladateľh anibajkerského zákona do NR SR, predsedu Národnej rady ... ved je tiež košičan a má dokonca bajk,
vždy len s jednou otázočkou: ČO VY NA TO páni ??
iste by sa našlo ešte niekolko zaujimavých miest ako:
verejnoprávné ale aj komerčné media... prokuratúra, ak zjavne dôjde k porušeniu zákona ...atd,
to len tak na začiatok, istý tlak sa dá vytvorit aj týmto spôsobom...
Malo by sa sem prispievat s fotodokumentaciou skodlivych zasahov v nasich lesoch, ako je nepremyslena tazba, zdevastovany teren tazobnymi mechanizmami, neporiadok...
poprosim k fotkam pridavajte aj miesto a datum
posledný komentár: 25. 10. 2022 o 14:17
Pprosím na hlasovanie Mestského zastupiteľstva
vo štvrtok 23.10. po 16:30 v Zrkadlovej Sieni Primaciálneho Paláca.
Viac info na www.facebook.com/nasekarpaty alebo v blogu http://pava.blog.sme.sk/c/367237/podari-sa-zachranit-lesopark-pred-uplnou-devastaciou.html
Chýba tam vyjadrenie štátnych orgánov ktoré by sa k tomu mali kompetentne vyjadriť - lesný úrad, obvodný úrad Životného prostredia, CHKO Malé Karpaty.
Ja keď organizujem čokoľvek v lese (maratón, preteky, úpravy cyklotrás, vytyčovanie a značenie cyklotrás) všetky vyjadrenia od týchto orgánov mať musím.
"Ochranári" nemusia????
Chýba tam vyjadrenie štátnych orgánov ktoré by sa k tomu mali kompetentne vyjadriť - lesný úrad, obvodný úrad Životného prostredia, CHKO Malé Karpaty.
Ja keď organizujem čokoľvek v lese (maratón, preteky, úpravy cyklotrás, vytyčovanie a značenie cyklotrás) všetky vyjadrenia od týchto orgánov mať musím.
"Ochranári" nemusia????
Súhlasím, podľa nás je táto iniciatíva nepremyslená a plná emócii. Sám som zvedavý ako to dopane, najmä z faktu, že idú voľby.
takže bolo to schválené bez nejakých veľkých zmien.
btw.Milan velmi sa mýliš,pretože ty ideš niečo organizovať na cudzích pozemkoch ale msz schvalovalo to čo sa týka jeho vlastného majetku čiže neviem k čomu sa ma vyjadovať nejaký okresný úrad(obvodné úrady sú zrušené).Je snáď vecou mesta či zakáže ťažbu,vjazd,polovný revír.
Mňa bude hlavne zaujímať to obmedzenie vjazdu od parkovísk lebo to čo tam je teraz je bordel.
A co konkretne je chrapunstvo na tom zaviazani buducich volenych zastupcov k niecomu pozitivnemu pre vsetkych beznych ludi? Ci Ty by si si to predstavoval tak, ze to smu odsuhlasit len ti novozvoleni? A to uz preco? Oni do toho nemaju co hovorit o nic viac, je to zelanie väcsiny beznych ludi a teda ma v tom byt kontinuita bez ohladu na zmeny na postoch poslancov.
Ci Ty vyznavas system "teraz som tu panom ja, co bolo a co ludia chcu uz neplati a ani ma to nezaujima, ja si vsetky pravidla stanovim nanovo a tak aby vyhovovali mojim ekonomickym zaujmom"?
Máme zástupnú demokraciu, kde rozhodujú väčšinou zvolený poslanci v zvolenom období. Súčasné zastupiteľstvo zaviazalo to ktoré zvolíme o tri týždne. Toto by sa nemalo robiť.
Keby to schválili pred pol rokom je to o inom (zaviazali by dokumentom aj seba)
Už Kryl spieval: "...Pilát si ruce myje..."
Milsu, keby to malo byť tak, ako píšeš, tak žiadne zastupiteľstvo či parlament by nemohol prijímať žiadne mnohé svoje rozhodnutia. Mnohé rozhodnutia poslancov (napríklad v národnom parlamente v podstate všetky) zaväzujú tých ďalších poslancov. Verejná správa by naopak nemala fungovať (a teda aj rozhodovať) v 4-ročných volebných obdobiach, ale kontinuálne a poslanci a úradníci sú si toho vedomí, alebo by aspoň mali byť. Ak poslanci, ktorí prijali toto rozhodnutie, nie sú s ním vnútorne stotožnení a napriek tomu ho prijali, len aby získali hlasy, tak sú chrapúni oni, nie aktivisti, ktorí to presadili na rokovanie zastupka.
Mimochodom, kedy by sa podľa tvojej logiky mal prijímať obecný rozpočet pre prvý rok nového volebného obdobia?
ved tie stratené 300tis e pretečú cez údrzbove firmičky práve tým poslancom
Tak len mzdove naklady na 4 ludi su min. 50tisic rocne, prenajom, energie, benzin, Kutka kupil noveho terenaka za 45tisic .. nazbiera sa to
triki: si moc paranoidny
Viem si predstaviť podnik mestských lesov, ktorý by bol zameraný nielen na plantážne hospodárenie v lese, ale aj na realizáciu rekreačnej funkcie lesa - údržba infraštruktúry, čistenie trás, značenie, atď. V takom prípade nech do takého podniku idú verejné peniaze, ak sú využívané efektívne a transparentne.
Nehovorím, že mestské lesy BA budú také, ale zase nereálne to nie je a to uznesenie mestského zastupiteľstva na to vytvára určité predpoklady.
Dnes už je možná dosť dobrá kontrola využívania verejných peňazí - zmluvy a ďalšie potrebné doklady sú na internete. Problém nie je v utajovaní či skrývaní, ale skôr v nedostatku kvalifikovaných ľudí, ktorí sa takej nudnej činnosti ako je kontrola zmlúv a faktúr budú venovať, rozumieť tomu a robiť to poväčšinou vo svojom voľnom čase ... bajker radšej jazdí, než študuje dokument, že ...