Bol som sa dneska povoziť a postretal som asi 30 "bikerov". Vždy keď idem na
bike cez týždeň a stretám bikerov, odzdravia, uhnú sa, usmejú sa, hocičo. Ale dneska z tých 30 odzdravil jeden, dvaja aspon zdvihli hlavu, ostatní nič. V lese uzučká cesta, vidím chalanov ako zjazdujú, uhnem sa do kríkov; ani náznak vďaky. O 2 km ďalej na úzkej štrkovej ceste (rovina) sa vyhýbam "víkendovým bikerom" do žihlavy. Opäť ani náznak vďaky. V zjazde na 3 metre širokej ceste musím ísť po rozbitom okraji, lebo pánovi a dáme sa uhnúť nechce. A dorazilo ma, keď sa mi za uhnutie vo výšlape poďakoval motorkár...
Neberte to ako vyplakávanie sa, ale ono to dosť pokazí zážitok z jazdy. Vždy je príjemnejší výjazd, keď stretnete bikerov, s ktorými sa pozdravíte, prehodíte pár slov. A nemusíte ich vôbec poznať.
Ak máte podobné skúsenosti, môžeme dať dokopy takú menšiu "etiketu bikera". Nič si od toho nesľubujem, ale snáď to prispeje aspoň k tomu, že "bikeri", ktorých v lese pozdravíš nebudú na teba čumieť v zmysle "nie si ty trochu drzý?"
tak ale u starsich aj tak davam prednost tomu dobry alebo tak.. nech zasa nefrfle nikto ze nevychovana mladez co si to dovoluju sopliaci
ja chodievam takmer vyhradne cez vikendy, kedze v pracovnych dnoch nemam kedy, to ale neznamena, ze som horsi od tych ktori si mozu dovolit bajkovat aj cez tyzden, podla toho by som bikerov urcite nedelil
ja chodievam takmer vyhradne cez vikendy, kedze v pracovnych dnoch nemam kedy, to ale neznamena, ze som horsi od tych ktori si mozu dovolit bajkovat aj cez tyzden, podla toho by som bikerov urcite nedelil
Poznám pár víkendových "chudákov", ktorí sú takí strelci, že by sme nestačili očami gúľať a jazyk z reťaze vyťahovať...
Naozaj by som to nezovšeobecňoval na víkendových jazdcov a "ozajstných bikerov". Podľa mňa je to o slušnosti a tolerancii.
Moja spolužiačka kedysi, pred dvadsiatimi piatimi rokmi, na nejakej turistike, povedala - "My sa v lese zdravíme". Myslím že z nás neubudne keď pozdravíme. A ak je niekto namyslený, nech je, jeho vec, za prvou zákrutou môže byť zabudnutý.
Ako sa hovorí, priateľov si vyberáme a nemusia sa nimi stať všetci.
a este aj s diakritikou ...
mna to dost zdrzuje, takze preto tak nepisem....teda ak to bolo myslene na mna.
mna to dost zdrzuje, takze preto tak nepisem....teda ak to bolo myslene na mna.
nie nie..... sak ani ja nepisem diakritiku.... to len tak, pe zaujimavost, lebo 99% ludi na fore diakritiku nepouziva....
vies co, nechaj si tu zilinu.. podla mna je to vsade rovnake su aj taky aj taky, len keby mali podla toho rozlisene aj tricka aby som vedel koho pozdravit
Som lenivy kontrolovat, ze ci ten koho stretavam je dama alebo starsi (toto sa mi stava cim dalej tym menej). Zdravim vsetko co sa hybe. Este aj toho kanca som pozdravil, ale radsej zdaleka.
trosku cudna otazka ale zajima ma to...