Zdravim. Takze mam jeden taky problem, mozno nie som sam, a mozno poradite ako na to. Ked idem nejaky zjazd poriadne rychlo - teraz myslim rozbity zjazd kamene, prekazky a tak, tak samozrejme vidla nie vsetko dokonale vyhladi a trasu sa rajdy (dost rychlo). Zatial nic nenormalne - ale z tohto trasenia ma neskutocne bolia clanky prstov co drzia gripy (teda vsetkych okrem ukazovaka). Najviac to boli na krajnych 2 prstoch a najma ten clanok co je najblizsie k ruke. Este aj teraz ked to stlacim citim bolest. Je to dost neprijemne a mnohokrat musim pri zjazde aj na chvilu zastavit lebo to strasne boli. No a potom ked gripy pustim po zjazde tak prsty sa chvilu nechcu same vystriet (zrejme su v takom krci) tak im obcas pomozem druhou rukou . Potykal sa niekto s podobnym problemom? Ak ano ako na to? Zandelho idem skusat nove gripy tak sa uvidi ci pomoze...
trochu od veci,ale ja mam zas iny problem ktory ani neviem ci je vobec povodom z biku,uz 1 tyzden mam stale(s mensimi prestavkami)strpnuty malicek na levej ruke...
a ked idem tie zjazdiky na XC biku ako hovoris,som vobec rad ze rajdy udrzim v ruke,lebo moja vidla tlmi nerovnosti trochu menej ako by som chcel
to mas to iste, ako ked nieco silno drzis a mlatis tym o nieco tvrde, napr. rozbijas beton kladivom...mne to robi tiez, zovretie+otrasy hocijake...na biku to musi byt ale naozaj dlhy zjazd, ale napr. aj vcera som to citil v zjazdiku z Chaty pod Magurou....neviem, nikdy som to neriesil, neviem ci je to normalne ale da sa s tym zit....
2bobo.chcelo by to asi lepsiu vidlu s vecsim zdvihom....stelovatelnym utlmom.....
a pohodlnejsie gripy...ja stym problem nemam odkedy jazdim rebu115mm a gipy BBB..ale kazdemu vyhovuje nieco ine ..ale uz by som zniesol aj tlmic pod zatkom celkom trpim v zadu pri sutrovych dlhych zjazdoch
Problem je v tom že, křčovito stláčate brzdovu pačku dvoma prstami. Skúste si len tak demonštrovať upoch na riaditkách a imaginarne silovo stláčajte brzdu a pozorujte správanie sa malíčka. V skratke je to sposobene tým že prostredný prst(prostredník) je motoricky inervovaný jak vetiev nervus radialis(nn. digitales dorsales nervi radialis - ktoré inervuju palec, ukazovat a medialnu polku prstenicka) tak aj z vetvy nervus ulnaris(nn. digitales dorsales nervi ulnaris - ktoré inervujú naopak lateralnu polku prostrednika, prsteník až po malíček), čoho dôsledkom je pri silovej práci prostredníka automatické zapojenie aj prstenkiu a malíčka. V konečnom dôsledku spomínane dva "bolestive" prsty zotrvávaju v inej polohe a vykonávaju trocha odlisnu prácu ako by mali. to jest uchop riditok.
Viem, že to nie kazdy je zvyknuty alebo nema natolko vykonne brzdy, no odporucam pri technickych zjazdoch a dlhych pasažach brzdit len ukazovakom a venovat ostatne prsty pevnemu uchopu riditok. Nebojte sa, zabrdite a budete mat vačsiu istotu pri pevnom uchope. Sice mate pocit že sa držite aj prstenikom a malickom, no človek sa na to pri zjazde nesustredi a podvedome len stlaca paku a samotny uchop nasledne pozostáva len z protichodnych sil dlane opretej o rajdy a tahu prstov o pačku. Vaše dva boelstive prsty nie su uplne v dotyku s gripom a dochádza ešte vačšmi k ich otrasom ktore sposobuju ich naslednu bolest a strnulost. Preto môže vyrazne pomoct aj vačší priemer gripov.
ja s tym mavam problem castejsie, hlavne v zime, napr. ked zurivo sekam motykou do ladu takze som to nejak neriesil...inak jazdim F100 RLC, compresia na minimum, gripy nejake specialized, rajdy wcs...vacsi zdvih je podla mna len o tom, ze je vacsi sag a vidla tie drobnosti zerie niekde viac v strede zdvihu, nie na zaciatku, kazdopadne, o vacsom zdvihu neuvazujem ...skor tie gripy...
edit: LittleFox to si vyguglil, ci to studujes? kazdopadne zaujimave....
Ty nas Vckarov asi chces zabit. Skusal som pri MIERNOM zjazde co bol maly dolekopec brzdit len ukazovakom. Sak to prd brzdi a este viac sa musim sustredit na to tahanie paky s jednym palcom. Kazdeho koho bolia prsty od brzdenia dvomi niekedy az tromi prstami by si zasluzil uz poriadne hydry. Sak sme invalidi
Mal som rovnaký problém, hlavne pri dlhých šutrových zjazdoch, tak som si zohnal toto http://gym.sk/gumove-koliesko-p-180.html v sériách po 100 5x denne tri mesiace a ruky nebolá.
Keď si to rozumne rozvrhneš a nepresilíš to, tak by ti to malo len pomôcť. Mne funguje, akurát som ho mal také 20-30 ročné a stará guma nevydržala a praskla.
trochu od veci,ale ja mam zas iny problem ktory ani neviem ci je vobec povodom z biku,uz 1 tyzden mam stale(s mensimi prestavkami)strpnuty malicek na levej ruke...
a ked idem tie zjazdiky na XC biku ako hovoris,som vobec rad ze rajdy udrzim v ruke,lebo moja vidla tlmi nerovnosti trochu menej ako by som chcel
obcas mi trpli prsty ked som isiel dost dlho a drzal sa za rohy (ktore uz tuto sezonu nevozim )
bolo to sposobene tym, ze rohy tlacili na nejaku tepnu alebo neico take, cize bol obmedzeny prisun krvy do prstov, a preto po par hodinach zacali trpnut.
2 Littlefox: Zaujimava analyza ale takmer nic co pises moc nesplnam . Mam hydry ktore brzdia v pohode a brzdim 1 prstom, aj gripy mam tucnejsie oproti normalnym a krcovito urcite nebrzdim - iba vtedy ked vazne treba a len trosku ... 2 Kubi: Zaujimavy napad ale nemyslim si ze mi pomoze - tym stlacanim trenujes silu uchopu a teda slachy? co pohybuju prstami a su v predlakti (opravte am ak trepem ale predtsavujem si to takto), z tohto ta akurat bude boliet predlaktie a zosilnis uchop ale napr. bolest clankov prstov z toho ze su vytrasene to polda mna neriesi. Rovnako ma prsty boleli aj v case ked som mal uchop omnoho silnejsi ako teraz (kedze som chodil pravidelne lozit)...
2 Kubi: Zaujimavy napad ale nemyslim si ze mi pomoze - tym stlacanim trenujes silu uchopu a teda slachy? co pohybuju prstami a su v predlakti (opravte am ak trepem ale predtsavujem si to takto), z tohto ta akurat bude boliet predlaktie a zosilnis uchop ale napr. bolest clankov prstov z toho ze su vytrasene to polda mna neriesi. Rovnako ma prsty boleli aj v case ked som mal uchop omnoho silnejsi ako teraz (kedze som chodil pravidelne lozit)...
vraj je na toto dobry aj powerball... zjazdari to pouzivaju aby sa udrzali riaditok pri technickych zjazdoch kde sa ide dost na brzdy.. takisto motokrosari to pouzivaju, asi vedia preco... kedze udrzat sa na krose nieje ziadna sranda.
jorge_sk: je možné, že zlepšenie ohľadne tých kŕčov neprišlo len posilovaním s O-kružkom, na biku som menil vidlu, začal som sa zastavovať na občerstvovačkách na maratónoch, nejazdiť dlhé trasy bez prestávky, kvalitne si vytriasť ruky, naťahovať si úpony a jesť sypanicu proti kŕčom. Je tam veľa faktorov, keď skombinuješ jedno s druhým výsledok sa pravdepodobne dostaví.
jj, minerály najlepšie horčík, soľ mi nepomáha, zahrnuté su väčšinou v tých komplexných srajdách - ionťáky, kreatínové šroty alebo čisto minerálové doplnky výživy...
btw. celý čas sa tu bavíme o kŕčoch v prstoch..
nenazval by som to krc...aj ked mozno to krc je....skor mi to pripada ako take predsmrtne stuhnutie, ked vytrasies z prstov a klbov silnym stiskom vsetku krv
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a pohodlnejsie gripy...ja stym problem nemam odkedy jazdim rebu115mm a gipy BBB..ale kazdemu vyhovuje nieco ine ..ale uz by som zniesol aj tlmic pod zatkom celkom trpim v zadu pri sutrovych dlhych zjazdoch
Viem, že to nie kazdy je zvyknuty alebo nema natolko vykonne brzdy, no odporucam pri technickych zjazdoch a dlhych pasažach brzdit len ukazovakom a venovat ostatne prsty pevnemu uchopu riditok. Nebojte sa, zabrdite a budete mat vačsiu istotu pri pevnom uchope. Sice mate pocit že sa držite aj prstenikom a malickom, no človek sa na to pri zjazde nesustredi a podvedome len stlaca paku a samotny uchop nasledne pozostáva len z protichodnych sil dlane opretej o rajdy a tahu prstov o pačku. Vaše dva boelstive prsty nie su uplne v dotyku s gripom a dochádza ešte vačšmi k ich otrasom ktore sposobuju ich naslednu bolest a strnulost. Preto môže vyrazne pomoct aj vačší priemer gripov.
edit: LittleFox to si vyguglil, ci to studujes?
Ty nas Vckarov asi chces zabit. Skusal som pri MIERNOM zjazde co bol maly dolekopec brzdit len ukazovakom. Sak to prd brzdi a este viac sa musim sustredit na to tahanie paky s jednym palcom. Kazdeho koho bolia prsty od brzdenia dvomi niekedy az tromi prstami by si zasluzil uz poriadne hydry. Sak sme invalidi
to druhe
Nie, len presvedčiť, že V su prežitok doby.
No ale vysvetli to rodicom
obcas mi trpli prsty ked som isiel dost dlho a drzal sa za rohy (ktore uz tuto sezonu nevozim
bolo to sposobene tym, ze rohy tlacili na nejaku tepnu alebo neico take, cize bol obmedzeny prisun krvy do prstov, a preto po par hodinach zacali trpnut.
2 Kubi: Zaujimavy napad ale nemyslim si ze mi pomoze - tym stlacanim trenujes silu uchopu a teda slachy? co pohybuju prstami a su v predlakti (opravte am ak trepem ale predtsavujem si to takto), z tohto ta akurat bude boliet predlaktie a zosilnis uchop ale napr. bolest clankov prstov z toho ze su vytrasene to polda mna neriesi. Rovnako ma prsty boleli aj v case ked som mal uchop omnoho silnejsi ako teraz (kedze som chodil pravidelne lozit)...
vraj je na toto dobry aj powerball... zjazdari to pouzivaju aby sa udrzali riaditok pri technickych zjazdoch kde sa ide dost na brzdy.. takisto motokrosari to pouzivaju, asi vedia preco... kedze udrzat sa na krose nieje ziadna sranda.
a ake krce ?
btw. celý čas sa tu bavíme o kŕčoch v prstoch..