ako ho definovať?
- pri rozbiehaní sa na biku počujem pukanie (nie je to nejaké extrémne praštanie), zvuk počuť aj na rovine, i do kopca. Čiže nie je podmienené silovým šlapaním. Ide o pukanie pri rozbiehaní sa a potom ustane (4-6 x). Problém nebude v kľukách a v strede (mám Deore Holowtech II, premazané s novým stredom, riadne utiahnuté).
Skôr by som sa opýtal, či to nemôže byť spôsobené orechom a kazetou. Mám Mavic Corossride 08. Orech je taktiež premazaný, kazeta riadne upevnená - kazeta má malú vôľu v smere kolmom na orech, ale to je asi v norme. Je možné, aby sa "vydreli" drážky orecha, na ktorom je kazeta a to to spôsobovalo??? Náboj ma tak cca 1 rok. Čiže kazeta na orecha vplyvom šlapania by sa "hýbala" a spôsobovala, tak svojím posunom tieto zvuky???
Ďaľšia vec, čo ma napadá je vyťahaná reťaz, že by točením pedálov nejakým spôsobom prenášala silu na kazetu a tá to spôsobovala.
Iné možnosti ma nenabadajú, lebo špice sú utiahnuté, tak akurát - ani silno, ani slabo.
Viem, že sa takto zle radí, keď to nepočujete, ale i tak skúste mi dať tip ako na to...
Vďaka za názory (problém nechcem riešiť kúpením mp3 prehrávača..)
- ešte doplním: mám pedále SPD M520 - boli rozobraté, premazané
- stred je OK, ten je nový, premazaný, utiahnutý
- zadný náboj je na priemyselných ložiskách, dávam tam olej od Shimana, ten ešte pozriem
- čo sa týka kazety, tak jedine tam by som hľadal chybičku, ale vraj kazety na kolesách Mavic maju maličkú vôľu (otázka znie ako silno môžem pritiahnuť kazetu na náboj?)
- ešte jedna vec ma napadla: prasknutý rám (malá prasklinka), ale nenašiel som nič
Asi na to, treba ísť vylučovacou metódou
- spoj sedlova objimka-sedlovka
- patka prehadzovacky (spoj patky a ramu)
- vyplet (staci kvapka riedkeho oleja na krizenie drotov)
- a potom spodne capy, prip. uchytenie tlmica na ram u stareho full
So stredom, klukami ani pedalmi som nikdy nemal najmensi problem.
Na AL-ramoch sa miesto pukania zle lokalizuje, zvuk sa rychlo siri dalej...
A jedine, že by som sa mýlil. Už sem cicho. hehe
Lešteniu Attilu zdar!
Inak dosť možné, že by to mohli byť tie pedále, sú síce skontrolované, utiahnuté, ale predsa už majú nejaký ten rôčik.
Rozoberiem kľuky, orech, kazetu, uvidím a samozrejme skúsim vymeniť pedále..
Inak ešte jedna otázočka: ak mám kľuky Holowtech II a stred Shimano, pričom rozmer - šírka stred.zlož. je 73mm, koľko plastových podložiek treba medzi ložiská a kľuky??? (myslím, že jednu, len neviem na ktorú stranu, na stranu, kde sú kľuky (vľavo z pohľadu jazdca), či kde je kazeta(vpravo z pohľadu jazdca))?
Vďaka.