dnes som isiel menit pedale a ked som chcel vytiahnut tie stare, tak sme ich s otcom ani za boha nemohli povolit (ano, smer povolovania bol dobry). tak si myslim, ze pedale tam asi oxidovali. je nejaky pripravok, ktory to dokaze povolit? lebo som tam striekal sirovo-molybdenovy sprej a nepomohlo to.
na ten kluc som nasunul pol metra dlhu zeleznu trubku. nejde to ani za toho boha. najviac ma stve ze som zaplatili tri a pol litra za tretry a pedale a je mi to akurat tak na pi*u. mozem kupovat nove kluky. asi za*ebem plyn
Kovovy zavit na oske pri styku s duralovym zavitom na kluke za spoluprace vlhka, vytvoria velmi kvalitny oxid. Takze 15 tka kluc, ale kvalitny, pretoze obycajny vidlicovy to uz nemusi rozchodit ( ja som poslal do prec uz dva kusy ) a ako hore spominaju neboj sa pouzit paku
Tak,tak .. ako pise Drotar. Chrom-Vanad kluc, alebo ak mas aj imbus , tak ten, ale tiez kvalitny. Ten sprej na uvolnovanie ak si pouzil, je potrebne aby nejaky cas posobil, takze nastriekat nato, ale nechat nech vsiakne .. nechat to 10 hodin aspon. A skus pripadne aj ten plamen (samozrejme opatrne, aby si nespalil co nemas ) .. takto uvolnuju zaoxidovane spoje na autach mechanici bezne. Sice pravda, maju autogen, ale hadam aj sporak , alebo tie plamenove pistole nieco daju
ak má pedál zozadu imbus, tak imbus do zveráku, dole kľuky, nasunúť na imbus a ťahať..prevodníky obaliť handrou samozrejme, bez kožených robotníckych rukavíc ani ránu...
pokial tam máš pedále ktoré chceš vyhodiť ostáva ešte jedno drastické riešenie
Presne viem na co myslis Stare pedaly zo Scottika som demontoval tak ze som osku uchytil do zveraka a pouzil hrubu silu A bez Katkovho odporucania to fakt neskusajte.
Pri akej teplote si zapekal? Mal si radšej pečatiť
Pedále na 17 klúč som ešte nevidel
Vazelína - poznáš? Používa sa aj na závity pri montáži
Počúvaj radu väčšiny a zober si na to poriadku metrovú rúru. Ak je metrová málo, tak použi trojmetrovú
Ešte čo by som tak.... aha, už viem.... nie je od veci vždy po sezóne celý bajk rozobrať, aj kamarát sa poučil až keď sme menili kluky a na starej stredovej miske sme zlomili sťahovák, potom to dva dni musel máčať v nejakom sajrajte a až potom to povolilo, sviňa
je to na 15-ku, pomylil som sa, no aj tak to nejde dole. zajtra to nastriekam s tym konkorom a uvidim, lebo vazelina sa tak hlboko nedostane.
nema to imbus, su to obycajne nenaslapne pedale, uz som tam skusal dat aj kluc a buchal som po nom s kladivom s ktorym som rozbijal beton a nic. drzi jak maria.
Ale zakusnú, pokial to bude "vhodná" vazelína a vhodné podmienky. Moja cerstvá skúsenost: potreboval som demontovat stred, jedna miska isla pekne, druhú som vytácal pol hodiny po 1/6 otácky. Výsledok -> znicený závit v ráme. Posledné dva závity na miske (z vnútra) sa "zapiekli". Vytvorený oxid, alebo co to vlastne je ostal v závite misky a ako som misku vytácal, tak ten vyplnený kúsok závitu valcoval závit v ráme. Tak 50% výsky závitu je prec
Pritom si pamatám, ze som tam urcite dával vazelínu, ale nebolo to rozoberané 3-4 roky, a bajk ani nebol moc pouzívaný.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
...a velkú páku
Pri akej teplote si zapekal? Mal si radšej pečatiť
Pedále na 17 klúč som ešte nevidel
Vazelína - poznáš? Používa sa aj na závity pri montáži
Počúvaj radu väčšiny a zober si na to poriadku metrovú rúru. Ak je metrová málo, tak použi trojmetrovú
Ešte čo by som tak.... aha, už viem.... nie je od veci vždy po sezóne celý bajk rozobrať, aj kamarát sa poučil až keď sme menili kluky a na starej stredovej miske sme zlomili sťahovák, potom to dva dni musel máčať v nejakom sajrajte a až potom to povolilo, sviňa
nema to imbus, su to obycajne nenaslapne pedale, uz som tam skusal dat aj kluc a buchal som po nom s kladivom s ktorym som rozbijal beton a nic. drzi jak maria.
root: co to bol za sajrajt?
Tak teraz som skoro spadol zo stoličky!!!
On myslel namazať vazelínou predtým, ako ich namontuješ. Potom sa takto nezakusnú.
Pritom si pamatám, ze som tam urcite dával vazelínu, ale nebolo to rozoberané 3-4 roky, a bajk ani nebol moc pouzívaný.