Aké sú dôvody mat to vedenie delené (aj na nových bicykloch). Čo tým šetria náklady na bowden, alebo zjednodušujú jeho výmenu?
Nie je celé vedenie v bowdene lepšie na životnosť lánka?
Ako to je?
Dik.
posledný komentár: 1. 8. 2013 o 13:35
posledný komentár: 1. 8. 2013 o 13:35
prisiel mi konecne ram na gravel a nejak si neviem vobec rady s vedenim bovdenov a laniek
skusil som to nafotit
v rame su 3 hadicky alebo ako to nazvat, vedenie laniek
1 siroka biela, strcim tam brzdovy bovden, smeruje k zadnej brzde
2 take tenke zlte, zjavne na samotne lanka k prehadzovackam
na hlavovej trubke je pekny vstup s 3 otvormi na bovdeny
pod BSA domcekom je take plastove vedenie cez ktore idu tie zlte rurky ale cez to bovden neprevleciem.
trochu nerozumiem ci mam tahat komplet bovdeny skrz ram alebo tie na prehadzovanie mam nejak ukoncit hned v hlavovej trubke (netusim ako lebo aj s koncovkou bovdenu je to uzsie ako otvor)
brzdovu hadicu musim asi tahat komplet len teda neviem ci tu bielu rurku na vedenie mam nejak skratit alebo uplne zrusit alebo co s nou
som z toho nejak jelen, taketo vedenie vnutrom som este na rame nemal
dik
dalsia vec je ze si nie som isty ako by sa chovali 3 bovdeny naraz v rame, asi by to celkom buchalo
Edit: protikus je ta samotna plastova krytka, Ma drazky na lanko a tusim ma na konci (k zadnej stavbe) aj uchyty na bovden.
na cestaku to mam podobne ale ten vstup do ramu je tak urobeny ze ten bovden sa tam zacvakne a drzi tam a neda sa strcit hlbsie do ramu
ako takto? na cestaku ten bovden nepichnem hlbsie lebo ten vstup je tak urobeny, tu ten bovden aj s koncovkou strcim skrz dieru a kludne prepadne do ramu,
tie 3 diery su rovnake maju nieco cez 5mm v priemere
asi takto:
tie diery maju necelych 6mm cize tam prejde brzdovy 5mm bovden aj riadiaci 4mm s koncovkou
asi to bude chciet nejake gheto riesenie a na tu koncovku dat kusok ciernej pasky aby sa zvacsil priemer
Toto zvonku
Bez tej vlozky.
tie vlozky nie su rovnake, ta v rame ma krajne diery zvnutra mensie aby nepresla koncovka, ale kedze tam boli tie vodiace draty tak som to pchal len do strednej ktora je siroka na hadicu.
druha vlozka ma vsetky tri diery ako keby na hadicu
dakujem Palo TT ze si ma to donutil rozobrat
kazdopadne uz je teda definitivne jasne ze skrz ram ide len brzdovy bovden a dve samostatne lanka