V poslednej dobe sa tu dost rozmaha rivalita medzi ziletkarmi (ked inak nedate) a blatoslapmi (ked inak nedame), preto by sme tu mohli kazdy napisat, preco preferujeme prave to svoje. Ja osobne jazdim cestu, akosi som s tym zacal a nemam dovod presedlat na mtb, na bike sadnem tak 3 krat za rok. Asi mi viac vyhovuje vykonnostna cyklistika, len take vozenie pripadne odnoz, ktora sa v poslednej dobe velmi rozmaha (zjazdove discipliny a pod.) sa mi vobec nepaci.
S prilevom penazi ale rozmyslam, ze by sa pre spestrenie zisiel aj nejaky horak.
Pripadne kolko z vas jazdi cestu aj mtb? Samozrejme zavisi to najma od penazi, lebo v dnesnej dobe zivit na slusnej urovni jedno aj druhe je dost narocne...
Musim vas vsetkych pochvalit, celkom ste pochopili o com to ma byt, ziadne dofajavacky...
Co sa tyka agresivity na cestach, ja som si celkom zvykol, beriem to ako adrenalin a keby som mal jazdit iba mtb, asi by mi to aj chybalo. A je nezmysel nechodit po ceste, pretoze by sa mi mohlo ,,nieco,, stat, lebo v dnesnej dobe sa mi moze ,,nieco,, stat aj v lese, pripadne hocikde inde a to vobec nemusim sadnut na kolo. A kde je vacsie riziko, to zavisi od uhla pohladu.
A Katko, nemusis sa bat, nikdy som sa tu necitil menejcenny...aj ked sa tu o to niekto niekedy mozno snazil...
Hlavne je, ze vsetci mame radi dve kolesa bez ohladu na to, ci su tenke, hrube, kockate... a to by nas malo spajat.
Na ceste si musite urobit miesto. Ked pojdete vystrceni do cesty, auto musi pribrzdit alebo vam aspon stale zostava priestor od krajnice (o ktory sa vysuniete) ak sa treba uhnut nejakemu debilkovi. V jednote je sila
Problem je v tom, ze on ta poklada za tekoho isteho debilka ako ty jeho, ale na rozdiel od teba je oblozeny aspon tunou zeleza.
no neviem, zatial mi to funguje (aj ostatnym). pokial za volantom nesedi opity alebo nejaka baba na dzipe, vacsinou nikto nebude riskovat problemy s policiou a pod. Pre zvysne pripady si nedocital druhu moznost, ze si vlastne vytvaras miesto kam sa uhnes ked debilko v tone plechov neprestava trubit. Ked pojdem natlaceny na krajnicu, pripravujem sam seba o sancu uhnut sa.
Pre zvysne pripady si nedocital druhu moznost, ze si vlastne vytvaras miesto kam sa uhnes ked debilko v tone plechov neprestava trubit. Ked pojdem natlaceny na krajnicu, pripravujem sam seba o sancu uhnut sa.
To mas pravdu, ked som na ceste tiez si robim priestor na uhnutie doprava.
ale to s tym kolektivom mate pravdu, ked sa presuvame po ceste tak vzdy spolupracujeme a ficime ako draci, je to skvely pocit, ked sa cez dedinu rutime aspon siedmi za sebou, pocut len hukot plastov, domceky sa len tak mihaju....v lese slape kazdy za seba a spolieha sa len na seba (kym sa nedolame a netreba ho zniest do civilizacie samozrejme), vtedy sa partaci zidu
v lese slape kazdy za seba a spolieha sa len na seba (kym sa nedolame a netreba ho zniest do civilizacie samozrejme), vtedy sa partaci zidu
Jazdim zvacsa sam - ale pokial sa pustam do neznamych koncin tak som radsej ak je nas viac. Je to stara dobra turisticka zasada. Tiez raz za cas sa cloveku zachce vyrazit v partii - je to ine. Vtedy si obvykle vymyslime zajazd niekam do neznama.
giro-keď Ťa 2x zrazí auto ako mňa tá agresivita Ťa rýchlo prejde!
bobo-je to neskutočné ale to čo chcem napísať ja Ty napíšeš za mňa,Tvoje príspevky sa mi páčia-bohovsky.Ináč k téme-som čiste XC ale niekedy(napr. aj teraz lebo je blato)nahodím slicky a jazdím asfalt kvôli kondičke.Ale je to nutné zlo a ubíjajúce.Nestalo sa Vám že si niekedy pri šľapaní v duchu počítate raz-dva,dva-dva,tri-dva....?Pakáreň!
2momo to ze ta 2x zrazilo auto bolo preto ze si bol agresivny? Ajeto je agresivny furt a auta ho obchadzaju oblukom Aj mna uz strajchlo auto, ale beriem to ako riziko povolania. Keby som sa nechal utlacat, mozno by ma dolamali viac.
Ale ked ide riaden balik, tak sa nebojis nicoho, ani aut (treba mat v baliku aj nejakych dobrych bitkarov s kasermi) .
Giro, to mas pravdu, s usmevom spominam ked sme mavali spolocny kazdonedelny trening, 10-12 ludi po dvoch za sebou, to byvali casi, proste respekt, urcite je to o inom ako ked ides sam.
Tiež rád spomínam na leto keď sa nás čírou náhodou stretlo asi 15. a to si ani trúbiť nikto nedovolil.
Ja osobne jazdím XC lebo ak aj jazdím po ceste zdá sa mi to nezáživné.. v lese je to aj adrenalín a nie taký či ma náhodou nezrazí auto. pre mna je to pocit volnosti keď sa spustím dole kopcom a keď spoznávam každý výjazd niečo nové.Je to ako droga- ak to raz vyskušaš už sa toho nepustíš!
no ja som teda skor taky blato slap nakolko som si aj kupil pred 1/2 rokom xc bike ale ked budem dospely a zarobim si mozno si kupim aj rozor bike v preklade ziletkovy bike . Ale neviem preco ja teda medzi nami taka rivalita ved obydva typi bikovanie su dobre a za to ze niekoho nebavy ten druhy typ nemusi toho druheho odsudzovat ved bikeri by mali drzat spolu ci nie? radsej nech sa postazuju na tych bniektorych bezohladnych soferov !!
mliecko zareagujem na tvoju poslednu vyzvu. Dnes som sa bol previest (len tak) na zimaku v karlovke (Blava). Nechcem pouzivat neslusne slova na adresu blavackych soferov, takze radsej nic nenapisem, ale .... asi si radsej pojdem vymenit slipy. Taky strach jak dnes som nemal na ceste uz dobre dlho. Neviem preco si tu kazdy dilinko v tmavych okuliaroch a v striebornej fabii (alebo podobnom aute nizsej triedy) mysli ze je volajaky cavo a ostatni musia dodrziavat jeho pravidla. Zlata Zilina. A to som sa volakedy zastaval blavakov, ze oni robia machrov a bordel len mimo Bratislavy. Mat dnes pistol, tak uz asi sedim
zasa som pocul od mojho deda kona brata ze je existuje zakon ze ked je urcity pocet cestnych cyklistov na ceste e.g. styria potom sa mozu roztiahnut po celom pruhu a "funguju" ako normalne vozidlo na ceste...cize auta netrubia ale len obiehaju......CO JE NA TOM PRAVDA?
ja myslim ze to pravda nie je ak si prezres zákon o premávke na cestných komunikáciách tak tam sa jasne píše,že cyklisti smú jazdiť len jednotlivo za sebou.
takže stále platí nespoliehajte sa na vodičov áut ale na seba.
ja by som sa na to tiez nespoliehal....aj ked bohvie ci sa vyhlaska nemenila abo co....ja osobne si dovolim ist vedla niekoho len ak je 1,5m siroka krajnica alebo na prazdnej ceste....ten pokec, co hodime pri jazde vedla seba mi za nejaku zrazku nestoji....ale mohli by nieco take vymysliet, ved ziletky su dost rychle, urcite rychlejsie ako nejaky traktor...
Tu v okoli su po zime cesty v takom stave, ze aj zaryti cestari musia sadnut na MTB. Som zvedavy ako to budu riesit v Podbrezovskom klube. Este som ich na ceste nevidel.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Co sa tyka agresivity na cestach, ja som si celkom zvykol, beriem to ako adrenalin a keby som mal jazdit iba mtb, asi by mi to aj chybalo. A je nezmysel nechodit po ceste, pretoze by sa mi mohlo ,,nieco,, stat, lebo v dnesnej dobe sa mi moze ,,nieco,, stat aj v lese, pripadne hocikde inde a to vobec nemusim sadnut na kolo. A kde je vacsie riziko, to zavisi od uhla pohladu.
A Katko, nemusis sa bat, nikdy som sa tu necitil menejcenny...aj ked sa tu o to niekto niekedy mozno snazil...
Hlavne je, ze vsetci mame radi dve kolesa bez ohladu na to, ci su tenke, hrube, kockate... a to by nas malo spajat.
Problem je v tom, ze on ta poklada za tekoho isteho debilka ako ty jeho, ale na rozdiel od teba je oblozeny aspon tunou zeleza.
To mas pravdu, ked som na ceste tiez si robim priestor na uhnutie doprava.
Jazdim zvacsa sam - ale pokial sa pustam do neznamych koncin tak som radsej ak je nas viac. Je to stara dobra turisticka zasada. Tiez raz za cas sa cloveku zachce vyrazit v partii - je to ine. Vtedy si obvykle vymyslime zajazd niekam do neznama.
bobo-je to neskutočné ale to čo chcem napísať ja Ty napíšeš za mňa,Tvoje príspevky sa mi páčia-bohovsky.Ináč k téme-som čiste XC ale niekedy(napr. aj teraz lebo je blato)nahodím slicky a jazdím asfalt kvôli kondičke.Ale je to nutné zlo a ubíjajúce.Nestalo sa Vám že si niekedy pri šľapaní v duchu počítate raz-dva,dva-dva,tri-dva....?Pakáreň!
Giro, to mas pravdu, s usmevom spominam ked sme mavali spolocny kazdonedelny trening, 10-12 ludi po dvoch za sebou, to byvali casi, proste respekt, urcite je to o inom ako ked ides sam.
Ja osobne jazdím XC lebo ak aj jazdím po ceste zdá sa mi to nezáživné.. v lese je to aj adrenalín a nie taký či ma náhodou nezrazí auto. pre mna je to pocit volnosti keď sa spustím dole kopcom a keď spoznávam každý výjazd niečo nové.Je to ako droga- ak to raz vyskušaš už sa toho nepustíš!
takže stále platí nespoliehajte sa na vodičov áut ale na seba.