V poslednej dobe sa tu dost rozmaha rivalita medzi ziletkarmi (ked inak nedate) a blatoslapmi (ked inak nedame), preto by sme tu mohli kazdy napisat, preco preferujeme prave to svoje. Ja osobne jazdim cestu, akosi som s tym zacal a nemam dovod presedlat na mtb, na bike sadnem tak 3 krat za rok. Asi mi viac vyhovuje vykonnostna cyklistika, len take vozenie pripadne odnoz, ktora sa v poslednej dobe velmi rozmaha (zjazdove discipliny a pod.) sa mi vobec nepaci.
S prilevom penazi ale rozmyslam, ze by sa pre spestrenie zisiel aj nejaky horak.
Pripadne kolko z vas jazdi cestu aj mtb? Samozrejme zavisi to najma od penazi, lebo v dnesnej dobe zivit na slusnej urovni jedno aj druhe je dost narocne...
Ked ste tu ludia spominali rozbite cesty po zime, idem pojazdit a neviem ci som na polnej ceste alebo hlavnom tahu. Takze jazdim cestu alebo MTB? hm, asi je to jedno.
mliecko zareagujem na tvoju poslednu vyzvu. Dnes som sa bol previest (len tak) na zimaku v karlovke (Blava). Nechcem pouzivat neslusne slova na adresu blavackych soferov, takze radsej nic nenapisem, ale .... asi si radsej pojdem vymenit slipy. Taky strach jak dnes som nemal na ceste uz dobre dlho. Neviem preco si tu kazdy dilinko v tmavych okuliaroch a v striebornej fabii (alebo podobnom aute nizsej triedy) mysli ze je volajaky cavo a ostatni musia dodrziavat jeho pravidla. Zlata Zilina. A to som sa volakedy zastaval blavakov, ze oni robia machrov a bordel len mimo Bratislavy. Mat dnes pistol, tak uz asi sedim
zlata Zilina? vcera sme boli na kratuckom vyjazde a uz mam chut zalozit diskusiu vo forme rebricku o najagresivnejsieho a najbezohladnejsieho vodica (moj tajny typ je CITROEN C4 ZA-094AR)
ten citroen mi je akysi povedomy. Minuly rok sme mali tiez konflikt s podobnym autom, len skoda ze nemam taku dobru pamat (ta SPZka sa mi tiez pozdava). Uznavam, aj doma je kopec k..ov, ale skuste dojst do Blavy. Tu diskusiu by si mohol zalozit, s prichodom tepla sa zase zacnu kopit konflikty.
Ale chalani, co by sme robili, keby nas vsetci ignorovali, nikto by po nas nezatrubil, netko by na nas nekrical a neukazal nam fuckera. To by bola riadna nuda, o com by sme potom debatovali a na koho by sme potom nadavali. Nemali by sme potom na koho plut a oblievat ho vodou (na 98% percent to bol taky pan, co sedi za volantom autobusu). Ved to by som uz ani na kolo nechodil.
Inak, s kym mate horsie skusenosti? Soferi autobusov alebo kamionov?
Moj nazor: obaja su ... , ale co dokaze sofer autobusu (a hlavne v meste pred zastavkou), to si ziadny kamionista nedovoli...
kedysi daaavno som slapal do takeho mierneho kopca proti hustemu vetru na otcovom favorite, pomaly som to uz vzdaval, zahladeny popred predne koleso na krajnicu, pocul som iba ako fuka vietor, zrazu sa oproti vyrutil kamion, nevsimol som si ho a ked bol asi 5 metrov predo mnou zatrubil, ja som sa skoro po*ral a behol som na tom chudakovi bicykli az do travy, vela od priekopy mi neostavalo. Tak som si nekrestansky ponadaval a isiel som dalek... to be continued :)
najvacsi debilkovia su soferi dialkovych busov. Tu v Blave este celkom slusne rosambo robia pipiny bohacov, co im kupia velke terenne auta a oni nevedia kde maju pravu stranu. Ked nou idu po obrubniku chudak cyklista. A dobri debili su aj vselijaky nast-rocny sopliaci na zhrdzavenych skodoviciach, ktorych by som si za svoj bike kupil aspon 10, mysliac si ze maju porsche.
Chodim do lesa na dirte a ked si nezoberiem prilbu,tak sa tak nebojim ako na ceste(tam je prilba vzdy a svetielok a odraziek ako na diskoteke ). Napriek tomu idem trocha radsej na cestu,lebo mam pocit,ze sa dostanem daleko. Aj znami s ktorymi jazdime si po horskom kupili aj silnicku.
ono ziletka je fajn, ja by som si v buducnosti mozno tiez nejaku zaobstaral....ale mna na biku bavi to, ze vlezem do lesika a s bikom sa hram, skackam cez konare, obchadzam sutre, obcas sa opriem do nejakej klopenky, obcas nejaku zakrutku smykom s nohou na zemi, skratka si to tam vychutnavam , na asfalte to musi byt podla mna ovela vacsi stereotyp ....a co sa techniky tyka, tak na asfalte cibris sice techniku slapania, dychania a podobne, ale na biku v lese je toho ovela viac co mozes zlepsovat a cibrit....a tak...
Ja jazdim na biku... minuly tyzden som si pozical ziletku a musim povedat ze je to vynikajuca vec, hlavne ked je v lese nezjazdne... Akosi ma to chytilo ale na bike nezanevrem, kazde ma cosi za aj proti, no u mna ma tych viac plus stale bike
No mňa na ceste ešte žiadne auto nezostrelilo, akurát kedysi dávno sa to podarilo mne - trafil som autobus. Zato v lese si už na mňa dvakrát trúfli - iní cyklisti. V nedeľu ma na od áut relatívne bezpečnej hrádzi dokonca trafila jedna tlstá guma. Takže mi z toho vychádza, že na ceste je to najbezpečnejšie. Zatiaľ...
Vidite a preto jazdime do lesa a nemame taketo problemy
Mne by to ale v lese (iba v lese) dost chybalo...
Ja som si rychlo zvykol a teraz mam skor problem na ceste. Ked som prvy raz tento rok vytiahol cestaka, tak som si po 2 km myslel, ze sa otocim, co som mal strach
Zato v lese si už na mňa dvakrát trúfli - iní cyklisti.
To vies, ked jazdis ziletkou po lese, tak si na teba trufne kde kto
Na ceste ma raz sejmul nejaký pako na škodofke stodváce s prívesným vozíkom. Predbiehal ma rozdielom rýchlostí cca 2-5 km/h a keď sa vracal do prava tak do mňa drbol tým vozíkom. Ani hajzel nezastavil.
Ale v lese na mňa nazaútočili zatiaľ ani iní bajkeri a ani žiadna iná divá zver.
Ale v lese na mňa nazaútočili zatiaľ ani iní bajkeri a ani žiadna iná divá zver.
Uz mi raz zakrochkala diva svina zblizka. Ani som sa nestihol obzriet tym smerom. Pravdepodobne vtedy som urobil osobak v zrychleni. Mozno ani nebola taka blizka ako hlasna, ale stacilo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
zlata Zilina? vcera sme boli na kratuckom vyjazde a uz mam chut zalozit diskusiu vo forme rebricku o najagresivnejsieho a najbezohladnejsieho vodica (moj tajny typ je CITROEN C4 ZA-094AR)
Inak, s kym mate horsie skusenosti? Soferi autobusov alebo kamionov?
Moj nazor: obaja su ... , ale co dokaze sofer autobusu (a hlavne v meste pred zastavkou), to si ziadny kamionista nedovoli...
Ja som si rychlo zvykol a teraz mam skor problem na ceste. Ked som prvy raz tento rok vytiahol cestaka, tak som si po 2 km myslel, ze sa otocim, co som mal strach
To vies, ked jazdis ziletkou po lese, tak si na teba trufne kde kto
To co si zadrel za kravinu?
Uz mi raz zakrochkala diva svina zblizka. Ani som sa nestihol obzriet tym smerom. Pravdepodobne vtedy som urobil osobak v zrychleni. Mozno ani nebola taka blizka ako hlasna, ale stacilo.