V téme by sme sa mohli podeliť o skúsenosti s pestovaním a s odrodami, recepty, pochváliť sa úrodou, atď.
Prikladám teda na úvod pár fotiek z nášho pestovania z posledných pár rokov. Okrem priamej konzumácie papričky sušíme a drvíme, tento rok sme skúšali prvý krát variť omáčku (jedna várka ochutená slivkami, jedna marhuľami), používam ako dresing.
Minulý rok po zbere som si začal mini-projekt, 3 rastliny som zrezal, presadil do malého koflíka a momentálne sa ich snažím dostať do bonsajovej podoby, ale s bonsaimi nemám iné skúsenosti, tak zatiaľ len tak poskromne
Tuším v 2013-tom sme mali asi 5-6 rastlín Morugy, od toho sme potom upustili, to som rozdával dlho po všetkých známych aj neznámych
Len tak pre zaujímavosť... Boli sme podporiť kamaráta Tibora na majstrovstvách československa v jedení chilli papričiek v Brne. Celkovo sa umiestnil na 2. mieste ale zároveň sa stal majstrom Slovenska.
Vacsina tohtorocnej urody. Zlte habanero su dost oranzove co bolo prekvapenie.
Tatko zasadil, babka vypestovala, na jeseň sme obrali úrodu, rastlinu som potom zostrihal a pokúsil sa spraviť bonsai. No a po ďalšom roku mám v kancli toto
Odroda: Habanero Red
Môj zoznam:
Aji Camba
Bico Roxa
Bolivian Bumpy
Um ji put
Purple Thai
Haruga F5 B1-B2-B3-B4-B5 Cross
Bumble Bee Big F1 Cross
Giant Jalapeño
Tarosa F2 Cross
Rocoto Turbo Pube Red