Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Aky Cloud pouzivate ?
GOOGLE DRIVE 46% [ 6 ]
AMAZON DRIVE 0% [ 0 ]
DROPBOX 31% [ 4 ]
INE 23% [ 3 ]
Celkový počet hlasov : 13
nie "amazon cloud" ale "amazon drive". drive v podstate SaaS a s3 je IaaS.

edit: nie je to asi spravne pomenovane, ale principialne to je podobne. ale hlavne drive je skor pre koncovych zakaznikov, je to hotovy produkt, zatial co s3 je skor sluzba pre ine sluzby.

btw tiez som za lokalny storage. uploadovat desiatky GB dat po pomalej linke...
Zobraziť komentár 26.10.2016 - 17:14:53
00
Este sa to da aj lacnejse, napriklad freenas + owncloud, obe zadara, potrebujes len pc s diskami, ja na to pouzivam HP microserver gen 8, byvaju v akcii za okolo 200€ aj s jednym diskom a 4G pamate, ja tam mam 4disky a 8gb, lacnejsie a ovela rychlejsie ako synology, akurat to treba nainstalovat a mat to doma, ale zasa mat citlive data na zariadeni ktore ovladam ja sam a nikto iny tam nema pristup ked nechcem je na nezaplatenie :-D
Zobraziť komentár 26.10.2016 - 18:32:30
01
prave ho maju na alze, ale bez diskov https://www.alza.sk/hp-proliant-microserver-gen8-d2930950.htm?catid=18850144
Zobraziť komentár 26.10.2016 - 18:46:10
00
Presne to je on, do neho staci dat 2x wd red alebo ine, ak bude niekto chciet pomozem s instalaciou, da sa to aj na dialku cez iLO :-)
Zobraziť komentár 26.10.2016 - 19:02:20
00
no zaujimavy stroj, da sa tam namiesto mechaniky dat nejaky disk a nanho system nech 4 hlavne ostanu na data?
tiez uz pokukujem po dako nasku, lebo to co predvadza google v poslednej dobe s fotkami je uz kua trochu moc.na 4gb ramky (aj ked len 3 lebo 32bit) nedokazem napr uploadnut vela fotiek naraz, lebo ked dam napr 500, tak to zacne zrat ramku do nepricetna a spadne cely browser..., o tom ze spravit album s viac ako 500 fotkami je problem ani nehovorim. a celkovo ta politika ze vidis vsetky fotky naraz na 1 stranke je vadna. mozno pre dakoho co tam ma 35 fotiek je to ok, ale ked ich mam desattisice tak je to smrt. hlavne ked pridavanie foto do albumu ide stylom ze nalistuj si a oznac ktore chces z toho kvanta...
Zobraziť komentár 29.10.2016 - 22:49:36
00
Ten server ma interny USB aj internu microsd citacku, pri freenas to strcis na to bez problemov. Co sa tyka fotiek pouzivam lightroom, jeho kniznicu mam na owncloude vo freenas, tj mozem na notebooku aj PC v praci upravovat fotky, potom mam v lightroome plugin, ktory automaticky exportuje novo pridane fotky do albumov v nizsej kvalite a tiez do owncloudu. Dalsi plugin co mam vo freenas je emby, sluzi ako multimedialna kniznica a ten plugin vie precitat tie fotky a albumy, tj vzdy v ramci siete, hlavne domacej si mozu pozriet clenovia nove fotky. Da sa to aj do ownloudu a potom rozsharovat komu co chces aj do vonkajsej siete, da sa tam toho spravit kopa. Ale naj userfriendly je asi synology. Freenas je hlavne pre paranoikov, alebo pre tych ktory chcu za malo penazi top vykon, ja tam mam aj virtualky, ked nieco potrebujem odskusat.

A hlavna vyhoda ownloudu je aj to ze si vyberas to co si zosharujes, napriklad do mobilu si nesynchronizujem lightroomovu kniznicu ktora ma kopu GB.
Zobraziť komentár 30.10.2016 - 01:12:59
00
cize ten owncloud funguje v pohode aj na mobiloch? ze naprviem dat vsetky fotky z mobilu synchronizovat donho?
nieco take by mi uplne stacilo ze vsetko z fonu nech ulozi aj na ten cloud, opacne to ani nemusi fungovat (ale moze :))
Zobraziť komentár 30.10.2016 - 07:39:23
00
Ano v APPke na mobile si mozes nastavit dokonca ze nahrat hned foto po odfoteni (instant uppload).
Zobraziť komentár 30.10.2016 - 07:58:13
00
inac s tym usb alebo microsd - to je sice fajn, ale povacsine taketo nieco ak je na system odide cca po roku max dvoch - teda ak sa tam kazdu chvilu nieco horedole zapisuje. ako je to potom s obnovou? dufam ze disky nie je problem rozbehat (aj s povodnymi datami) na nejakej cistej instalacii. pripadne nejaky starsi image zo zalohy..

a tipujem ze raid 5 s pouzitim 4 diskov cca 4-6TB nebude problem. mirror by bol zbytocne overkill
+ ten raid je hw alebo cez soft?
Zobraziť komentár 30.10.2016 - 10:24:25
00
No napriklad SD karta je na takyto napor stavana, ale defaultne si vypnes kadejake logovanie a je to ok aj na USB, ono si to usb vies zalohovat, to je len na boot a nabeh systemu. Co sa tyka raidu, tak freenas ma svoj softwareovy so ZFS.
Zobraziť komentár 30.10.2016 - 20:15:06
00
Poslal som dvakrat prispevok, i tak som este chcel, ze pozri si aj freenas 10, je este v bete ale vyzera paradne.
Zobraziť komentár 30.10.2016 - 20:15:07
00
btw disky do toho ake odporucas? v dakom pdf som nasiel ze to max zvladne 4x4TB aj ked na nete pisu ze tam napchali aj viac, tak tipujem ze to len bude daky stary dokument z casu ked vacsie disky neboli

najlepsie cena/kapacita vychadzaju nejake seagate archive 6tb. len recenzie su kadejake... a neviem ci ma nejaky vyznam kupovat specialne nas verzie ak mi je sumafuk aky to bude mat vykon, spotrebu, hluk atd
Zobraziť komentár 02.11.2016 - 14:59:54
00
tam nejde ani tak o spotrebu a vykon ako o vydrz, predsa len to ide 24/7, ja som daval red-y od WD, ale odporucam jednu vec, disky nakombinovat, samozrejme rovnakej kapacity, ale rozny vyrobcovia, lebo uz sa mi stalo aj to ze odisli naraz dva disky ktore boli naraz kupovane.
Zobraziť komentár 02.11.2016 - 15:21:09
00
to staci kazdy kupit u ineho predajcu, tak aspon netrafis rovnako vadnu seriu...
a tych 24/7, no neviem ako terajsie disky ale kedysi ked ficali tak 80-200GB disky tak som mal v stroji asi 8 ks a isli nonstop par rokov, bez problemov. a urcite to neboli dake naskove (to vtedy asi ani nebolo), ani serverove verzie, ale bezne desktopove maxtory, ibm, seagate a tak
Zobraziť komentár 02.11.2016 - 19:29:49
00
Sak jasne da sa aj tak, ja Ti len vravim o eliminovani rizik, ono zalezi co tam mas, ja hlavne fotky, tak som sa snazil to spravit tak aby ma to neikedy nemrzelo, plus zalohujem. Ono aj co sa tyka predajcov a serii, kazdy predajca to ma od nejakeho distributora alebo priamo od predajcu, takze od dvoch predajcov mozes chytiti aj seriu ;-). A ides si ten server skladat?
Zobraziť komentár 02.11.2016 - 20:26:38
00
keyboard_arrow_up