o ten linux mi az tak nejde, uz s nim mam par skusenosti. Takze pozeral niekolko moznych dosiek ktore by boli vhodne, nakoniec som objednal orange pi plus 2e ktory vychadzal cenou, vykonom a pouzitim najlepsie. Mohlo by to zvladat i stream 4k videa. System pravdepodobne armbian alebo ubuntu server, own cloud, minidlna, samba, no-ip, nejaka vpn, nieco na pripojenie z pc/androidu na administraciu. Limit bude rychlost (na ext4 cca 30-35MB/s, ntfs 20-25MB/s, kazdy disk zvlast) a nemoznost kopirovat viac ako 2GB (32bit procesor). Na testovaciu prevadzku zatial staci, neskor to mozem vymenit za ine riesenie (nas, udoo x86) a tuto dosku pouzit na ine veci, pripadne na sync s novym riesenim (zaloha).Kym to prijde z ciny tak to asi poskusam na virtualke.
Rozmyslal som i nad Odroidom xu4 (tiez 32bit), ten by vysiel raz tolko a daval by cca 60-80MB/s, lenze oproti orange plus 2e ma usb to sata prevodnik. Povedal som si ze to uz radsej potom vymenim bud za udoo x86 alebo up board. Minimalne udoo bude len o nieco drahsia, lenze intel 64bit stvorjadro, 4gm ram, sportreba cca 6W, 3x usb3, win10 alebo akekolvek linux x86 distro.
Vdaka na navedenie, nakoniec je o tom trochu viac clankov po nete ked uz viem co hladat.