Lokalizácia
Formulár sa odosiela
xpat z bike24, tam uvádzajú, že majú všetko skladom a aj cena fajn. Ale pozerám aj suncycle má veľmi peknú cenu porovnateľnú s DE eshopmi, len ten termín...
brudy ak to porovnám s tým, čo som mal doteraz (10sp. deore 11-36), tak váhový rozdiel tam nie je žiaden :D
Zobraziť komentár 07.08.2017 - 13:37:52
00
robo96 no uvidím, som zvedavý, lacné to nie je, no keď s tým nebudem spokojný, tak to viac určite nekúpim, no bol som zvedavý a ako som čítal, že by to malo vydržať na reťazi 3-4 x dlhšie ako klasický olej...tak ale takých reklamných žvástov sa popíše vždy dosť, len aby sa predalo. Mal som aj impregnáciu s nano časticami na paclite bunde a tam to bolo super, keď tie kvapky pekne stekali dole, ale zas nemalo to moc dlhú životnosť. Nedávno som kúpil niečo podobné a predavač mi hovoril, že by to malo mať podobný efekt, no s dlhšou životnosťou, tak uvidím, či som sa zas nenechal nachytať :) , ale už som aj tak tu bundu potreboval naimpregnovať. Keď sme boli nedávno na Vtáčniku v daždi, tak som si to uvedomil, že už som to mal spraviť dávno :) . ˇčo sa týka tých reťazí, tak teraz mám odložené doma asi 3-4 a pôjdem to tiež točiť, tak som zvedaví, lebo keď som tie reťaze menil až pri konci životnosti, tak kazeta teda veľkú životnosť nemala a to som mal naposledy 10 kolovú xt, čo by nemal byť nejaký šmejd, ale ešte je doma v zálohe, takže s tými jazdenými reťazami by som ju ešte využil :)
Zobraziť komentár 07.08.2017 - 13:43:15
00
arrow_leftiron.hide napísal:
Ako myslis na viacerych bajkoch? Tak potom ok.

nie, na jednom.. používam XTčkové a točím dokola.. žiadnu reťaz nedomazávam, vždy zhodím a založím novú, najneskôr keď nahadzujem poslednú tak tie už zhodené vykúpem, vyčistím, namažem a sú nachystané na ďalší cyklus..
Zobraziť komentár 07.08.2017 - 13:44:07
01
To by som sa nedoplatil na postovnom :) Teraz som mal napr. intenzivnejsie dva tyzdne pocas ktorych som natiahol novu retaz na 132,5. U noveho pohonu chcem tocit viac retazi naraz a mat doma naskladnenych viac kusov, aby sa mi nestalo, ze natiahnem az prilis a znicim kazetu. Z drahsich retazi mam obavy ci vydrzia o tolko viac o kolko viac stoja. iron.hide je vydrz drahsich retazi lepsia? O kolko?
Zobraziť komentár 07.08.2017 - 13:44:49
00
imro1 Toto je aj moja skusenost. Ked som menil az pri 132,8, tak najmensi pastorok posiel velmi rychlo.
Zobraziť komentár 07.08.2017 - 13:48:53
00
jachmel, hej, mne to skákalo ak si dobre pamätám najviac na 2 a 3 pastorku a čo sa týka otázky o koľko ti vydrží dlhšie kvalitnejšia reťaz, na to ti asi nikto nedá presnú odpoveď, záleží od terénu, poveternostných podmienok, spôsobe radenia, starostlivosti...takže podľa môjho názoru síce kvalitnejšia vydrží o trochu dlhšie, no asi ťažko pri 2 násobnej cene 2 násobok najazdených km. Kedysi som kupoval XT reťaze, teraz kupujem deore a nejaký veľký rozdiel v radení necítim, no cenovo to spraví dosť, životnosťou bude xt trochu ďalej, no nie toľko aby som za ňu platil 2x vyššiu sumu, toľko môj názor, je to predsa len spotrebák a myslím, že netreba mať to top, teda pokiaľ nemáš nejaký top drahý pohon, na toho eagla by som asi dal nejakú vyššiu radu. Nedávno tu bol niekde link na xt reťaze z nejakého nemeckého e shopu, kde sa predávali kus za 13 € ak si dobre pamätám, tak tam sa to určite oplatilo :)
Zobraziť komentár 07.08.2017 - 13:59:32
00
Ved to, ze jazdim denne. Niekedy je toho blata a piesku strasne vela a nemam cas kazdy den cistit pohon. Pretriet handrou, namazat a to je tak vsetko. Nejake pranie retaze a zubna kefka na pastorky, to jednoducho nehrozi. Prevodnik, kazeta, retaz a kladky budu vzdy low cost - zjazdit, vyhodit. Investovat len do trvacnejsich veci.
Zobraziť komentár 07.08.2017 - 14:13:14
05
arrow_leftiron.hide napísal:
To si nemusel naraz nakupit tolko retazi, lepsie je ich dokupovat postupne a kvalitnejsie.

Vzhladom na to ze zakladna 11speed retaz od sramu mi vydrzi 2000km a stoji 13€ vazne nevidim zmysel kupovat drahsie retaze ;)
Zobraziť komentár 07.08.2017 - 14:41:00
02
arrow_leftjachmel napísal:
Ved to, ze jazdim denne. Niekedy je toho blata a piesku strasne vela a nemam cas kazdy den cistit pohon. Pretriet handrou, namazat a to je tak vsetko. Nejake pranie retaze a zubna kefka na pastorky, to jednoducho nehrozi. Prevodnik, kazeta, retaz a kladky budu vzdy low cost - zjazdit, vyhodit. Investovat len do trvacnejsich veci.

Tymto som sa riadil vzdy aj ja, pretoze jazdim za vsetkych podmienok a nestaram sa o to, ani tolko ako ty. Ale potom mi tu bolo povedane, ze drahsie mi vydrzi dlhsie.
Zobraziť komentár 07.08.2017 - 15:09:54
00
Mam to opacne , potreboval by som odje..t svoju 1175 kazetu a nedari sa mi ani natiahnut pcx ku. Skratka potrebujem dovod na kupu orla, aby to bolo bez kompromisov.
Zobraziť komentár 07.08.2017 - 15:21:09
00
Pri rovnakom jazdeni mi sram 1150 vydrzala kratsie ako tato 1110 a pri tej cene nevidim vyznam kupovat drahsiu.Mozno je tam rozdiel par gramov,ale aj to som neskumal,pretoze to pre mna neni smerodajne.
Zobraziť komentár 07.08.2017 - 15:48:28
01
Co je to, ze "tocim retaze". Ked je raz retaz natiahnuta tak je natiahnuta a ide do kosa. Naco by som ju daval dole, dal tam novu a potom sa zase vratil k tej starej a takto dookola. Vobec to nedava zmysel. Mozno to len ja nachapem.
Zobraziť komentár 07.08.2017 - 16:03:28
01
Mas pravdu, nechapes ;-)
Zobraziť komentár 07.08.2017 - 16:11:46
05
Tocenie retazi ma prave preto zmysel iba pri kratkom intervale vymeny, moze to byt napriklad 200-300 km, alebo ako pisal Craobs tak este castejsie - ked sa minie na retazi mazivo, tak nemaze ale rovno vymeni. Namaze ju znovu az po uplynuti cyklu a opatovnom nahodeni.
Zmysel to ma ten ze ak mas drahu kazetu a prevodniky, neznicis ich tymto sposobom tak rychlo. V pripade tej kazety sa to oplati hlavne pri Eagle, kde kazeta uz nie je spotrebak, ale stoji tolko co ostatne komponenty Eaglu dokopy.

Naposledy upravil iron.hide dňa 07.08.2017 - 16:21:19, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 07.08.2017 - 16:16:25
00
Moze ju namazat na biku, naco ju davat dole :-)

https://youtu.be/b5EAEDi0LOU
Zobraziť komentár 07.08.2017 - 16:20:34
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Komponenty)
keyboard_arrow_up