OkiGraphics : tak,tak .. tichy naboj je to naj .. ja mam taky dlho jazdeny novatec, este ten ocelovy co drzi, malinko vydreny ratchet ring a ten je uplne tichy a to je total krasa. Inak skusenost moja je taka, ze na bajku sa dostanem k zverine podstatne blizsie, nez na peso. Ako keby nevedeli registrovat zvuk pneus, ale krokov ano, naviac jelene a srny mi pripadaju poloslepe, ked zastanem a idem peso, tak ma zaregistruju, inak ani velmi nie. A vtipne je, ze ako spusta ludi si pochvaluje jednoprevodnik, ze konecne sa zbavili rusiveho zvuku od retaze (presmyk , brzda) ..a na kolesach maju Hope (jeden z naj rapkacov).
Gulicky su inak schvalne tak robene, aby sa tlakom rozpadli casom a neznicili misku.
Z nejakého neznámeho dôvodu priateľke úplne "zhnilo" vnútro zadného náboja na strane kazety. Neviem si to vysvetliť, nikdy to nebolo wapkované a otvárané to bolo až keď náboj začal búchať. Miska bola samozrejme KO, ale na dojazd som tam po vyčistení dal ešte nové kónusy a guľôčky. Vydržalo to asi 200 km. Koleso teraz pôjde na prepletenie, tak pridávam pár fotiek. Kónusy a guľôčky na fotkách majú spomínaných 200 km.
Kámoš sa divil prečo mu to vydáva divné zvuky pri brzdení + moje gripy, miestami je vrstva gumy v hrúbke cca balóna Na foto nie dobre vidno. Neviem prečo ľavý som zošľahal, otočil a zas zošľahal, pričom pravý na tom nieje až tak zle aby ho bolo treba vôbec otáčať.
nechapem tomu - minuly tyzden mi zacala predna brzda vydavat strasne zvuky, zadna rapkat. tak som menil oblozenie - nebolo vidno este ani tie kovove vystupky v zmesi - ale boli dost na tenko a uz chytali rozperky o kotuce - preto tie zvuky a hned som ich menil. ako to moze niekto dostat do takehoto stavu?
mdfk su nejak divne zodrate - jedna rovno, druha do sikma - zaseknuty/skrizeny piestik?
Netuším, rozperku tiež čiastočne zodral, piestiky som mu zatlačil a vymenil obloženie za nové, zatiaľ sa zdá že všetko pracuje ako má, tak uvidíme časom. Tam tie platne od nitra to už je dosť extrém
Shimano Saint. Vedel som, že budem meniť aj kotúč, tak som skúsil ako budú brzdiť platničky bez brzdnej zmesy. Brzdili spoľahlivo, ale zvuk bol iný Brzdu odvzdušním, dám nové platničky (BBB bez chladiča) a vymením kotúč na novú sezónu.
Včera som robil servis vidly, a pri tej príležitosti som samozrejme išiel vyčistiť a premazať aj hlavové zloženie (FSA Orbit 1.5). K mazaniu som ale vzhľadom na stav ložísk už nedostal
Misky boli našťastie nedotknuté, takže mením iba tieto ložiská. Asi treba pravidelnejšie kontrolovať, čistiť, mazať, ale aj tak ma tento stav po cca 1600 km celkom prekvapil.
Ahoj. Myslíš do mŕtva sú tie ložiská po vzhľadovej stránke, alebo majú aj vôľu ?? Lebo moje vyzerajú tak isto ,ale funkčne šlapú ako hodiny. Stačí jeden krát za rok rozobrať, vyčistiť a natlačiť do nich novú vazelínu. Ja som to mal na bajku ktorý jazdil non stop leto, zima - nájazd cez 35k (sneh, soľ na ceste, blato, prach). Prvý signál aby som začal niečo riešiť s ložiskami je pri umývaní bicykla okolo hlavového zloženia vyteká čierna " vazelína ".
Mňa celkom zaráža aj ten vonkajší vzhľad, ale v tomto prípade už aj horné ložisko pri točený prstom riadne drhne a spodné začína. Ako tam tlačíš vazelínu ? Pištoľ či máš nejaký iný spôsob ?
Rozober ložiská, do tej medzery daj skrutkovač a páčením rozoberieš, vyčistíš a namažeš nanovo... Samozrejme, ak sú ložiskové dráhy poškodené, treba nové.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Gulicky su inak schvalne tak robene, aby sa tlakom rozpadli casom a neznicili misku.
mdfk su nejak divne zodrate - jedna rovno, druha do sikma - zaseknuty/skrizeny piestik?
Sram MHT-306, 12300 km (obojstranná voľnobežka
Shimano Saint. Vedel som, že budem meniť aj kotúč, tak som skúsil ako budú brzdiť platničky bez brzdnej zmesy. Brzdili spoľahlivo, ale zvuk bol iný
Misky boli našťastie nedotknuté, takže mením iba tieto ložiská. Asi treba pravidelnejšie kontrolovať, čistiť, mazať, ale aj tak ma tento stav po cca 1600 km celkom prekvapil.