Kašlať na jonťák. Pred výjazdom mi stačí dať do seba rozmixované jahody s banánom a trochou vody v celkovom množstve 3 dcl a na výjazde už iba piť minerálku s citrónovou šťavou
Než napíšeš niekedy znova podobne zbytočnú zhovadilosť, skús si o tom najprv niečo vygoogliť, aspoň základné fakty.
namátkou citát: Nízko-alkoholické pivo mohou pít i sportovci. Má vhodnou tzv. osmolalitu, tzn., že je v podstatě isotonickým nápojem, má zhruba stejný osmotický tlak jako krev, a také poskytuje „rychlé kalorie“. Je vhodné k doplnění energie po sportovním výkonu. Pivo umožňuje vysoce účinnou látkovou výměnu, obsažené látky se v organismu zužitkují bez vedlejších přeměn snadno a rychle. Je velmi snadno stravitelné. Je důležitým zdrojem vitaminů. V pivu je přítomno značné množství iontů draslíku, hořčíku, fosforu a dalších stopových prvků, takže může být označeno jako iontový nápoj.
mmch to čo tu popisujete ako že stačí voda + cukor + soľ + kyselina citrónová, tak áno, ale to nie je jonťák, ale hypotonický nápoj
Ale veď ja som hneď písal, že keď pivo ako iontový nápoj, tak jedine nealkoholické. Určite je to lepšia voľba než chemická umelina od sebelepšieho výrobcu.
Mozno si to len namyslam ale odkedy ma zacali trapit krce radsej neexperimentujem a vydatne sa napajam vsetkym co sa odporuca - iontaky, pivo a celkom som spokojny aj s Penco solou. Ona totiz jedna z nevyhod staroby je, ze necitis smad a ked ho citis tak uz je neskoro a potom robis vylomeniny ako ked som raz dostal krce v nobl restauracii Resortu Domica ( v tom kratkom intervale co fungoval ) a sposobil verejne pohorsenie likvidaciou obsahu solnicky zo susedneho stola.
Tak som doma navaril asi 6 litrov jonťáku (koncentrátu), podľa odozvy okolia ho budem piť najbližších 20 rokov sám:)
Tu je recept - 40 kvetov bazy, 4 kila teplanskeho cukru, dva kila citronov, nejaka kyselina citronova. Baza namočená 24 hodín vo vode vonia rovnako, ako keď zabudneš spotené ponožky v batohu. Hlavu ale nevešám, mne to celkom chutí. A ajtak nie je nad pivo po dobrej makačke.
Chia – Super Drink
1 pohár filtrovanej vody
1 pl Chia semienok
1čl Mladého jačmeňa – 100%-tný extrakt z mladých lístkov jačmeňa (sušená šťava)
1pl javorového sirupu alebo ½ pohára 100% kvalitného džúsu
trochu umeoctu
Do pohára s vodou zamiešame Chia semienka a necháme 10 až 15min. postáť. Semienka zatiaľ naboptnajú a potom pridáme javorový sirup alebo 100% džus, trochu umeoctu a Mladý jačmeň, ktorý si rozmiešame zvlášť v šejkry. Tento super drink môžeme piť pred fyzickým výkonom, počas výkonu a aj po výkone.
Ako si urobiť vlastný hypotonický nápoj:
• 1 liter vody (alebo krátko - max. 4 minúty luhovaného zeleného čaju)
• 25g cukru (čím viac cukru pridáte, tým viac hypertonický bude nápoj)
• 1/4 čajovej lyžičky morskej soli
• 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
• 2 litre vriacej vody pridajte:
• na 3-4 minúty 2 sáčky zeleného čaju alebo ovocného čaju
• pridajte 2PL medu alebo cukru
• pridajte 2PL citrónovej šťavy
• pridajte malú štipku morskej soli (cca 1/4 čajovej lyžičky)
Tiež som si raz vyrábal jonťák podľa jedného receptu a skoro som sa otrávil. Neskôr som sa dozvedel, že ten recept bol z jednej detektívky od Agathy Christie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.obc.cz/zdravi.html
To je ako sex cez telefon.
Než napíšeš niekedy znova podobne zbytočnú zhovadilosť, skús si o tom najprv niečo vygoogliť, aspoň základné fakty.
namátkou citát:
Nízko-alkoholické pivo mohou pít i sportovci. Má vhodnou tzv. osmolalitu, tzn., že je v podstatě isotonickým nápojem, má zhruba stejný osmotický tlak jako krev, a také poskytuje „rychlé kalorie“. Je vhodné k doplnění energie po sportovním výkonu. Pivo umožňuje vysoce účinnou látkovou výměnu, obsažené látky se v organismu zužitkují bez vedlejších přeměn snadno a rychle. Je velmi snadno stravitelné. Je důležitým zdrojem vitaminů. V pivu je přítomno značné množství iontů draslíku, hořčíku, fosforu a dalších stopových prvků, takže může být označeno jako iontový nápoj.
mmch to čo tu popisujete ako že stačí voda + cukor + soľ + kyselina citrónová, tak áno, ale to nie je jonťák, ale hypotonický nápoj
V tom tvojom článku je pekný pivný dres, našiel som ho napr. tu:
http://www.kalas.cz/reference/Budvar-n-p--r4r/
http://www.sportovni-obleceni.cz/mtb-dres-kr-rukav-kalas-budvar-beer.html
Tu je recept - 40 kvetov bazy, 4 kila teplanskeho cukru, dva kila citronov, nejaka kyselina citronova. Baza namočená 24 hodín vo vode vonia rovnako, ako keď zabudneš spotené ponožky v batohu. Hlavu ale nevešám, mne to celkom chutí. A ajtak nie je nad pivo po dobrej makačke.
1 pohár filtrovanej vody
1 pl Chia semienok
1čl Mladého jačmeňa – 100%-tný extrakt z mladých lístkov jačmeňa (sušená šťava)
1pl javorového sirupu alebo ½ pohára 100% kvalitného džúsu
trochu umeoctu
Do pohára s vodou zamiešame Chia semienka a necháme 10 až 15min. postáť. Semienka zatiaľ naboptnajú a potom pridáme javorový sirup alebo 100% džus, trochu umeoctu a Mladý jačmeň, ktorý si rozmiešame zvlášť v šejkry. Tento super drink môžeme piť pred fyzickým výkonom, počas výkonu a aj po výkone.
Ciernu bazu ? Uff, sirup z toho vies aky ma efekt na srdce , ci ? Aby stacil rozsah tepaku potom
JoKo:
Ako si urobiť vlastný hypotonický nápoj:
• 1 liter vody (alebo krátko - max. 4 minúty luhovaného zeleného čaju)
• 25g cukru (čím viac cukru pridáte, tým viac hypertonický bude nápoj)
• 1/4 čajovej lyžičky morskej soli
• 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
• 2 litre vriacej vody pridajte:
• na 3-4 minúty 2 sáčky zeleného čaju alebo ovocného čaju
• pridajte 2PL medu alebo cukru
• pridajte 2PL citrónovej šťavy
• pridajte malú štipku morskej soli (cca 1/4 čajovej lyžičky)